AlternativmedicinSkepticism

Kyäni – pyramidspel och bluff

Jag har tidigare skrivit lite generellt om pyramidspel. För ett tag sen pratade jag med fellow skeptikern vemihelvete på twitter och vi kom in på Kyäni. Kyäni eller Kyani är en serie kosttillskott och juicer, fulla med antioxidanter (snark). Juicen är full av blåbär, granatäpple och andra goa frukter (eller ja, kollar man på innehållsförteckningen är det mest vatten och fruktos, men ändå). Du kan få den hemskickad till dig och enligt försäljarna botar/lindrar den även ADHD, diabetes, aspergers syndrom mm! Det skulle ju kunna förklara varför den kostar 800:-/liter. (Behöver jag ens tillägga att det inte finns några belägg för deras hälsopåståenden? Jag gör det för säkerhets skull – de snackar ur röven: de källhänvisar visserligen, men i källorna finns inget som styrker vad de sagt.) I alla fall, det dröjde inte många sekunder förrän någon aktiv Kyäni-försäljare sökt upp oss på Twitter för att berätta att vi hade fel, att Kyäni inte alls är något pyramidspel utan faktiskt en god investeringsmöjlighet. Jag gick in på hans Twitter-profil och möttes av såna här spamattacker:

Då gjorde det faktiskt lite ont i hjärtat på mig. I pyramidspel finns offer och förövare. Och de är nästan alltid samma personer. Människor som lockas att kasta sig ut på öppet hav utan simkunskap och flytväst. Panikartat vevar de tag i någon närstående att använda som flytboj, och den personen i sin tur vevar efter någon annan för att hålla sig flytande och så fortsätter det. Alla drunknar förstås till slut, med många andra liv på sitt samvete. Kyäni dränker folks ekonomier och för att rädda sin egen måste man dränka någon annans. Det är sorgligt och det smular förstås även sönder relationer.

Men mitt hjärtont för Kyäni-försäljaren på Twitter övergick snabbt i ilska. Det är verkligen förkastligt att fortsätta dra ner människor i vad man själv måste inse bara är skit. Jag frågade honom varför han ägnade så mycket tid till att leta konkurrenter till sig själv (det är ju faktiskt vad man gör när man värvar nya försäljare). Han replikerade att det är kollegor, inte konkurrenter. Det är väldigt intressant att i stort sett alla Kyäniförsäljare lägger ner största delen av sin tid på att anlita kollegor. Vem är det som ska sälja produkten egentligen, alla verkar ju jobba som rekryterare? När jag googlar Kyäni kommer jag visserligen in på sidor där det står massor om hur bra produkten är och att man bör köpa den. Som den du ser bild på nedan. Men kommer man åt med muspekaren någonstans runt det högra hörnet dras en flik ner och man får ett fantaaastiskt erbjudande:

 

Det är det här som går igen var man än ser Kyäni. Ser man deras namn, ser man också en arbetsmöjlighet. Om du som läser detta googlat dig hit för att du vill läsa mer om Kyäni innan du ger dig i kast med dem tycker jag du ska fråga dig själv följande: Vill du jobba åt ett ställe som tar in vilken dåre som helst så länge den har några tusen på fickan? Jag lovar att jag skulle få bli försäljare åt dem på 3 sekunder, trots allt otrevligt jag skrivit om dem här. Känns det då som att de bedriver en seriös och långsiktig verksamhet?

Är du intresserad av att börja sälja Kyäni pga att:

1. du har en skuld? Då kommer detta tyvärr inte hjälpa, du kommer bara förlora ännu mer pengar. Du har säkert bättre chans att få klirr i kassan om du lägger dina pengar på skraplotter än på Kyäni. (Fast gör inte det, det är heller ingen bra ekonomisk lösning.) Försök istället att prata med dem du är skyldig pengar, lägg upp en budget och en avbetalningsplan.

2. du behöver få in lite extrapengar? Då kommer detta tyvärr inte hjälpa, du kommer bara förlora ännu mer pengar. Försök istället att söka ett jobb där DU får pengar. Inte ett (som detta) där du BETALAR pengar till företaget. Du måste ju vara en bra försäljare eftersom du tänkte ge dig in i försäljningsbranschen, så sök något provisionsbaserat jobb, dessa dräller det ju av nuförtiden. Kom bara ihåg: DE ska betala dig, du ska INTE betala dem.

3. du tycker det vore roligt att jobba på dina egna villkor? Det kan man göra utan detta färdiga konkurspaket. Tänk ut vad du tycker är roligt istället. Kanske kan du göra någon slags hobbyverksamhet av det? Börja i liten skala, prova dig fram och lägg inte ner mer tid/pengar än du har råd att förlora. Eller har du större planer än så, skriv ihop en affärsplan och prata med någon lokal nyföretagarförening för vidare hjälp.

Det kan tyckas vara en meningslös grej det här, att bry sig om pyramidspel. Men för många kan ett par felinvesterade tusenlappar betyda katastrof. Och det finns verkligen ingen anledning till att folk ska behöva gå på sån här skit i dessa upplysta tider. Hjälps åt att sprid informationen så att fler slipper ruinera både plånböcker och relationer, det är det minsta vi kan göra.

Läs mer om Kyäni! På Flashbacks forum, på Cint och på Vofs forum.

Huvudbild från Kyäni på Facebook

Previous post

Mildamakter vad är detta?

Next post

Skeptiska snabbisar 19/1

charmkvark

charmkvark

charmkvark är en skeptisk kvinna på 25+. Kriget mot charlatanerna vilar aldrig och vissa dumheter kan bara mötas med sarkasm. Skojar och svär. Driver tillsammans med två till podcasten Kvack!. Krönikör i Magasinet SANS.

128 Comments

 1. Lill-Erik
  17 January, 2012 at 15:36 —

  Min svågers svägerska gick bort i cancer 39 år gammal. De sista minnen som hans barn (5 & 7 år) har av sin döende mamma är dessa drycker som de delad med varandra. Barnen vill fortfarande dricka dessa blåbärsdrinkar. En resa till Amerika blev försämrad då dryckerna glömdes hemma.
  Trots att jag lindar in det i sockervadd och bomull så kommer det att låta så här:

  – ”Det sista som din svägerska gjorde innan hon dog, var att bli lurad”

  Min syster och svåger har fastnat i det här blåbärsträsket. Någon dag skall jag presentera fakta, men just nu vet jag inte hur jag på ett snyggt sätt skall presentera informationen.

  HJÄLP!!!!!!!!!!!!!

  • 19 January, 2012 at 08:14 —

   Först och främst: beklagar sorgen. Och det låter onekligen som en komplicerad situation, eftersom det finns minnen och sorg inblandat. Om de dricker Kyäni bara för att de påminns om sin mamma, då kanske det måste få vara okej ett tag. Folk gör knasigare saker än så för att hantera sorg.

   Men om de håller på med Kyäni för att tjäna pengar eller få hälsofördelar, då kan det vara bra att du går in med fakta. Lite försiktigt.

   • Lill-Erik
    19 January, 2012 at 16:16 —

    Just nu är den här bläbärssoppan en placebo och saknad efter en mor, så med tidens tand så kommer det att försvinna.
    Känns bara så hemskt att barnen skall vara nostalgiska över en säljsekts juicepåse.

    • 19 January, 2012 at 20:45 —

     Förstår det. 🙁 Men i rådande situation kan du nog inte göra något. Bara försöka se till så att andra inte blir indragna.

 2. Emil
  17 January, 2012 at 15:45 —

  Kanonbra inlägg! Jag har själv bråkat med Kyäni en hel del och anmält dom ett par gånger. Om det finns ett helvete så är jag säker på att det finns en särskild plats för såna som startar upp MLM-företag…

  (väldigt) relaterat:

  http://www.bt.se/nyheter/boras/minst-fyra-anmalningar-mot-kyani(3077776).gm

  http://www.bt.se/nyheter/boras/pastorns-nya-mirakelaffar(3077752).gm

  • 19 January, 2012 at 08:11 —

   Tack! Ja jag läste de där artiklarna när jag researchade, fan alltså. Den där prästen t. ex. Undrar hur många av hans församlingsmedlemmar som går med bara för att de ser honom som en auktoritet. Så fult gjort.

   Grymt att du anmält! Det borde jag också göra.

 3. 17 January, 2012 at 18:04 —

  Bra skrivet. Hade inte hört talats om Kyäni tidigare men kom genast att tänka på en i stort sett likadan produkt jag hörde talas om för några år sedan vid namn Tahitian Noni: http://www.tni.com/sweden/swedish/tahitiannoni/index.html

  Självklart utlovas mängder med hälsofördelar, självklart är det bäst att direkt bli återförsäljare och ta del av lukrativa belöningsprogram. Ja, och den är givetvis också svindyr.

  • 19 January, 2012 at 08:07 —

   Shit alltså, hur många såna här juicer finns det egentligen? Har själv varit på ett sektmöte för någon av dem, minns inte vilken det var dock… Gillade länken du skrev nu, jäklar vad mycket skitsnack.

   “TAHITIAN NONI™ Juice, nu känt som Tahitian Noni™ Original, är det enda originalet när det gäller nonidrycker på den europeiska marknaden.”

   Åh, “ok”. Bäst jag köper en pall direkt då!

 4. Martin Rustad
  19 January, 2012 at 03:08 —

  hehe kul läsning av totalt hjärndöda personer (ni) 🙂

  1. varför är det så många som lyckas innom kyäni vs. andra bolag?

  2. du ger ingen god begrunnelse på varför vi ska tapa pengar

  3. det handlar aldrig om företaget, det handlar om teamet rundt dig!

