ParanormaltSkepticism

De synska tvillingarna

Det är ju någonting speciellt med tvillingar. De är två stycken – och de är likadana! Jag, som inte har någon tvilling, har alltid undrat hur det skulle vara. Jag var faktiskt lite besatt av det när jag var ung. Mina bästa vänner var tvillingar (fast jag var inte vän med dem pga detta, vill jag påpeka, jag var inte ett totalt tvillingfreak), jag kollade på allt med Mary Kate och Ashley Olsen, hade hundra Tvillingarna-böcker mm mm. Nu är jag inte lika besatt, men jag förstår att det finns många marknadsföringsfördelar när man är tvilling. Förutsatt att båda vill göra samma sak och är villiga att klä sig likadant. Sånt gillar vi VANLIGA människor att se nämligen. Två, likadana människor i likadana kläder – man kunde ju tro att vi inte skulle imponeras så mycket av det i dessa specialeffektstider, men jo då.

Bröderna Rongedahl gör allt rätt

Helst vill man att tvillingarna ska avsluta varandras meningar och knappt behöva prata med varandra för att förstå vad den andra vill säga. Om den ena bryter armen, ska den andra få ont i samma arm. Även om de befinner sig på olika sidor av jordklotet. Det är någonting jävligt lockande i allt detta och därför är det lätt att förstå att det gått så bra för Linda och Terry Jamison. De identiska tvillingsystrarna som går under namnet The Psychic Twins (De synska tvillingarna). Enligt egen utsago kommunicerar de telepatiskt med varandra och har fiffigt döpt detta till twin-tuition. Förutom att de är dubbelt så många som ett vanligt medium, är det dock ingenting nytt under solen. Det är samma tomma snack om att de jobbat åt Pentagon (men det får de inte prata om), att de har bevisat sin förmåga gång på gång och givetvis – att de inte får använda förmågan för personlig vinning, för då försvinner den. Allt detta plus lite till uppvisar de i det här klippet från The View.

Vad kan du ha varit i ett tidigare liv?

I slutet säger de att de även kan se folks tidigare liv och berättar att en av programledarna, Whoopi Goldberg, tidigare har varit – *trumvirvel* – en nunna! Alla i studion skrattar givetvis gott åt detta, tänk att Whoopi – kanske mest känd för sin roll i Sister act/En värsting till syster där hon spelar just nunna – har varit nunna i ett tidigare liv? Men folk älskar ju att höra sånt! Sånt som passar så bra, som känns rätt. Så väl publiken som den som blir “läst”. Dessutom blir det bra stämning när man får skratta. Ett perfekt knep många medium använder, speciellt när de blir lite trängda. Folk glömmer väl bort vad de är där för att göra och går därifrån och minns att de hade roligt. På tal om kändisar har tvillingarna även förutspått att äktenskapet mellan Jennifer Lopez och Marc Anthony skulle ta slut. … Vafan. När det gäller kändisäktenskap kan man “förutspå” att alla ska ta slut och ha rätt i typ 90% av fallen. Har man dessutom koll på skvallret kan man öka sina chanser ännu mer. Jag skulle vilja se tvillingarna försöka förutspå krossade kändisrelationer bättre än Perez Hilton, då kan jag höja ett intresserat ögonbryn.

Tvillingarnas största skryt är dock att de 1999 i en radioshow förutspådde terrorattentatet i New York den 11 september 2001. Eller gjorde de verkligen det? Det exakta citatet är:

We are seeing terrorist attacks on federal government – excuse me, federal buildings. Particularly South Carolina or Georgia, by July 2002.And also the New York Trade Center – the World Trade Center in 2002, with something, with a terrorist attack.

De sa alltså fel år. Vill man vara väldigt givmild kan man säga att jaja, de hade ju bara fel med några månader. Vill man istället vara realist kan man konstatera att ifall man ger dem rätt för 2001 fast de sa 2002, måste man även ge dem rätt för 2003. Då får de alltså 3 års spelrum för att förutsägelsen ska slå in. Lägg därtill att WTC tidigare varit mål för en stor terrorattack samt det rådande läget i världen vid den tiden. Och som dekoration på tårtan lägger vi till att det här tvillingparet inte gör annat än att åka runt och spotta ur sig förutsägelser. Det vore väl himla konstigt om inte någon av dem TYP slog in? (Även undertecknad har ju lyckats förutspå en del händelser.)

Illustration av bokkei

Nej, jag ger inte mycket för de synska tvillingarna. Däremot skulle jag tycka det vore väldigt kul med The skeptic twins, har vi några såna därute? Klä i så fall på er likadana byxor uppdragna till armhålorna och åk runt i morgonsofforna och förneka allt trams. Om det stämmer att tvillingar är ett genidrag ur marknadsföringssynpunkt, då är det er plikt att göra detta för skeptikerrörelsen.

 

Jag vill tacka bokkei så jättemycket för den handritade, fantastiska illustrationen! Övriga bildkällor, klicka på länk för källa: bröderna Rongedahl, Whoopi.

Previous post

Skeptiska snabbisar 2/2

Next post

Skeptiska snabbisar 6/2

charmkvark

charmkvark

charmkvark är en skeptisk kvinna på 25+. Kriget mot charlatanerna vilar aldrig och vissa dumheter kan bara mötas med sarkasm. Skojar och svär. Driver tillsammans med två till podcasten Kvack!. Krönikör i Magasinet SANS.

No Comment

Leave a reply