FeminismPolitik & SamhälleSex

Kåt På Wordfeud, eller: Hur Jag Ledde En Snuskgubbe In På En Annan Väg.

När jag började spela Wordfeud för några månader sedan (ett gäng år efter alla andra, jag vet) tänkte jag mig att det skulle vara ett lättsamt tidsfördriv där jag fick lite utlopp för min kärlek till ord. Att jag utvecklade ett milt beroende var föga förvånande, det är väl ändå det spelappar är till för? Jag gillade de pratglada pensionärerna (som nästan alltid hade sina hundar eller favoritblommor som avatarer), och jag ÄLSKADE känslan av att lägga ett Y så att jag fick 6 ggr poängen (väldigt många poäng!) Jag lade SOCKA, och fick 90 poäng. Jag var kär.

Sen kom verkligheten långsamt inkrypande. Första gången en motspelare frågade mig om jag var kåt blev jag så paff att jag svarade ”nej, tack!”. Herregud, det är inte ens grammatiskt korrekt! Å andra sidan använde han inget frågetecken, så han brydde sig nog inte så mycket om mitt språkliga missöde. Han svarade genom att ge upp i spelet. Nästa person som förhörde sig om min ”villighet” hade en foto på en kuk som användarbild. I ärlighetens namn tog det en stund innan jag fattade det, för den (bilden, så klart!) var ganska liten och såg ut att ha tagits med webbkamera ca år 1999. Nästa kukbild var tydligare (ska de verkligen se sådär…köttiga…ut?) och ägaren ganska ohövlig.

Någon gång i samma veva som jag fick en kukbildsanvändare och två frågor om sex lite väl tidigt på morgonen ventilerade jag min frustration på facebook. Mina facebookvänner var lika undrande som jag: varför raggar man på wordfeud, när det finns appar specifikt för det ändamålet?

Nästan varje dag var det någon som kom med ett oanständigt förslag eller bild beskuren under midjehöjd. Ju längre jag spelade, desto konstigare blev alltihop. Hur ofta lyckas man ragga upp någon över en omgång snyggt utlagda bokstäver? Är pensionärerna med sina pelargoner och gulliga taxar en såpass pilsk och understimulerad målgrupp att det verkligen är värt besväret?

Idag när en användare med ett ovanligt insinuant användarnamn – något i stil med sexig_sugen_sökes – kontaktade mig (efter att ha lagt KO, 5 poäng) tänkte jag att jag kanske skulle fråga. Jag förväntade mig egentligen inte något utförligt svar, jag tänkte att det mest sannolika var att han skulle svara genom att kalla mig ett könsord och sen ge upp. Det verkar vara standardförfarandet om man blir avvisad på internet (eller på krogen, för den delen).

Jag skrev:

Ren nyfikenhet: Om det är sex du är ute efter, är Wordfeud verkligen det bästa stället? Det finns ju appar för det specifika ändamålet, borde inte chansen att få napp vara större där:

InsinuantAnvändarnamn:
Nja…Bättre här tror jag

Okej… eh… to each their own, antar jag. Men sen skickade han ett meddelande till!

InsinuantAnvändarnamn:
Vad för appar???

Jag tipsade om honom om Tinder, och vi pratade lite till om internetraggning. Han påstod att han har träffat två personer via Wordfeud.

Jag svarade:
Men de allra flesta är ju ändå här för att spela ordspel, och inget annat. Måste ju vara lättare att få napp på ett ställe där alla uttryckligen vill ligga?

InsinuantAnvändarnamn:
Oki…Vilken är bäst då?

Jag svarade att jag inte vet, men att han kan prova att söka på ”dejting” i app store och se vad han hittar där. Han tackade mycket artigt för tipset.

Jag är fortfarande lite förbluffad, men jag hoppas att han hittar likasinnade nu. Och att jag får några vokaler i nästa omgång.

Previous post

Gästinlägg: Abort är ingen samvetsfråga

Next post

Var är brudarna?

homelessclubkid

homelessclubkid

Homelessclubkid is the Captain of Swedish Skepchick. She's also a vegan skeptic who loves cats, books, and cosmology.

No Comment

Leave a reply