  • 19 January, 2012 at 07:59 —

   Trevligt att du börjar kommentaren med att kalla oss hjärndöda, det borgar för ett gott debattklimat! 🙂

   1. Är det? Källa på det. Och då menar jag inte Kyänis propagandamaterial.

   2. Jo, det är ju just det jag gör! Era argument är att man tjänar pengar för att produkten är SÅ fantastisk (vilket jag motbevisar) och för att man värvar nya säljare (vilket är pyramidspel, svårigheterna med detta förklarar jag också). Har du andra förklaringar på hur man tjänar pengar, annat än att lura på folk en skitprodukt eller dra in andra som försäljare, så får du gärna lista dem.

   3. Hmm. Så du skulle känna dig bekväm med att sälja VAD som helst så länge du hade ett bra team runt dig? Det skulle inte jag. I slutändan måste man stå för vilket företag man jobbar för och vilken produkt man säljer. Är det ett pyramidspel spelar det ingen roll vilket team man har runt sig. Visst kan man tjäna tillbaka sina pengar och kanske någon slant till – om man är riktigt duktig på att lura människor. Det tycker i alla fall jag inte är okej.

 5. Sensemaker
  19 January, 2012 at 09:12 —

  Bra skrivet, särskilt simma/drunkna/dra ner andra metaforen är bra. Mycket träffande. Det är också gott att se dig visa medlidande. Din attityd mot den stackars rövdrinksmannen gjorde mig illa berörd.

  Sensemaker

 6. 19 January, 2012 at 09:59 —

  Tack för ett gott skeptiker-arbete! 🙂

  On topic: http://certatio.wordpress.com/2011/12/18/kyani-det-gudomliga-baret/

 7. spindel
  19 January, 2012 at 10:45 —

  Oj, sådana här versioner av pyramidspel har jag varit lyckligt ovetande om. Bra att du tar upp det. Hoppas inlägget puffas upp högt på google:s Kyäni-sökningar så att folk kan läsa detta innan de matas av hittepå-argument från Kyäni.

  • 19 January, 2012 at 12:24 —

   Det finns så himla många tyvärr, önskar jag hade tid att ta upp allihopa. Men just Kyäni verkar köra en offensiv just nu, så det kan vara värt att försöka rädda några stackare från dem.

   Sprid gärna länken och upplys fler, så minimerar vi risken att folk åker dit på det här.

 8. 19 January, 2012 at 14:05 —

  Fantastiskt!
  Ni angriper två aspekter av Kyäni: den ena produkten (inte de två andra?)
  Vatten/fruktosargumentet: I och med att juicen är gjord på koncentrat så har man tillsatt fruktos och vatten för smak och konsistens skull. Förändrar detta näringsinnehållet? Nej.
  Literpriset är som att gnälla på saffran. Sunrise är optimerad att tas 29,57 ml per dag.
  “mirakelbäret” är en direktöversättning från amerikanska och speglar lite deras hypade kultur. Kallas marknadsföring …

  Pyramidspel:
  Kyäni är medlem av DSA som står för regler och etik inom direktförsäljning. Ni är inte skeptiska bara mot Kyäni utan en hel världsomspännande industri. Ni måste se det i ett större perspektiv. Vem lever på vem inom traditionell handel? Hur ser en typisk hierarki ut etc? Är det den privata värvningen ni inte förstår eller?

  Kyäni är en mycket bra produktserie. Beroende på din kosthållning så kan det göra stor eller liten skillnad. Vissa känner stora förändringar, vissa upplever ingenting. Det är en metod att komplettera din kost helt enkelt.

  Och för övrigt, denna Twitterspam du snackar om är för att folk ska se det, och vid just det tillfället skickade jag mycket i och med att det inte är många som svarar överhuvudtaget. Det var också en läxa för mig att märka att Twitter förstör mer än gör nytta i ett sånt här sammanhang.

  • Anton
   20 January, 2012 at 18:55 —

   “Vem lever på vem inom traditionell handel? Hur ser en typisk hierarki ut etc?”

   I traditionell handel, så får man som säljare betalt av företaget för att jobba där. (Ibland har man även en procentandel av värdet man säljer.) Det man säljer är antingen varor eller tjänster.

   I pyramidspel, som Kyani använder, måste man som säljare betala företaget för att jobba. Man har med andra ord negativ lön. Man säljer inte varor eller produkter, utan rekryterar andra rekryterare.

   Bolagsstrukturen är i båda fallen hierarkisk. Det är inte det som definierar pyramidspel, utan skillnaderna ovan.

   Nu har jag svarat på din fråga! Din tur att svara på min:

   “Kyäni är en mycket bra produktserie. Beroende på din kosthållning så kan det göra stor eller liten skillnad.”

   Kan du hänvisa till några studier som utförts på Kyänis effektivitet? Vad mättes, vad var samplingsmängden, hur länge pågick testet, och fanns det en kontrollgrupp?

   Om inte, tycker jag du ska sluta påstå att Kyäni är en bra produktserie.

   • AnnCatrin Nilsberth
    8 May, 2012 at 09:21 —

    gå in och läs själv på http://www.kyaniscience.com

    Intressant att dem som står upp för Kyäni har hela sina namn med men de sóm skriker mest negomentalitet och kastar skit inte träder fram.

    Jag har varit med i över två år i Kyäni och får otroligt många posiiva bekräftelser från dem som använder produkterna. Själv har jag ett markant bättre allmänmående. Min far kunde sluta med sin blodtrycksmedicin sa läkarna när han gick och kollade sina värden ett par månader efter han börjat med Kyäni.Tidigare sa de att han skulle få ta dem i hela livet…. Alltså har Kyäni bevisligen gynsam effekt…

    Jag tycker aggressionen mot Kyäni är så märklig.
    När jag förmedlat produkten har jag fått betalt för det istället för att mellanhänder och reklamannonser får pengarna.

    Nöjdkundreklam är i min värd seriöst.

    Jag har sett dem i min närhet som jobbat otroligt hårt med Kyäni och fått en bra inkomst på det. Betyder det att det är ett pyramidspel??? Betalning efter insats…

    Jag blir också fundersam om de som gömmer sig bakom icke spårbara namn och skriver ner ett företag utan bevislig och faktiskt grund, vart kommer ni ifrån?
    Vems ärenden springer ni?
    Är det företag som mutar er att göra detta mot Kyäni?
    Är ett företag med fyra produkter som hjälper människor så farligt att man måste agera på det sättet?

    Jag brukar inte bry mig om när det är debatter och glåpord, klappjakt på nätet. Men flera av insändarna här fick mig att tänka till och i all enkelhet säga min mening och lyfta fram mina ord.

    Vart kommer man egentligen med att vara otrevlig och gömma sig bakom ett fingerat namn. Träd fram med fakta och ha en artig dialog. Det är mitt önskemål för det ger mer.

    och går gärna in på http://www.kyaniscience.com

    • Bo
     2 December, 2012 at 16:14 —

     Disclaimer

     “The statements and products referenced in this site have not been evaluated by the United States Food and Drug Administration (FDA). The Kyäni products are not intended to diagnose, treat, cure or prevent any disease or condition. The information in this site is intended as a source of reference materials and scientific data for educational purposes only. If you have any diagnosed medical condition we recommend you consult your individual health care provider with specific questions before using any new dietary supplement.”

     Så står det på kyaniscience under “disclaimer”.
     Säger ALLT!

  • 21 January, 2012 at 00:23 —

   Att jag bara “angriper” en produkt är helt enkelt för att det inte finns någon mening med att gå in på produkt för produkt. Huvudpoängen är att Kyäni är ett skojarföretag, och luras de angående en produkt så gör de säkerligen det med sina övriga produkter.

   Anton förklarar i sin kommentar väldigt bra vad skillnaden är mellan vanliga företag och pyramidspel, så det tänker jag inte gå in på vidare här.

   Om produkten funkar för vissa och inte funkar alls för vissa, borde man då inte forska lite mer i vad det är som gör detta utfall innan man säljer in det som botemedel till diabetes och autism?

   Twitter är en bra plats för att skapa kontakter. Inte för att spamma. Det är bra att du lärt dig det i alla fall. Ditt sätt att ligga på som en dåre på alla personer som skriver något om att de behöver jobb eller är arbetslösa, riktigt skriker desperation. Så desperat förstår jag inte varför man behöver vara när man har världens bästa produkt och ett helt fantastiskt företag bakom sig. Och borde man inte vara lite mer selektiv med vilka man “rekryterar” än att de ska kunna stava till något som liknar “arbetslös” på Twitter? Nej, varför ska man vara det? Har personen bara några tusen på fickan tar ni emot vem som helst.

   Ett jobb på Kyäni är lika köpt som Dr Abbas Qutab fina titel.

 9. Emil
  19 January, 2012 at 14:45 —

  Vi borde alla anmäla! Mer anmälningar åt folket!

  Allvarligt talat så tror jag att oviljan/orkeslösheten att anmäla bedrägerier och woowoos är en svaghet inom skeptikerrörelsen. Ju fler som anmäler, desto större chans är det att den aktuella myndigheten faktiskt gör något. Se så, ut och anmäl med er!

 10. 19 January, 2012 at 19:29 —

  Hej Charmkvark,

  Vad roligt att du engagerar dig i frågor kring Kyänis produkter och organisation! Jag välkomnar din research, och hoppas att du kontaktar mig om du har några frågor om företaget eller produkterna inför kommande bloggposter.

  Du nämner att du motbevisat Kyänis produkter. Tvärtemot vad du hävdar, finns det en mängd oberoende forskningsrapporter om ingredienserna i produkterna. Omega 3 är inte helt okänt vilket jag tror att du glömde nämna.

