Skepchick-ismSkepticism

Skepchick.se söker nya skribenter!

Sedan skepchick.se satte igång sin skeptiska aktivism i februari 2011 har vi haft många duktiga skribenter i olika konstellationer, och nu söker vi några till! Är du intresserad av att vara en del av ett ständigt växande nätverk av smarta, feministiska, och välformulerade skeptiker världen över?

För att kvalificera dig som Skepchick bör du uppfylla följande kriterier:

  • Vara beredd att skriva ett inlägg för skepchick.se minst varannan vecka, och däremellan hålla kontakt med de andra skribenterna via mejl.
  • Identifiera dig som kvinna, agender, genderqueer, eller annan minoritet inom skeptikerrörelsen.
  • Ha ett sinne för humor och kunna diskutera dina favoritämnen på ett sakligt sätt.
  • Ha ett intresse för vetenskap, skepticism och feminism. Även om många av våra skribenter har en naturvetenskaplig utbildning i bagaget så är det absolut inget krav från vår sida. Ju fler olika perspektiv vi kan få på våra hjärtefrågor, desto roligare!
  • Vara okej med att då och då bli anklagad av ägg på twitter för t.ex: a) att vara en del i en världsomspännande konspiration av vetenskapsdyrkare b) tillhöra PK-maffian c) Gå Big Pharmas ärenden d) vara för ”trångsynt för att förstå homeopati”
  • Behärska svenska, eftersom vi nästan uteslutande skriver på svenska. (Om du hellre skriver på ett annat språk kan det vara värt att kolla in om någon av våra internationella systersidor passar dig bättre!)

Hör av dig med din ansökan senast måndag 12:e september till homelessclubkid [at] gmail.com. Berätta kortfattat om dig själv, varför du vill skriva på skepchick, och bifoga gärna en text du skrivit tidigare (eller skriv en helt ny, om du föredrar det).

Om du saknar tid och möjlighet att skriva regelbundet tar vi även emot gästinlägg från duktiga skribenter.

Känner du någon som du tror skulle passa som skepchick? Skicka gärna länken till den här texten till dem! De behöver inte känna till skepchick sedan tidigare.

Vad du än må ha hört om pengarna läkemedelsbolag och/eller CIA stoppar i våra fickor, så drivs skepchick.se helt ideellt. Vi har därför i dagsläget ingen möjlighet att betala våra skribenter.

Previous post

Trepanering har blivit ett sätt att leva.

Next post

Vad är grejen med ghosting?

homelessclubkid

homelessclubkid

Homelessclubkid is the Captain of Swedish Skepchick. She's also a vegan skeptic who loves cats, books, and cosmology.

No Comment

Leave a reply