Om oss

Vem är vem? Här följer presentationer av våra medarbetare, i inbördes framslumpad ordning för extra demokrati!

Felicia
Felicia Gilljam har en oavslutad biologutbildning i bagaget men försöker nu omskola sig till programmerare, eftersom biologi inte var tillräckligt nördigt. Hon drogs in i skepticismen via Skeptikerpodden efter att ha varit aktiv inom den svenska humaniströrelsen i några år. Förutom skepticism ägnar hon sig åt biodling och kallar sig ibland kinkyaktivist.
@skepticbee på twitter

Technicolor
Multinördig akademiker med ett stort intresse för psykologi och neurovetenskap. Har en bakgrund i frikyrkliga sammanhang men är numera ateist och humanist. Lägger stor vikt vid vetenskap, rationalism och kritiskt tänkande, samt är feminist och sådär lagom queer.

Wallenskan
Wallenskan är helhjärtad feminist sedan 8års åldern och blev ateist efter ett mycket misslyckat konfirmationsläger, men började kalla sig Skeptiker först efter att ha läst en artikel om skeptikerrörelsen i tidningen Filter. Frilansar som fotograf men har totalt nördat in sig på marknadsföring och kommunikation och känner där med att hennes främsta uppdrag är att avdramatisera feminism och skepticism och göra det lättillgängligt för alla och inte bara de som redan är frälsta. Har totalvägrat både Facebook och Twitter av principskäl men bloggar på wallenskan.blogspot.com

Homelessclubkid
Homelessclubkid växte upp som katolik, men är inte längre rädd för att brinna i helvetet. Gifte sig som 22-åring men är i övrigt inte den muntert husliga typen. Är snarare den bittercyniska galghumortypen som aldrig orkar laga mat. Hänger på en viss språkinstitution och på läkarfass. Är speciellt intresserad av psykiatri och språk med många kasus. Hjärtefrågor: vegeterianism, psykofarmaka, feminism och språkriktighet.
@homelessclubkid på twitter

Anna
Anna är feminist, ateist och utpräglad 80-talist som till vardags jobbar med kommunikation. Hon började fundera på en massa knepiga frågor när hon flyttade från Saudiarabien till Sverige i tonåren. Så småningom växte starka åsikter om religion, integration och jämställdhet fram och Anna började blogga, debattera och krönikera på nätet och i tidningar som Skånska Dagbladet och Barometern-OT. 2007 var hon med och startade Unga Humanister. Hon har just blivit morsa och håller ett extra skeptiskt öga på det där med barn och föräldraskap.