  Tocotrienoler har länge ignorerats i E-vitamin-världen och det är bara under de senaste åren som denna form börjat få den uppmärksamhet den förtjänar, eftersom aktuell forskning visar att det är den mest effektiva formen av E-vitamin. Läs t ex mer i boken ”Tocotrienols” av Ronald Ross Watson och Victor R. Preedy som du finner på Amazon.

  Det finns också forskning att ta del av vad gäller blåbär från Alaska, vanliga blåbär, Xeronin från noni, granatäpple, aloe vera, vindruvor, propolis och de andra ingredienserna i våra produkter.

  Kan det handla mer om att du inte haft tid att leta?

  Alla Kyänis produkter är nämligen baserade på näringsämnen med vetenskapligt bevisade effekter och företaget har ett vetenskaplig råd med fyra framstående doktorer som är experter inom olika områden. T ex kan du finna bidrag från Dr Barrie Tan i boken ”Tocotrienols” som jag nämnde ovan.

  Dr Abbas Qutab har erkänts av WHO, fått pris som Physician of the Year med mera. Och känner du till Google Scholar? Där kan du söka efter vetenskapliga artiklar inom alla forskningsområden. Samma gäller PubMed, där du bland annat hittar över 120 000 artiklar om ämnet kväveoxid.

  Dr Thomas Burke, ytterligare en av läkarna i vårt vetenskapliga råd, upptäckte hur extrakt från frukten noni, som tre av våra produkter innehåller, kan hjälpa kroppen att frigöra kväveoxid.

  Grundarna av Kyäni var ursprungligen inte intresserade av att sälja produkterna via direkthandel. Men deras analys kring det bästa sättet att få ut nya, effektiva kosttillskott bevisade för dem att direkthandel var rätt kanal.

  Du kanske känner till Tupperware, Oriflame, Nu Skin, Lingon & Blåbär eller Forever Living? Vi arbetar på ungefär samma sätt.

  Istället för att spendera pengar på traditionella reklamkanaler, betalar vi en hög ersättning till våra distributörer, både för deras försäljning, och för den omsättning de skapar via den organisation de kan bygga upp. Det tycker jag är rättvist! Men givetvis får du tycka annorlunda om du vill.

  En studie av PriceWaterhouseCoopers i Europa visade att huvudanledningen till att man driver en verksamhet som detta är den sociala biten. Det är helt enkelt roligt! Även personlig och professionell utveckling kom högt upp på listan.

  83 % av direktsäljarna är kvinnor, som i många fall vill tjäna en liten extra inkomst. Många går vidare och startar egna verksamheter i andra branscher efter att ha lärt sig värdefulla kunskaper som entreprenörer inom direkthandel.

  Grunden till Kyänis verksamhet – som i alla verksamheter – är nöjda kunder. De flesta personer som använder Kyänis produkter är helt enkelt kunder, nöjda kunder. Kyänis kunder har 30 dagars pengarna-tillbaka-garanti men returstatistiken visar att färre än 0,2 % använder garantin, vilket är långt under snittet för alla typer av varor med liknande garantier.

  Du nämner också pyramidformationen som organisationsmodell. En direkthandelsorganisation ser faktiskt inte ut som en pyramid. Däremot är pyramidmodellen väldigt vanlig i vårt samhälle. Några exempel:

  Vi har vår statsminister och under honom en regering uppdelad i departement. På nästa nivå hittas riksdag, därefter landsting och kommuner och till sist landets befolkning.

  Eller ta en VD som anlitar en ledningsgrupp som anställer personal som i sin tur tar hand om företagets kunder och uppdragsgivare.

  Båda de här företeelserna skulle kunna liknas vid pyramider, eller hur?

  Inom modern nätverksverksamhet som Kyäni, bygger “karriären” inom organisationen på att man dels tar hand om sina kunder, dels stöttar och tar hand om sina lagkamrater i sin grupp. Det kan jämföras med en grupp bergsklättrare som är sammanlänkade av en skyddslina – genom att hjälpa varandra kommer de högre, än om var och en bara ägnar sig åt sin klättring.

  Till skillnad från traditionella pyramider inom landsstyre och affärsvärlden, är Kyänis struktur helt dynamisk. Ditt nätverk växer tack vare personliga kontakter, precis som sociala nätverk.

  Varje person befinner sig högst upp i sin egen organisation, men det är den som arbetar effektivast som får bäst resultat, oavsett var i organisationen man befinner sig – eller när man rekryterades.

  Efter mångårigt engagemang i branschföreningar i Sverige, Norge, Danmark, Finland, Ungern, Tyskland, England och Frankrike och bland annat i den europeiska organisationen Seldia i Bryssel, så är jag mer övertygad än någonsin om värdet av direkthandel.

  I dagens ekonomiska klimat erbjuder Kyäni och andra direkthandelsföretag vanliga människor en chans att inte bara få bra produkter till bra priser, utan också en inkomstmöjlighet. För många människor kan det utvecklas till en betydande inkomst.

  Vänliga hälsningar från
  Janne Heimonen
  VD Kyäni Europe AB

  • Anton
   20 January, 2012 at 19:20 —

   Hej Janne!

   Du skrev mycket dumheter i ditt inlägg, så det är svårt att svara på allt. Jag gillade bäst påståendet att Dr Abbas Qutab har “erkänts av WHO” (källa på det?), och “fått” priset Physician of the Year fast det är något man köper. Du kan läsa om det här: http://www.commondreams.org/headlines05/0406-11.htm

   Men, jag tänkte koncentrera mig på en sak:

   “Du nämner också pyramidformationen som organisationsmodell.”

   Nej, det gjorde hon faktiskt inte. Hon sa “Kyäni – pyramidspel”. Förespråkare för direkthandel, som de kallar det, försöker ofta blanda bort korten och säga att alla vanliga företag har pyramidstruktur. Ja, det har de. Det är inte det som gör något till ett pyramidspel. Kännetecknen är att de i botten betalar till de ovanför. Det gör man inte i vanliga företag. Där betalar de ovanför till de nedanför. Det kallas lön.

   Det andra tecknet på att ett företag sysslar med pyramidspel är att de “anställda” inte säljer produkter eller tjänster, utan jobbar med att rekrytera nya “anställda”.

  • 21 January, 2012 at 00:11 —

   Min research är det inget fel på, tackar som frågar! 🙂 Din kommentar förstår jag dock inte mycket av. Det är en salig blandning utan sammanhang. Du nämner en väldig massa saker som får det att låta som att det har att göra med Kyäni – trots att det inte har det. Att man driver företag till stor del pga den sociala biten har inget specifikt med Kyäni att göra. Samma sak gäller för de ingredienser du räknade upp. Att omega 3 kanske är bra för kroppen är inget bevis för att Kyäni botar autism och andra dumheter som påstås av era återförsäljare. Ni kanske ska börja med att bevisa att Kyäni har några hälsovinster öht innan ni börjar prata om sånt?

   Men låt oss för skojs skull säga att ni faktiskt har en helt otrolig produkt, att den är så himla fantastisk som ni påstår. Varför då inte fokusera på att sälja produkten? Varför vill ni att alla ska vara försäljare, vem ska då handla från dessa försäljare? Vi vet ju svaret. Ni skiter fullständigt i om någon slutkund köper produkten, det viktiga för er är att återförsäljarna köper in ett lager. Där slutar Kyänis intresse i den personen.

   Anton, som också svarat på din kommentar, förklarar enkelt vad skillnaden är mellan strukturen i ett vanligt företag och i ett pyramidspel. Läs och begrunda. Och skäms på dig. Varje skön tusenlapp i din ficka, är en tusenlapp bortlurad ur någon annans hand. Det finns andra sätt att tjäna pengar på.

  • 2 December, 2012 at 15:14 —
 11. Nide
  20 January, 2012 at 14:44 —

  Fråga till MLM-förespråkarna: Hur hade ni tänkt behålla en marknad när hela affärsidén går ut på att ragga konkurrenter?

 12. Emil
  20 January, 2012 at 15:55 —

  @Janne Heimonen

  Har du några kontaktuppgifter till dr Qutab eller vet du vid vilket universitet han verkar? Intresserad
  🙂

 13. Emil
  20 January, 2012 at 16:08 —

  Tillägg till Janne:

  Kan du inte berätta mer om det här priset “Physician of The Year”? Hur man får det, vilka som delar ut det etc? Det låter också väldigt spännande 🙂

 14. Håkan
  22 January, 2012 at 00:59 —

  Janne Heimonen:

  Nu när du är högt uppsatti i Kyäni Europe kanske du kan be producenterna av ert reklammaterial sluta upp med vilseledande termer, som exempelvis: “Vilda Alaska blåbär
  Detta bärs näringsegenskaper och antioxidantkapacitet har gjort att det blivit kallat mirakelbäret.”

  Det är vilseledande eftersom det “Vilda Alaska blåbär” som nämns är exakt samma blåbär som växer i våra skandinaviska skogar.
  Har du inte koll på det så har du förmodligen ganska dålig koll på resten också.
  Och detta tröttsamma prat om tocotrienoler.
  Själv petade jag i kväll i mig en stor portion mat där mycket ris ingick. Där lyckades jag ganska väl med att få i mig tocotrienoler utan att söka mig till svindyra exotiska livsmedel.

  Nu när det är över tolvslaget så ska jag ta en kopp choklad innan sängdags.
  Och det vet vi alla att kakao är överlägsen kyäni-smörjan om man nu är sugen på att leva enligt oracvärde-skalan.

  Nattinatt.

