FeminismKulturPolitik & SamhälleVetenskap

Skeptiska snabbisar vecka 32

Kate Crawford på New York Times skriver om att rasistiska och sexistiska problem har uppdagats i många “intelligenta” datorsystem. Vad innebär det för framtidens AI, och för människor i marginaliserade grupper? Läs artikeln här.

Gillade du nya Ghostbusters, och tyckte det var tråkigt att det inte gick så bra för den? Vi också. Här hittar du en intressant artikel som förklarar varför Ghostbusters i själva verket inte alls floppade. Yay!

Att kvinnor ofta porträtteras lite…orealistiskt… i tecknade serier och datorspel är de flesta nog medvetna om, men ibland går det mer fel än vanligt. Escher girls är en lika delar rolig och nedslående blogg som visar vansinnig anatomi, bisarra kläder och omöjliga vinklar hos tecknade tjejer.

Previous post

Är läkare mutade av läkemedelsbolagen?

Next post

Trepanering har blivit ett sätt att leva.

skepchickse

skepchickse

Skepchick.se:s adminkonto. Används för gästinlägg och skeptiska snabbisar.

No Comment

Leave a reply