Vem skriver på Skepchick.se?

Skepchick.se drivs av ett gäng kvinnor med olika bakgrunder och intressen som alla delar ett starkt intresse för skepticism. Läs de individuella presentationerna här.

Varför Skepchick.se?

Det är ett allmänt känt faktum att skeptikerrörelsen (och relaterade rörelser, t.ex. humanismen) domineras av män. I föreningen Vetenskap och Folkbildning är endast 15% av medlemmarna kvinnor. Humanisterna har något bättre statistik med ca 30%, ungdomsförbundet Unga Humanister kommer ännu lite närmre en jämn könsfördelning med närmare 40% kvinnor. I media är skepticismens företrädare överlag män (och gärna lite äldre sådana), och till och med i bloggosfären lyser kvinnorna med sin frånvaro.

Exakt vad detta beror på kan man fundera över — och det är säkerligen ett ämne som diskuteras här på Skepchick.se — men vi nöjer oss inte med att fundera utan vill även AGERA. Skepchick.se är ett försök att ge kvinnliga skeptiska röster en plattform i bloggosfären.

Ja, och så är vi allihop såna där jobbiga kvinnor som har en massa åsikter och gillar att uttrycka dem…

Vad har Skepchick.se för koppling till Skepchick.org?

Skepchick.se är en auktoriserad systersida till Skepchick. Skepchick startades av Rebecca Watson (känd från Skeptic’s Guide to the Universe, intervjuad i Skeptikerpodden) och är en stor och framgångsrik gruppblogg+podcast med främst kvinnliga skribenter. Vi är glada och stolta över att kunna få förvalta detta prestigefyllda varumärke och hoppas att vi ska leva upp till förväntningarna…

Vad brukar ni skriva om?

Vadhelst vi önskar! Vi är en brokig skara och bloggämnena reflekterar detta. Mycket skepticism och vetenskap blir det, men även personliga erfarenheter och anekdoter, kommentarer till skeptiska nyheter, intressanta länkar, och naturligtvis ett feministiskt perspektiv både på skeptikerrörelsen själv och på pseudovetenskap, paranormalism och så vidare. Om du har tips om saker vi borde skriva om, eller önskemål om ämnen vi borde ta upp, tveka inte att kontakta oss!

Vilka regler gäller för kommentarsfälten?

Om du har kommentarer på enskilda inlägg är det bara att använda kommentarsfältet. Du måste registrera en användare eller logga in via något socialt nätverk för att kunna kommentera. För mer information om hur du kan redigera dina kommentarer för att de ska se fina ut, se denna sida.

De vanliga netikettreglerna gäller här på bloggen. Vi har högt i tak men uppskattar ej personpåhopp, trollande/flamebaiting eller liknande antisociala beteenden. Se denna post för mer info.

Hur kan jag kontakta skribenterna?

Om du vill tipsa oss om någon nyhet, bra webbsida eller något annat kan du fylla i det här kontaktformuläret. Du kan också prata med @skepchickse på Twitter (några av oss har egna twitterkonton också som du hittar på Om oss-sidan). Vi finns naturligtvis även på facebook. Gilla!

Hur kan jag stödja er?

Du kan stödja hela Skepchicknätverket genom att stänga av adblock när du besöker oss. Serverutrymme är inte gratis, särskilt inte med den mängd besökare nätverket drar! Så hjälp Rebecca Watson täcka kostnaderna genom reklamen, snälla. 🙂 Du kan också handla coola grejer på Skeptical Robot!