 15. 22 January, 2012 at 19:51 —

  Charmkvark, du säger att du vet hur det ligger till, att om vi bara kommer åt den nya återförsäljarens inköp så skiter vi i resten. Det är ganska så jättefel och det är där ni vägrar se skillnaden mellan seriös mlm och fulspelare. Som vi sagt, en hel del av oss fokuserar enbart på försäljning till kunder och får väldigt nöjda kunder. Jag fokuserar på att bygga vidare teamet och strävar efter minst 5 kunder per distributör. Således får jag primärt betalt för produktomsättningen, inte för värvningen.
  Inom traditionell handel kan företaget sälja enorma mängder produkter medan säljaren har en fast lön. Mlm är snarare franchise, där vi får betalt i direkt proportion till vad vi direkt och indirekt omsätter.

  Jag tror vi har benat ut våra respektive ståndpunkter och skäms inte en sekund för att sälja och värva för Kyäni. Tvärtom, efter all den respons jag fått på produkterna! Nu är det upp till alla läsare att skapa sin egen uppfattning.

  • Emil
   22 January, 2012 at 21:17 —

   Såg du din chefs inlägg här ovanför? Han skrev bl a att en av era “vetenskapliga rådgivare” är en kvacksalveridoktor som betalat för att få ett “pris” att sätta på CV:t. Är det ett sånt företag du är stolt att arbeta för?

 16. 23 January, 2012 at 19:04 —

  Hur många är det som håller på med Kyäni som tillslut når break-even, plusminusnoll? Jag lyssnade på Skeptic’s Guide om just den här sortens svindlarföretag och jag har för mig att det endast är 5-10 % i toppen som tjänar några pengar alls. Men då tjänar de jävligt mycket pengar.

  • 24 January, 2012 at 07:42 —

   Låter rimligt. Problemet är ju att vanligt folk tror att de är i toppen. Trots att de blivit haffade på stan liksom. Det kritiska tänkandet slås ur spel när man lockar med tusenlappar och tidig pension.

 17. Mange
  24 January, 2012 at 06:46 —

  Bladerunner:

  Det är som du säger, att endast några få procent går med tillräcklig vinst för att kunna jämföra det med ett vanligt jobb. Problemet är bara att de procenten alltid är de som är först med företaget i en ny region, ingen som börjar att sälja Kyäni idag kommer att kunna bygga upp en tillräckligt stor bas under sig för att kunna leva på det. De går in i botten i en redan färdig pyramid. De som tjänar stora pengar är såna som Janne här ovanför, och till skillnad från mycket annat kvacksalveri (t ex kan en healer verkligen tro på sin förmåga och mena väl, trots att det inte funkar) så är detta med mlm-försäljning avsett från första början att lura folk på pengar.

 18. 25 January, 2012 at 12:39 —

  Hei fra Norge!

  Jeg ser at Kyanis VD prøver seg med noen velkjente triks for å skjule at han driver med pyramidespill. Alle disse triksene er avslørt her:

  http://10min.no/penger/40-mlm-myter

  Uten å ha studert konseptet i detalj er mitt inntrykk så langt: Kyani er et pyramidespill i den forstand at produktene er tilnærmet umulige å selge til personer som ikke ser på det som en forretningsmulighet, grunnet den ekstreme prisen. Man mangler altså noe som er helt nødvendig for å opprettholde en levedyktig forretning: Kunder. All omsetning genereres av Kyani-distributørenes egne kjøp, noe som gjør det matematisk programmert til å skape minst 90 % tapere. Produktene er helt sikkert sunne og inneholder viktige næringsstoffer, men man kan garantert skaffe seg alle disse næringsstoffene til en langt lavere pris mange andre steder. Alle distributører fokuserer på en ting, nemlig verving. I et levedyktig konsept fokuserer man på salg til sluttkunder.

  Kyani er allerede stagnert i Sverige, og vokser nå stort sett bare i Ungarn. I USA har de fleste distributører allerede avsluttet sine medlemskap. Mye tyder på at Kyani er historie innen 2-3 år.

 19. Ems
  11 February, 2012 at 00:26 —

  Hej jag har inte gått med på detta med kyäni än min arbetskollega presenterade detta för mig på över en fika. Hon ville betala fikan för mig & sa att företaget drog av det. och så började hon babbla på om blåbärsdrycken. Och det hördes väldigt bra i mina öron. Drömde mig bort hur mycket jag skulle tjäna osv. Tills min sambo sa att det hela var ett pyramidspel. jag googlade på det och nu så vill jag inte alls vara med. Vad ska man säga till sin stackars kollega? hon är ju redan medlem. Och jag har fått brochyrer och en skiva jag skulle lyssna på. och hur man gör framgång.. snälla hjälp mig ur denna situation. jag vill inte vara dum till henne men jag tror inte på detta företag. jag kommer inte tjäna miljoner heller…tacksam för svar

  • 28 February, 2012 at 19:59 —

   Jeg vet ikke hvordan det er i Sverige, men dersom noen i en norsk bedrift brukte sin arbeidsplass til å pushe MLM, ville nok vedkommende fått en irettesettelse av sin arbeidsgiver. De fleste større norske arbeidsgivere har en policy som forbyr slik virksomhet på arbeidsplassen.

   De fleste arbeidskontrakter inneholder dessuten en klausul om at arbeidstakeren ikke kan påta seg arbeid for andre virksomheter uten at dette er klarert med arbeidsgiver.

   Jeg har opplevd det samme, jeg ble overøst av konspirasjonsteorier om kvantemedisin og mirakelmidler fra Innerlight av en kollega. Jeg måtte bare le av ham, fyren var ikke akkurat den skarpeste kniven i skuffen.

 20. viggo
  15 February, 2012 at 12:18 —

  Säg som det är. “Jag tror inte på detta tal om guld och gröna skogar.” Det är inte att vara dum att säga att man inte tror på det hon tror på. Känner du dig påläst och övertygad nog kan du argumentera emot, annars ber du henne bara vänligt men bestämt sluta tala om det med dig.

  Hon är din kollega, det enda du behöver tala med henne om är jobbet ni båda har ansvar för. Har ni något utbyte utöver det är det en bonus men ingen förutsättning.

  Lycka till

 21. Fleksnes
  9 March, 2012 at 01:38 —

  Kyäni MLM-bluff!!!

  Några fakta om Martin “Stinger” Rustad,Team Leader i Kyäni Team West Coast.

  På olika forum både i Norge och Sverige, kallar han själv bara Martin Rustad, men i Norge är han mest känd under namnet Thor Martin Rustad!

  Han är mest känd för två saker…

  1. Han är en bedragare…och var bara 18 år gammal när han dömdes till ett års fängelse för bedrägeri för första gången!
  I 2007 Vid en ålder av 20 år dömdes han till sju månaders villkorlig dom för ett antal fall av bedrägerier på internet.
  Han var tvungen att betala drygt 163.000 i skadestånd.
  http://www.dagbladet.no/2010/03/23/nyhe … /10895832/

  2. Han er NASSE “Nazistsympatisör” och skaparen av Facebook-gruppen «Nei til mer islamisering av Norge» Martin är son till Hans Rustad ägare av den islamfientlige platsen Document.no!

  http://www.nettavisen.no/innenriks/article2557607.ece
  http://pyramidespill.blogspot.com/2012/ … ustad.html

  Här är några av spåren efter bedragare och nazistiska Martin “The Stinger” Rustad och hans fru Anna Marie Jönsson/Rustad, som tillsammans med sin kriminella man har flytt från Norge till Sverige!

  http://www.kyanitwc.net/Hvem-er-vi-.html
  http://www.dagbladet.no/2010/03/23/nyhe … /10895832/
  http://www.diskusjon.no/index.php?showtopic=1207598
  http://bastianblogg.wordpress.com/2010/ … ehatliste/
  http://bastianblogg.wordpress.com/2010/ … -landsforræder-usssr-jubler/
  http://pyramidespill.blogspot.com/2012/ … ustad.html

  Jag citerar Martin “The Stinger” Rustad på Norska : :http://www.diskusjon.no/index.php?showtopic=1207598
  “STOPP ISLAMISERINGEN AV NORGE! STOPP ALL INNVANDRING AV PARASITTER Å KJØTERE FRA MIDTØSTEN! SPRENG HELE JÆVLA KUKSUGER AMERICA TILBAKE TIL STEINALDEREN!

  Mvh Thor-Martin Rustad”

  En riktigt sympatisk ung man med en mycket hög moral och etik…NOT!

  • Anna
   9 April, 2012 at 10:14 —

   Kan ju förstå främst tacka gud att jag har separerat mig från Thor-Martin Rustad.
   Jag har aldrig flytt, jag har blivit dragen med! men äntligen är de slut på de!
   Hans pappa heter inte Hans!
    
   Jag har blivit involverad i mycket Martin har gjort, inget som är mitt ansvar så blanda inte in mig i Martins hyss å fanskap!
    
   mvh Anna

 22. Marcos Vilches
  13 March, 2012 at 16:59 —

  Så kul och se hur alla snackar skit om detta företaget kyäni, Jag har jobbat me dom i 1 år och jag har aldrig mått bättre och jag har verkligen inte förlorat pengar. Jag lever nu på över 60.000 kr i månaden har fått min dröm bil som företaget köpte åt mig, så hur kan ni säga såhär då? jag e min egen chef jag bestämmer själv när jag jobbar och desutom så har gett min chef sprken, jag jobba åt han i 3 år och fick runt 20.000 kr i månaden och fick jobba 12 tim om dan jag var sliten och orkade inte göra ett dugg.. nu så lever jag på kyäni och jag jobbar ungefär 20 tim i veckan och får ut 60 lax. jag har mer fritid åt min familj jag reser nästan varje månad, Jag blev av me mina lån. jag betala min hyra för 1 år framåt. och nej detta är inte nåt pyramid spel. hade vi vart det så hade Marcedes benz vart och sponsrat oss eller andra företag. om vi nu är ett pyramid spel förklara då varför vi är aktiebolag som Ikea och andra svenska företag är..

