Politik & Samhälle

Gästinlägg: Ska män verkligen få rösta?

Det här är ett gästinlägg från signaturen Rationell-Bella, som vill vara anonym eftersom “det är trångt i åsiktskorridoren”.

Vid det här laget har väl de flesta hört den tråkiga historien om hur statsrådet Annika Strandhäll utnyttjade sin grundlagsbefästa yttrandefrihet och skämtade lite skojigt om mäns rösträtt. Inget konstigt med det, i ett fritt samhälle måste man få diskutera och skämta om precis allt, alltid.

Tyvärr drabbades Strandhäll av en ytterst tråkig backlash, då ett antal män inte kunde ta ett skämt. Män dör alltså i Syrien, och här i Sverige sitter ett antal priviligierade män och upprörs över skämt på twitter! Det är precis sånt här som gör att man inte kan ta män på allvar! Om de verkligen, verkligen ville kämpa för mäns rättigheter skulle de bry sig om de män som mördas, stympas och får sin yttrandefrihet beskuren i mellanöstern.

Men det är tydligt att vissa vill se sig som offer.

Och även om Strandhäll menat allvar med det hon sa så är det ingen anledning till att bli så himla arg. Om nu argumenten för att män ska få rösta är så starka är det väl bara att lägga fram dom, sakligt och eftertänksamt med en trevlig ton. Man kommer ingen vart genom att bara börja slänga sig med buzzword som ”anti-demokrati”, ”dålig smak” eller använda sig av okvädningsord.

Förstår inte ni män att det är precis sådana här reaktioner som får mig och många andra att tvivla på att rösträtt för män faktiskt är en bra idé?

/Rationell-Bella

Previous post

Gästinlägg: Förlorade slag.

Next post

Skeptikerrörelsen – Ett tack och ett farväl

skepchickse

skepchickse

Skepchick.se:s adminkonto. Används för gästinlägg och skeptiska snabbisar.

No Comment

Leave a reply