Vetenskap

Den här bloggposten vaccinerar 95 barn

Just nu söker UNICEF en hälsospecialist till konfliktområden i Afghanistan. I tjänsten ingår bland annat att massvaccinera miljontals barn mot stelkramp, polio och mässling.

Jag skulle gärna ta mig an uppdraget, men eftersom jag inte kommer loss så publicerar jag den här bloggposten istället. Då vaccinerar jag nämligen 95 barn runtom i världen mot stelkramp tillsammans med Apotek Hjärtat. Det är också bra.

Har du en blogg och vill vaccinera ytterligare 95 barn? För varje bloggare som publicerar den här bloggposten under kampanjen så skänker Apotek Hjärtat 95 stelkrampsvaccin. Läs mer och hämta bloggmaterial på unicef.se/sprid-budskapet/bloggkampanj (kampanjen gäller 16 april-13 maj eller upp till 5000 blogginlägg)

Foto: © UNICEF/Asselin

Previous post

Debatt mellan Sturmark och Birro

Next post

Att leva på luft och bedrägeri

Amygdala

Amygdala

Melankolisk kalenderbitare men förkärlek svart humor, socialrealism, mustiga rödviner och kyrkogårdar. Drömmer om ett växthus och studier i etnologi, äger blomsterrabatt i innerstad och examen i naturvetenskap.

3 Comments

 1. Sensemaker
  4 May, 2012 at 12:10 —

  Det är gott att skänka 95 vaccin. Däremot är det litet tveksamt när man kallar detta att vaccinera 95 barn. Ifall jag inte missförstått så är själva vaccinet inte den största kostnaden i ett vaccinationsprogram av denna typ. Det vore litet grand som att säga att jag för 95 flyktingbarn till säkerhet när det enda jag gör är att betala bensinen till lastbilarna.

  Sensemaker

  • 4 May, 2012 at 12:26 —

   Hej Sensemaker

   Håller med dig om att rubriken blir lite kvällspressaktig och lite missvisande. Bloggkampanjen heter så, och eftersom vaccindoserna säkras när bloggtexten pingas på twingly, valde jag att behålla kampanjnamnet. Men kan ju slänga in en brasklapp; förhoppningsvis ger denna bloggpost 95 barn möjligheten att få en vaccindos.

 2. […] SKEPCHICK.SE Este es un post para vacunar a 95 niños […]

Leave a reply