  • 19 March, 2012 at 09:46 —

   Joda, Marcos Vilches, pyramidespill fungerer på det viset at en svært liten gruppe blir rike, mens et sted mellom 95 % og 99,9 % taper penger. At du angivelig tjener masse penger avkrefter ikke mistanken om pyramidespill i det hele tatt. Dersom ingen tjente penger på pyramidespill ville de heller ikke ha eksistert.
   At et selskap er et aksjeselskap betyr heller ikke at de ikke er et pyramidespill. WMI Skandinavia AS ble i 2011 erklært å være et ulovlig pyramidespill i Norge.
   Det er for øvrig ingen svensk Kyäni-distributør som heter Marcos Vilches.
   Les min artikkel om Kyäni her: http://10min.no/penger/kyani-helserevolusjon-eller-pyramide

 23. Kyani
  26 March, 2012 at 03:10 —

  Watch this Kyani loser, Martin Rustad.


  =

 24. Tommie
  2 April, 2012 at 09:38 —

  Hej. Fantastiska inlägg, har själ en släkting som försöker lura på oss Kyäni så fort hon  tror sig se att vi har ngn form av krämpor vilket i sin tur har lett till att an halvan sympati köper för att vara snäll och den andra halvan har blivit hobby proffs på kyänis bluff å båg!?!
  Ville bara informera om att det finns ett uppslag i Sundsvalls tidning, publeserat under Jan/Feb där de varnar för Kyäni och metoder att sälja och skaffa sig återförsäljare. Där har de tagit steget in i skolorna och försöker värva skolungdommar som försäljare. Fyfan!!!! 

 25. Steve
  4 April, 2012 at 14:15 —

  Hallå gott folk!
  Jag har en arbetskamrat som sysslar med det där joxet, jag tycker så synd om honom… Han har nu hållt på ett par månader å tror stenhårt på det….
  En dag kom han till mig å visade stolt upp någon form av bonusutbetalning på ca 800 dollar. Det va ju jätte mycket pengar eller iaf ca 5000 sek. Har man då dragit av skatten? Pensionsgrundande??
  Det är inte det värsta.. Nu börjar han förlora släkt å vänner då han desperat tjatar på att de ska gå med. Förmodligen så har han väll någon över sig som säger att det kommer snart släppa å bli bättre!
  Jag frågade i dagarna hur det gick och om jag kunde få se ett lönebesked efter 3 månader med ca 6-8 timmars jobb med denna bluff / dag. Visst fick jag se ca 1500 dollar…. Vilket blir ca 9500 sek… Slår man ut det så blir det väll 30 sek / timme.
  Ok då om han tjänat dessa pengar. Men han ger ju tillbaka dem till lurendrejarna i toppen då det är utbildningar å event som kostar massa pengar varje helg….
  De ända de säljer å lurar på folk å som de har som bästa argument är ju den osanna drömmen om rikedom…
  (ha gärna överseende med om det är rörigt skrivet samt kanske halvtaskig stavning)

 26. 6 April, 2012 at 01:45 —

  Hej alla härliga människor där ute! 😀

  Tycker de är underbart att vi alla här angagerar oss i detta "Heta ämne".
   
  Vad som än är sant eller inte med Kyani – är det viktigt att tillägga att företaget har bara funnits under svensk mark i 2 månader och redan satt igång så stor diskution och reaktion.
  Tycker detta är fantastiskt – för vi har liknade företag som LR, Tupperweare, Oriflame, Toyota och Microsoft som alla har jobbat med detta under flera år!
   
  Nu börjar det hända grejar med Kyani förstår jag av de enkla anledningarna – att de börjar diskuteras av folk omkring verksamheten.

  Jag kan i alla fall konstatera att kyani är helt lagligt företag som är en utav de absolut mest kommande innom hälsa och välmående just nu!
   
  Ha de bra alla som pratar – tänk på att: "all publisitet är bra publisistet" – citat Bert Karlsson.
   
   Bästa hälsningar //
  Gustav Buder
  Huskursguiden.se
   

 27. 6 April, 2012 at 15:04 —

  Bare vært i Sverige i 2 måneder?
  Det er 3 år siden Kyäni begynte å etablere seg i Sverige, og ved inngangen til 2010 var det allerede 1.700 svenske distributører. Så langt har over 10.000 svensker latt seg lure av denne svindelen.
  Å sammenligne Kyäni med Toyota og Microsoft er kunnskapsløst og direkte dumt. Toyota og Microsoft har aldri drevet MLM og vil heller aldri finne på å gjøre det.
  Jeg kjenner ikke lovverket i Sverige, men i Norge er det i beste fall i lovens gråsone når det gjelder pyramidespill, og det er nok også i strid med lovverket å markedsføre seg med anekdotiske brukerhistorier som forteller at Kyäni har helbredet tusenvis av mennesker fra alle slags sykdommer.
  Kyäni bygger sin markedsføring på hypotesen at Tlingit-folket har eksepsjonelt bedre helse enn andre folkeslag. Dette er ettertrykkelig tilbakevist her: http://no.wikipedia.org/wiki/Ky%C3%A4ni
  Når Kyäni i tillegg bedriver utstrakt spamdexing, er det ikke lenger det minste tvil om at dette er er meget useriøst selskap. Det er ikke direkte ulovlig, men ekstremt uetisk. Da er det heller ikke noe merkelig at mer enn 80 % av alle amerikanske distributører trukket seg ut av denne forretningen.

 28. […] Pyramidspelspastorn (och lite info om Kyäni) […]

 29. johanna
  16 May, 2012 at 13:06 —

  Vill påpeka att kyäni inte är ett pyramidspel för er som tror det. Vad är ett pyramidspel för er om vi vänder på frågan?

  Skillnaden mellan nätverkmarknadsföretag och pyramidspel är bla att pyramidspel är för det första olagligt, sedan har pyramidspel ofta produkter med sämre kvalité. För i ett pyramidspel går det inte ut på att sälja så mycket produkter i första hand, utan det man tjänar på i ett pyramidspel är att hitta nya distributörer.

  Dessutom är pyramidspel inte särskilt lång levande, utan det kanske håller max två år, sedan kommer företaget att gå i konkurs.

  Kyäni å andra sidan som är ett nätverkmarknasförings företag satsar i första hand på bra produkter med bra kvalité, för det är kunderna vi vill nå ut till. Vi tjänar inte något på att skriva in nya distributörer. Dessutom har vi varit aktiva nu i åtta år, varav vi har funnits i Sverige i tre år. Hade vi varit ett pyramidspel så kan jag lova att vi skulle ha gått i konkurs för länge sedan, och alla som håller på med det här hade nog suttit i fängelse vid det här laget.

  Vi skulle heller inte få ha vårat huvudkontor i Göteborg, eller haft kontrakt med bla mercedes benz om vi vore ett pyramidföretag.

  Låt oss ta ett annat exempel, som Amway eftersom vi jobbar på samma sätt. Amway som också jobbar med nätverk, vilka också har bra produkter har funnits hur länge som helst, 30 år. Hade Amway varit ett pyramidspel så hade dem aldrig överlevt så länge

  • 20 May, 2012 at 09:28 —

   Produkterna i ett pyramidspel är av dålig kvalitet, ja. Där kvalar Kyäni in. Du har uppenbarligen inte läst mitt inlägg utan kopierar bara in samma standarsvar överallt.

   “Vi skulle heller inte få ha vårat huvudkontor i Göteborg, eller haft kontrakt med bla mercedes benz om vi vore ett pyramidföretag.”

   Haha! Är Göteborg en magisk stad där bara seriösa företagare får ha kontor? Okej att man kan få Janne J på sig, men ändå.

   Det andra du säger är så väl konstigt som inte det minsta konstigt. Pyramidspelsföretag brukar alltid lyfta fram att de har kontrakt med andra seriösa varumärken som någon slags garant på deras egen seriositet. Men Mercedes Benz, vad vet de om hälsoprodukter? Och vad är det för slags samarbete du pratar om?

   “Dessutom är pyramidspel inte särskilt lång levande, utan det kanske håller max två år, sedan kommer företaget att gå i konkurs.”

   Vad har du fått den siffran ifrån? Pyramidspel som är smart uppbyggda brukar kunna dra sig fram som en pest ganska länge. Man skinnar en generation i taget.

 30. johanna
  23 May, 2012 at 23:13 —

  tycker du borde läsa den här sidan, där står skillander medllan nätverksföretag och pyramidföretag

  http://www.direkthandeln.org/BizPart.aspx?tabId=182

 31. Peter Nevberg
  26 May, 2012 at 11:53 —

  Ni skriver intressant skit allihop repekt till alla “men” ta er samman pyramidspel(ekoskurkerier), mlm, vanligt företagande här vill alla överleva men alla måste tänka på sig själva.. Har nån bestämt sig så spelar det ingen roll vad ni skriver här. Ni som missylckats med MLM- Pyramidspel vad ni än kallar det även vanliga företag försök igen om ni vill lyckas.

  -Jag misslyckats med samtliga tappat hundratusentals pengar vilket i sig är tråkigt.
  Till er som tycker något är dåligt det ena sämre än det andra osv det är ett svar på kapitalismen. Gnäll och de som bedriver mlm blir rikare gnäll och traditionella företagare blir rikare vad gäller pyramidspel kan vi väl ta in samtliga ekoskurkar dom blir rikare. “Jag” tror att det vi glömmer här är att “jag” har alltid rätt bara “jag” kan bestämma hur “jag” ska tycka och tänka.

