Skepticism

Skepchick.se (och Vetenskap och Folkbildning) på Pride

Nu börjar Stockholm Pride närma sig, och detta år kommer det vara ett särskilt awesome inslag – några av oss som bloggar för Skepchick.se kommer att delta i en paneldiskussion om feminism och vetenskap under titeln Vetenskap <3 Feminism!
“Feminism och vetenskap har ett bitvis lite ansträngt förhållande. Hur sammanför man ett vetenskapligt synsätt med ideologi utan att varken vetenskapen eller feminismen urvattnas? Hör politik hemma i genusvetenskapen? Och hur ska man se på sådant som sanning och fakta i en feministisk kontext? Några av de som bloggar på Skepchick.se, där genusfrågor och feminism kombineras med vetenskap och kritiskt tänkande, diskuterar här dessa frågor, och en och annan brandfackla kommer att kastas.”
Tisdag 31/7 Bibliotek Plattan

Panelsamtalet arrangeras av Vetenskap och Folkbildning, som även kommer att hålla i följande programpunkter:

Onsdag 1/8 – Häng med en forskare 15.00 – 18.00 Konferensrum 1
”Vill du fråga en psykolog vad som driver människor till att bli homofober, pumpa en en neuroforskare på information om vad som händer i huvudet när man blir kär eller kolla med en läkare hur en könskorrigering egentligen går till? Låna en HBTQ-kunnig forskare av oss för ett litet vetenskapssnack!”

Onsdag 1/8 – Elchocker, Oidipus och Gud – psykologisk pseudovetenskap 13:15–14:00 Bandlerrummet
”Genom historien har homo- och bisexuella utsatts för en stor mängd kränkande och skadlig pseudovetenskap. Allt ifrån aversionsterapi med elchocker, heterofierande psykoanalys och ”reparativ” religiös könsrollstuktan har använts inom psykologin och psykiatrin, ofta med tragiska resultat. Kom och lyssna på psykolog Maria Berglund som berättar om hbt-fientligt kvacksalveri, men också om de goda exemplen.”

Prideparaden
Vi går tillsammans med Humanisterna och UngHum. Pride Parade avgår den 4 augusti kl 13.00 från Humlegården. OBS! Vi träffas kl. 12.00 i Humlegården. Kontakta gärna HumPride ansvarige Johan Ericsson Qvist, johan.eq@johanqvist.se, om du har idéer eller bara vill meddela att du tänker delta. Du kan också anmäla dig på Facebookeventet, men det är inget föranmälningskrav, även om det är bra att veta ungefär hur många som kommer.

Välkomna!

Previous post

En lite annorlunda sexualupplysning.

Next post

Genuskorv

Technicolor

Technicolor

Multinördig psykolog, skeptiker, ateist och humanist som är feminist och sådär lagom queer. Bloggar på Technicolor och sänder tillsammans med några andra podcasten Skeptikerpodden.

1 Comment

  1. 19 July, 2012 at 10:35 —

    Åh, föredraget om vetenskap <3 feminism….

    Måste…gå…MÅSTE!!!

Leave a reply