Skeptiska snabbisar

Skeptiska snabbisar 26/1

 • Vaccin.me står på den lilla människans sida vad gäller vaccinfrågan. Alla som inte delar hemsidans vaccinationskritiska åsikter hänvisas vidare till Vetenskap och Folkbildnings forum. Adversus solem ne loquitor.
 • Hemsidan helahalsan.se informerar att “statistik från 1996 berättar att 83% av alla amerikaner som dog i en sjukdom kunde ha klarat sig om de hade fått rätt näring.” Därför erbjuder företaget nu ett hejdundrande vinterpaket med irisianalys och tre timmars tarmsköljning. . Gott så. Apropos citatet vill dock Skepchick.se påpeka att livet i sig innebär en dödlighet på 100%, med eller utan tarmsköljning.
 • Norra Sverige har njutit av fantastiska norrsken. Men är det så att norrskenen bara är förspelet inför jordens undergång december 2012?
 • Kolla in den här galet högupplösta bilden på jorden! (Det är också därifrån som huvudbilden till detta inlägg kommer, förstås.)

 

Previous post

Om detox, retox, tarmludd och att dö som Elvis

Next post

ECT - ett försvarstal

skepchickse

skepchickse

Skepchick.se:s adminkonto. Används för gästinlägg och skeptiska snabbisar.

3 Comments

 1. 31 January, 2012 at 20:17 —

  Jag önskar att jag aldrig sett Vaccin.me; det är något så oerhört provocerande med folk som uppfinner egen bevisning som består av anekdoter, missuppfattningar och missvisande statistik. Dom har en lite klurig kommentarspolicy också där en första kritisk kommentar ofta går igenom och får ett svar med länkar till ytterligare “bevis”, men när man därefter försöker förklara/debattera detta ytterligare är det locket på. Detta skapar illusionen av att kritikern fått den bevisning han/hon behöver.

  Jag tror inte personerna bakom Vaccin.me är illvilliga för fem öre, men dom fattar inte vilket ansvar dom har.

 2. 1 February, 2012 at 21:10 —

  Håller med dig. Jag tror att individerna bakom Vaccin.me gör sitt bästa i denna komplicerade fråga.
  Sedan blir det djupt obehagligt när utfallet av det hela kan bli en dikotomisering lilla människan vs stora läkemedelsindustrin. En sober sjukvårdsupplysning/vaccinkampanj kommer aldrig att kunna presentera samma känslomässiga informationsflöde som dessa forum.

 3. Erik
  9 December, 2012 at 15:46 —

  Med tanke på hur viktig vaccinationsfrågan faktiskt är ur ett moraliskt perspektiv och samhällsperspektiv vill jag belysa att vaccinkritiska sidor som vaccin.me är helt blinda för källkritik och har inga problems som helst med att publicera riktig skräp-propaganda.
  Antingen är (enligt vad jag kan uppfatta) detta genom en enorm okunskap om vad vetenskap är, hur det fungerar och har åstadkommit genom historien, eller genom medvetna lögner för en dunkel agenda.

  Tors. 1 nov 2012 kl 21:23 hittar man följandepå vaccin.me:

  Gör en sökning i sökformuläret på vaccin.me efter ”whale.to”. Denna sökträff ger 17 uppslag på postade artiklar där man refererar till eller använder sig av data från ”whale.to”.

  whale.to är en hemsida som kategoriskt påstår helknäppa saker som:
  – Evolutionsteorin är en bluff (http://whale.to/a/archeology.html)
  – Förintelselägren under andra världskriget är en bluff (http://whale.to/b/holocaust_revisionism.html)
  – Att en global hemlig grupp vill hjärntvätta mänskligheten med maskiner (http://www.whale.to/b/machines_h.html)
  – Att mammografi är en bluffkonspiration (http://www.whale.to/a/mammography_h.html)
  – Terrorattentaten 9/11 i NY var utförd av judar (http://www.whale.to/b/911.html)
  – FN är helt kontrollerat av utomjordiska reptiler (http://www.whale.to/b/reptilian_h.html)

  Listan kan göras lång på just den här hemsidan som vaccin.me så gärna hämtar ”information” från.

  Vidare:
  Gör en sökning i sökformuläret på på vaccin.me efter ”naturalnews”. Denna sökträff ger 26 uppslag på postade artiklar där man refererar till eller använder sig av data från ”www.naturalnews.com”.

  http://www.naturalnews.com/ drivs av en viss M. Adams som är en stark motståndare till vetenskap i allmänhet och läkarvetenskap i synnerhet. Adams har en hel del konstiga påståenden i bagaget.
  – Lady GaGa är en orsak till att människor blir psykiskt sjuka. (http://www.prisonplanet.com/lady-gaga-superstar-to-teens-wears-dress-made-of-animal-flesh.html)
  – Att cancerbehandlig dödar patienter (t.ex. Patrick Swayze). (http://www.naturalnews.com/027030_cancer_chemotherapy_Patrick_Swayze.html)
  – Att inga vetenskaps-män/-kvinnor eller utövare av den vetenskapliga metoden har fri vilja, samvete eller en själ. (http://www.naturalnews.com/032372_science_consciousness.html)

  Att gå på smörjan som publiceras av sidor som vaccin.me och vaken.se är att svälja hela ovanstående skräphög till källor med hull och hår.

Leave a reply