  Det är bara att anpassa sig och försöka att må så gott som möjligt.
  Bestäm om du ska bli rik och ändra dig inte annars jobba åt han som vill bli rik så kan du överleva.. Trevlig pingst

 32. 1 June, 2012 at 15:34 —

  men för helvete sluta böla helt ärligt!!!!! ja gick ner 17 kilo på dessa sakerna… utan att lägga en spänn på skiten.. om ni är så jävla monotona så ni sågar allt ni kan så kan ni sitta där mer er jävla fattigdom.. vågar man inte satsa är man en jävla fegis… att ni är så jävla negativa de bevisar bara hur jävla tråkiga ni är som personer.. trycka käften full av kakor o läsk de kan ni, men så fort de är en ny produkt så skall ni såga det… NE fy faan säger ja bara… lär er livets goda gåta. lär er leva med att i bland finns de saker som faktiskt fungerar…. idioter

  • 1 June, 2012 at 15:56 —

   1. Har inte “bölat”.
   2. Grattis till viktnedgången, den hade gått lika fint med omläggning av kost utan pyramidspelsvaror.
   3. Okej, så för att DU fått varor gratis ska man inte kunna kritisera ett system som ruinerar människor och förstör relationer?
   4. Du behöver nog slå upp ordet monoton.
   5. Jag är hellre fattig än att få mina pengar genom att lura andra människor.
   6. Kakor och läsk? Var fick du det ifrån? Har du ens läst inlägget? Produkten är inte farlig, men den gör inte det den säger + att den säljs genom pyramidspel.
   7. Givetvis finns det saker som fungerar. Ingen har ifrågasatt det. Däremot är vi skeptiska till att just DEN HÄR produkten fungerar som utlovat.
   8. Om man måste utse en idiot i den här diskussionen så är det faktiskt du som ligger bäst till att få den titeln. Du går in och rabblar osammanhängande om sånt som INGEN sagt eller ifrågasatt, riktat åt “er” och “ni”, oklart vilka dessa är. Du kallar “oss” tråkiga, fega, fattiga. Trots att alla andra kritiska kommentarer till det här blogginlägget varit av totalt hjärntvättade personer som bara går in och slentrianklagar med standardargument 1a av pyramidspelare, så har de ändå bidragit 100% mer än du till en vettig diskussion.

 33. johanna
  3 June, 2012 at 23:48 —

  När du säger att produkterna inte funkar, hur vet du det? Har du själv testat någon av produkterna?

  Av alla som testar och köper produkterna, så är faktiskt 98 % nöjda kunder,bara 2 % är kundbortfall. Borde inte det betyda att det finns något som faktiskt är bra med kyänis produkter.

  Tycker bara inte man ska yttra sig utan att ha provat helt enkelt. 98 % är en väldigt bra siffra och enligt mig bevisar det att det åtminstonde är något som är bra och att det är något som verkligen fungerar, varför skulle annars så många fortsätta med produkterna?

  Har man inte provat så ska man inte sitta och säga en massa skit tycker jag.

  Och sen det där med pyramidspel, det måste du verkligen läsa på. Sen tycker jag du ska läsa på om vad nätverks företag är också. Mycket lätt att blanda ihop om man inte förstår skillnaderna.

  • 5 June, 2012 at 18:07 —

   Det är inte jag som ska bevisa för dig att Kyänis produkter inte fungerar, det är Kyäni som ska bevisa för oss alla att deras produkter fungerar. Jag baserar mina åsikter på innehållsförteckningarna bl. a. Det är ingenting jag bara dragit ur luften.

   Givetvis måste man inte prova allt för att få ha en åsikt om det. Har du provat arsenik? Inte? Hur kan du då säga att det är farligt?!

   Att människor är nöjda säger ingenting om hur väl produkten fungerar. Placebo, hört talas om det?

   Jag är påläst om pyramidspel och MLM. Men jag är givetvis inte fullärd, är det något specifikt jag missuppfattat får du gärna ta upp det istället för att bara svepande be mig att “läsa på”. Kan be dig göra detsamma i så fall.

  • 5 June, 2012 at 19:19 —

   Javel, så at 98 % av de svenske distributørene fortsatt holder seg til Kyäni så betyr det at alle er fornøyd?
   Da kan vi samtidig slå fast at 80 % av alle distributører i USA er misfornøyde siden ca. 80 % av dem har brutt med Kyäni.

 34. Niklas
  4 June, 2012 at 10:22 —

  De där 98% är väll folk som är dumma nog att gå på eran lögn om att de ska bli rika…. Ni skryter med guld å gröna skogar, tyvärr kommer det ju aldrig ske förutom för dem som startade skiten…

  Innan ni duktiga börja hugga nu så se till å ha belägg, ska ni argumentera som kan ni börja med å presentera lite resultat i siffror….

 35. Victor
  4 June, 2012 at 23:27 —

  Va roligt det är att följa att folk inte har en aning om vad produkten kan göra och hjälpa människor.
  Har charmkvark provat produkten? Har du forskat i vad som Kyäni säljer för produkter? Vet du vad dom innehåller? Kolla upp vad dom komponenter gör med kroppen som är sammansatta ist för att prata strunt.
  Jag sj har ätit produkten i 2 veckor. Jag är frisk sedan innan och har en bra kosthållning. Jag har besvärats med domningar i händerna när jag jobbar med dom över huvudet sedan längre tid tillbaka. Det är nästan borta efter 2 veckors ätande. Har dock inte fått min sunset som ska vara grym tex mot min morgon trötthet. Ska bli intressant.

  En bekant har ätit hela hälso triangeln i 4 månader och blivit av med sin reumatism som hon besvärats av under många år.

  En annan bekant har blivit av med sin pälsallergi.

  En kompis har köpt triangeln till sin granne som har dubbel reumatism. Har nu ätit i 2 veckor. Efter 5 dagar slutade hon med 2 verktabletter som hon behövt sedan längre tid tillbaka. Hon är så otroligt tacksam för min kompis insats. Måste kännas kul för honom att sälja dom här prylarna:)

  Måste va kul att hjälpa andra och dessutom kunna tjäna bra pengar. Har inte träffat någon som misslyckats ännu.
  Tror starkt på Kyäni efter att provat den!

  Hur skulle det vara om ni andra gör det också. Bara ta tillbaka pengarna om ni inte skulle va nöjda.

  Känner mej fånig att sitta och argumentera med folk som är avundsjuka och trött på sitt ekorrliknande arbete.
  Detta är roligt och kommer satsa på detta!

 36. Niklas
  5 June, 2012 at 08:43 —

  Hörredu Victor…

  Det där är faktalösa fantasier, ungefär som att det skulle lindra ADHD…

  Hela konceptet är uppbygt på lögner, fantasier å hel massa placebo…

  Å vad har ni som “källa” vet du ens det??? En professor som köpt sig ett diplom..

  Tycker du ska forska lite mer. Då menar jag inte va de i din säljkrets säjer utan snarare vad som finns att tillgå via riktig fakta. Ta exempel orac värdet, kan du nämna någonstans förutom era produkter där man får i sig det??

  Kan du skriva här vad det kostar att vara med???

  Kan du också skriva här vad ni får höra om ni pratar med en teamleader om att det går dåligt i eran försäljning???

  Fattar du inte att ni blir lurade rätt in på skinnet å det sitter folk i usa å blir stenrika på kuppen?? Ni kommer aldrig komma dit…

 37. Victor
  5 June, 2012 at 16:42 —

  Hej Niklas.

  1 http://www.expressen.se/halsa/omega-3-kan-hjalpa-barn-med-adhd/

  Svar på din ADHD fråga

  2 Du behöver inte tro på vad jag skriver om du inte själv vill det. Men hittar du någon medicin som botar reumatism? Kortison är vad läkarna ger en patient för att mildra smärtan. Kyani har hjälpt personer i min närhet att kunna leva ett normalt liv. Men det kanske inte är ett bevis nog? Studera och kritisera läkemedelsbrachen som hittar på massa kemiskt framställda läkemedel som jag kan tänka mej inte är så bra för våra njurar och lever m.m.

  3 Kyani så vitt jag vet har inte fått något pris kring sina produkter, men det ska jag låta vara osagt. Alla produkter är baserade på känd forskning och vad alla dessa komponenter gör/arbetar i kroppen. Det kan var och en googla. Tex nitro fx som triggar sitt naturliga kväveoxid fick nobelpris 1998 för sin upptäckt hur bra det är för kroppen. Kyanis produkt är utformat efter det.

  4 Kostnaden för att vara med är en engångsagift på 400 kr tror jag om jag minns riktigt. Sedan finns det inget tvång att man ska handla eller att ha kunder. Vi rekomenderar därimot att äta produkterna för att det ska vara en ärlig marknadsföring.
  En teamleader är alla som blir distrubitörer så jag frågar mej själv om det är ok. Vill jag lyckas så är det klart att kunder är bra för mej.

  5 Kyani ägarna kommer inte att plocka ut några pengar ur företaget förän 2020. Tror inte dom behöver så mycket pengar efter som att dom fanns sedan innan.
  Hur jobbar du? Troligt vis har du också en chef som gillar att se dej jobba och driva in pengar åt honom.
  Jag har inget emot det eftersom det gynnar mej svenska staten.

  Vill du komma på ett KP så är det bara hojta till så ska jag förklara allt för dej.
  Många till en början är skeptiska men efter en KP ser allt annorlunda ut.
  Vi är också väldigt tydliga med att vi vill inte ha någon med oss som inte gillar våra produkter.
  En sådan person kommer inte bli långvarig i branschen. Vi vill människor väl!

 38. Victor
  5 June, 2012 at 19:44 —

  Charmkvark snälla kan du tala om vad som inte skulle vara bra på innehållet? Förstår inte va du menar när du sj har läst innehållsförteckningen, vart skulle inte dessa komponenter vara bra?
  Placebo skulle de bota reumatism, eller allergi?
  Snälla svara på dom frågorna!

  • 5 June, 2012 at 20:26 —

   Vet du. Det har jag redan gjort. I själva blogginlägget du kommenterar! Har du ens läst det? Jag säger inte att det är FARLIGT. Men det är inte vad du eller resten av de upprörda kommenterarna här påstår.

   Placebo fungerar på alla sjukdomar, det är det som är det fina. Vill du påstå att Kyäni botar reumatism eller allergi tycker jag du ska presentera lite bevis för det. Gärna försöka få till dubbelblindade tester. Sitter du på botemedel mot reumatism är det inte bara sjukt oansvarigt att inte föra ut det till allmänheten via reglerad sjukvård, det är även egoistiskt. Är det här en medicin så ska den kontrolleras och regleras (och subventioneras) som sådan. Det skulle vara fint som smör för så väl Kyäni som sjuka människor.

   Så varför görs inte detta? För att det här är saft. En tom produkt som agerar alibi för att lura av människor deras pengar.

 39. Victor
  5 June, 2012 at 20:44 —

  Tack för dina svar. Jag råkade få in ordet bota, vilket jag inte vet om det gör. Men spelar det någon roll om det skulle vara placebo? Det räcker att veta att det har hjälpt nära och kära. Läkare har inte lyckats med det, och känns väldigt bra att jag och vi andra som säljer kyani känner att vi gör rätt att hjälpa andra.
  Kommer tråkigt nog finnas kritiker om allt.

 40. 5 June, 2012 at 22:13 —

  Myckwet bra C-kvarken

 41. Niklas
  5 June, 2012 at 22:26 —

  Victor:

  För det första så vet nog alla här att det inte handlar om 400, så där gjorde du bort dig…verkar oärlig samt säljig.

  Vad gäller å dämpa ADHD så hörs det att du inte kan ett skvatt…

  När du säger att det BOTAR reumatism så är det ren å skär lögn. Då använder du hellre ord som placeboeffekt och tycker det är helt ok att lura bekanta med att du kan hjälp dem, fast mot betalning då 😉 Fin kille du…. Vad ska du säga när placebon går över??? Köp mer???

  Å sen är jag ganska säker på att du har en teamleader eller någon form av coach som ber dig gör det du gör just nu – fortsätt övertyga!
  Går det dåligt får du säkerligen höra “att det kommer snart gå bättre, kämpa lite till bara.”

  Erkänn också att du är arbetslös eller också är du det snart å detta är en desperat åtgärd.

  Vet du vad jag hörde??? Joooo, på en kille som de fick amputera armen på växte det ut en ny efter bara tre dagar med speciella blåbär från Alaska!

 42. Victor
  5 June, 2012 at 22:46 —

  Niklas vilka summor tror du att det är? Varför lägger du inte korten på bordet som vet allt kring företaget. Ett Pyramid spel där går man in med en större summa pengar och utlovas en bra avkastning. Det gör vi inte här.

  Allt där mellan är anklagelser som bara blir löjligt. Var punktlig isf för larvig. Har inget emot att du inte tror på produkten. Ser detta som något bra för kyani för allt fler kommer få upp ögonen för den här fina produkt.

  Jag har ett bra jobb med bra betalt. Nybyggt hus, fin flickvän och livet känns bra. Kyani är ett sido projekt än så länge. En kul grej!

 43. Niklas
  5 June, 2012 at 23:12 —

  Va då rädd om det jobbet, flickvännen å det fina livet…

  Den dagen Kyäni blir seriöst kommer det finnas en GMPstämpel på…

  Arbetskamraten har testat då kosta det minsann 1200:- / månad…

  Må va larvigt men är inte era argument det också??

  I en vanlig normal verksamhet ex ett aktiebolag får företaget in pengar från kunderna som sen delas ut på de anställda, även ägaren är anställd och får lön av företaget, det är därför det finns organisationsnummer…

  Du som distributör, hur får du betalt??
  Via dollar??
  Skattas de??
  Pension???
  Försäkring???

  Dessutom säljer ni inte produkten snarare drömmen om att bli rik va??

 44. Victor
  5 June, 2012 at 23:33 —

  Tack är inte spec orolig.
  Vi får betalt efter provision. Tycker det är rättvist!
  Vi är ett AB bolag som skattar efter svensk skattetabell där alla sociala avkgifter dras bla till tjänstepension. Precis som där du jobbar.
  Försäkring finns ej. Är inte spec rädd att det ska hända mej något på ett café när jag diskuterar blåbär;)

  Det vore dumt att säga att pengar inte spelar någon roll. Klart att det är en dröm att prata blåbär hela dagarna och tjäna pengar på det!
  Låter som att tjäna pengar skulle vara något smuttsit, typiskt svenskt. Något man inte pratar om.

  • 10 June, 2012 at 09:26 —

   Jag tycker i alla fall inte att det är något fel att tjäna pengar. Hur oansenlig produkten än må vara. Tänker t. ex på den där tjejen som uppfann en smart lösning för att byta knappar i skjortor utan att behöva sy. Det är inget som förändrar världen, men hon blev snorrik. Älskar sånt!

   Problemet blir när man låtsas sälja en produkt, fast man egentligen vill göra folk till försäljare av produkten. Och när man samtidigt låtsas att den här produkten är något den inte är. När man bara bryr sig om att få en summa pengar av personen, sen får den klara sig själv under dessa usla förutsättningar. Det tycker jag faktiskt är fult. Även om jag förstås inser att du blev lurad själv innan du började lura andra. Och du tror säkert på det du säger, för du VILL verkligen tro på det. Men det är min plikt att säga vad jag ser för att hindra andra från att falla dit.

   Och mina argument har hittills inte besvarats alls. Om de nu är så skrattretande fel borde de väl vara lätta att plocka ner?

 45. Liv
  6 June, 2012 at 11:52 —

  Allt är ju ett frivilligt val. Man kan faktiskt köpa enstaka produkter från 20:-, sen kan man lägga in en stående order från 315:-/månad, vill man ha hela hälsotriangeln kostar det från 1070:-/månad. Vill man inte ha det så avbeställer man det.
  & om man vill bli försäljare så är det oxå frivilligt… Om man inte tror på produkterna så är det upp till den personen. Blir man frisk så är väll det toppen.
  Pyramidspel finns det massor av & jag har en vänninna som “jobbar” för Mary Kay & hon får ihop till att försörja sin familj på det. Var glad för hennes skull!
  Det finns naturligtvis nackdelar men även fördelar. Sluta munhuggas & släpp ämnet…

 46. Victor
  6 June, 2012 at 17:51 —

  Helt riktigt Liv.

  • 10 June, 2012 at 09:19 —

   Victor, för att underlätta vem du svarat kan du istället för att bara lämna en vanlig kommentar, klicka på “Svara” under personens nick. Sen skriver du din kommentar som vanligt i rutan.

 47. Sanningen
  8 June, 2012 at 00:44 —

  Kyäni… bra blåsning där.

  Det börjar med att en polare säger “kom över ett tag, du ska få en grej”.

  Man kommer dit, och vad får man? Jo, en kyäni sunrise och sedan sitter det någon till snubbe man inte känner där med kostym och en macbook.

  Snubben börjar köra igång med sin propagandapresentation och frågar om man känner till det här och det där. Frågar om man vet vad MLM är, “näe” säger man. Då sitter han och förklarar, och verkligen specifierar att det INTE är ett pyramidspel (Om det inte är det, varför kände han sig så tvungen att understryka det?).

  Sedan kommer fetingsmällen att dem vill att man ska skriva upp sig och betala 8000 spänn för ett startpaket (eller 4500 spänn för “business-paketet”).

  Att man ska behöva köpa in sig i ett företag är ju verkligen inte så svårt att redan då förstå hur det hela går till.

  Det viktigaste med hur de arbetar är ju inte kring själva produkten, utan över vilka de värvar.

  Dem som sitter högst upp får en massa stålar medan “fältarbetarna” får gå runt och värva folk så att dem där uppe kan få pengar.

  Dem vet ju själva att om ingen skulle köpa själva produkten så måste dem som de värvat köpa in sig, vilket de då kan tjäna på. Och det är väldigt synd att folk blir lurad in i det här och sedan lurar in sina vänner och bekanta.

  Han som satt där i kostym sa att “skillnaden mellan MLM och pyramidspel är att man faktiskt säljer en produkt”. Vilket må vara sant, och det är ju därför det är minst lika dåligt.

  Och sedan hade vi ju även deras graf över värvningen, dem tänkte verkligen till där för att inte få det att se ut som en pyramid, vred den 90 grader helt enkelt.

  • Niklas
   8 June, 2012 at 07:28 —

   Sanningen:

   Undrar varför de har så svårt å erkänna att det är ett pyramidspel? Jooo, för de har inte fattat att det är det än, grundarna har hittat en ny benämning som inte är olaglig men lik förbannat så är det “fältarbetarna” som betalar till styrelsen. Inte nog med det så skämmer de ut sig med å inte förstå vad dumma de framstår. Men det bästa är ju huvudargumentet, de blåser släkt å vänner för att de tror de ska bli rika….

   Ett bra motargument till detta vore ju å visa upp i siffror vad de känar, men det kommer vi aldrig få se utan istället kommer det tusentals undanflykter i sann Kyänianda….

   Jag säger det åter igen, en seriös produkt har GMPstämpel!

   Å till LIV: Detta är ett öppet forum, sluta läs om det stör dig…. Att dra in på människors rätt att öppet diskutera å argumentera gör man bara i kommunistländer…

 48. johanna
  9 June, 2012 at 23:30 —

  Man kan jämföra ett pyramidspel med ett vanlligt arbete. Säg att jobbar som snickare tillexempel. Kan du då som snickare tjäna mer än din chef?
  Antagligen inte!
  Precis så fungerar ett pyramidspel, man kan aldrig gå om den som sitter högst upp i toppen.

  MLM som också kyäni är, så kan man faktiskt gå om varandra. Allt beror på hur mycket tid man vill lägga ner på på kyäni. Man kan faktiskt tjäna mer än sin “chef” om man säger så.

  Sen finns det förstår flera skillnader mellan pyramidspel och MLM.

  Ett pyramidspel:

  Dålig produkter- man satsar i första hand på att värva nya distributörer, för det är det man vill tjäna pengar på.

  MLM:
  Satsar på bra produkter som kunderna är nöjda med. Och vi har väldigt många nöjda kunder. 98% av alla KUNDER vill fortsätta.

  Sen det sista. Man ska som distributör vara noga med att säga att Kyäni INTE botar några speciella sjukdomar. Det är ingen medicin.

  Våra produkter är ett tillskott och kan däremot hjälpa till att FÖREBYGGA hjärt och kärl relaterade sjukdomar, diabetes, allergier m.m.

  • 10 June, 2012 at 09:17 —

   “Man kan jämföra ett pyramidspel med ett vanlligt arbete. Säg att jobbar som snickare tillexempel. Kan du då som snickare tjäna mer än din chef?
   Antagligen inte!”

   Det där är inte en relevant jämförelse. Börjar jag jobba som snickare behöver jag aldrig betala pengar för att få börja jobba. Jag blir utvald för att jag har kompetens som passar företaget och de betalar mig för att bidra med denna kompetens. I ett pyramidspel (som Kyäni är) skiter man fullständigt i vem som jobbar, så länge den har x antal tusen kronor att bidra med. Det är oseriöst.

   “MLM som också kyäni är, så kan man faktiskt gå om varandra. Allt beror på hur mycket tid man vill lägga ner på på kyäni. Man kan faktiskt tjäna mer än sin ”chef” om man säger så.”

   Allt beror alltså på hur mycket tid man vill lägga ner. Vad är en normal snittlön då? För någon som jobbar heltid med Kyäni på försäljarbasis.

   “Ett pyramidspel:

   Dålig produkter- man satsar i första hand på att värva nya distributörer, för det är det man vill tjäna pengar på.”

   Du menar som sockersmockad blåbärsjuice för 800 kronor litern, som sägs bota allt från autism till hjärtinfarkter?

   “MLM:
   Satsar på bra produkter som kunderna är nöjda med. Och vi har väldigt många nöjda kunder. 98% av alla KUNDER vill fortsätta.

   Sen det sista. Man ska som distributör vara noga med att säga att Kyäni INTE botar några speciella sjukdomar. Det är ingen medicin.”

   Du har väl sett att flera som kommenterar i den här tråden påstår det motsatta? Lite problem med informationen där. Att folk är nöjda säger ingenting om huruvida produkten fungerar eller huruvida konceptet är ett pyramidspel. Följer man upp folk som slutat sälja? Frågar man dem hur mycket pengar de tjänade och varför de slutade? DET vore mer intressant än någon kundundersökning. Eftersom de flesta kunderna även är försäljare är det klart att de säger sig vara nöjda. Hur ska de annars kunna sälja?

   “Våra produkter är ett tillskott och kan däremot hjälpa till att FÖREBYGGA hjärt och kärl relaterade sjukdomar, diabetes, allergier m.m.”

   Fram med vetenskapliga belägg för det. Sedan 1 juni 2012 får man inte göra dylika uttalanden utan att ha det nämligen. http://ec.europa.eu/nuhclaims/?event=register.home

  • Niklas
   10 June, 2012 at 12:57 —

   Vart får du ifrån att en snickare inte kan tjäna mer än sin chef???

   Skillnaden är som Charmkvark säger att man behöver inte betala till sin chef, det är tvärt om, chefen betala till dig….

   Åter igen, en seriös produkt har GMPstämpel, vet ni ens vad det är eller varför produkterna får det???

   Anledningen till att 98% är nöjda beror på att de har det säljargument, å det är fortfarande inte blåbärssaften de är nöjda med utan de har köpt historien om att bli rik…. Finns det nån som är nöjd med den produkten för det priset är den förmodligen väldigt okunnig om kostlära.

   Alla här vet att 8/10 på stan lider av näringsunderskott men det skulle räcka att köpa en multivitamin för 29:- för å få samma effekt som saften, å snacka inte om oracvärdet för det är inte ens märkvärdigt i kyäni!

   Avslutat med samma som vanligt: Ska ni argumentera emot så ha belägg, riktiga rapporter å inte åsikter från folk som blivit köpta….

 49. Sanna Nordlund
  11 June, 2012 at 23:47 —

  Hej allesammans.
  Vad mycket intressant ni skriver om Kyäni.
  Skulle bara lite kort vilja flika in med ett inlägg.
  En bekants son har för ett tag sedan börjat sälja dessa produkter och i sin tur blev jag rekommenderad.
  Jag blev utlovad av att det skulle kunna hjälpa min migrän, sömnbrist och ledproblem som jag lidit av under många herrans år. Jag köpte i alla fall hela deras triangel och provade på produkterna.
  Jag vill bara säga att dessa problem jag haft är nästa helt borta. Jag kan nu leka med mina barnbarn som vanligt igen. Och detta bara efter 3 månaders ätande. Jag kommer aldrig sluta att använda dessa produkter.
  Tror där med att det inte är någon saft eller något annat dylikt som ni tror. Var väldigt skeptisk men är nu övertygad.

  Tack för mig.

  • Niklas
   12 June, 2012 at 09:02 —

   Hej Sanna!

   Nu är det ju inte så att vi “tror” att det är blåbärssaft utan det ÄR blåbärssaft tills motsatsen bevisas, vilket ingen har kunnat göra än.

   Men ska vi ändå tror så TROR jag att du har fått en placeboeffekt som lindrar din smärta. Med mycket vilja å bra övertygelse så funkar det även med sockerpiller, DET finns det bevis för…. Om du ska vara seriös tycker jag du ska rådfråga en eller flera opartiska läkare å se vad du får för reaktion där.

   Det finns inte en ända leg, dietist eller kostrådgivare som håller med påstående om kyänis effekt, såvida de inte jobbar med produkten å få faller det på att de förmodligen vill sälja den å tjäna pengar.

   Det finns en till viktig variabel som du bör tänka på, det finns inga till kyäni oberoende idrottsmän eller kvinnor som använder produkten…

   Hade det vart en ärlig produkt hade den funnits på gym och samt det hade funnits minst en form av bekräftelse ex, GMP. Inte bara vad folk tror….

 50. […] publicerade sitt inlägg om kosttillskottet Kyäni för ett halvt år sedan. Inlägget har väckt intensiv debatt. Idagsläget finns ett sjuttiotal […]

 51. Birgitta Gravås
  24 June, 2012 at 10:47 —

  Jag har hört att elitidrottare använder dessa produkter och tillskriver även comeback inom sin idrottsgren dessa produkter. Ljuger de? Även sjukvården använder produkten samt rekommenderar den. Varför det om den inte funkar? Hur lägger kritikerna fram bevis mot att detta inte skulle fungera? Om man inte kan peka på nånting så är man lika flummig som företaget Kyäni påstås vara av desamma.
  Vänlig Hälsning från en som vill prova innan hon förkastar det.
  /Birgitta

  • 24 June, 2012 at 15:42 —

   Hej Birgitta!

   “Jag har hört att elitidrottare använder dessa produkter och tillskriver även comeback inom sin idrottsgren dessa produkter. Ljuger de?”

   För det första är även idrottsmän människor. Att de kan springa snabbt eller hoppa högt gör dem inte till övermänniskor när det kommer till moral. De kan förstås ljuga precis som vem som helst av oss. Känt är att idrottsmän ofta är vidskepliga och använder pseudovetenskap. Men de kan förstås även hjälpas på traven av ett sponsoravtal eller placeboeffekten. Eller båda delarna.

   “Även sjukvården använder produkten samt rekommenderar den. Varför det om den inte funkar?”

   Precisera. Var i sjukvården används Kyäni och på vilket sätt? Att någon enskild läkare eller sjuksköterska rekommenderar den på sin fritid betyder inte att den används i sjukvården vill jag påpeka.

   “Hur lägger kritikerna fram bevis mot att detta inte skulle fungera?”

   Ja… Läs blogginlägget du just kommenterat?

   “Om man inte kan peka på nånting så är man lika flummig som företaget Kyäni påstås vara av desamma.”

   Fast jag pekar ju på en hel drös i blogginlägget. Det följs även upp av en hel del i kommentarerna (från mig och andra). Är du verkligen intresserad av att lära dig kan du läsa igenom där.

   “Vänlig Hälsning från en som vill prova innan hon förkastar det.”

   Förslag på lite annat du borde prova innan du förkastar det då: att slicka på en lyktstolpe, mord, cyanid, att äta kattungar och att köra en gaffel i vägguttaget. (Nä, inte tycker du heller att man måste prova allt innan man förkastar det?)

 52. Birgitta Gravås
  24 June, 2012 at 20:49 —

  Ett par blogginlägg, är det jämförbart med bevis om något?
  Tråkig attityd att börja prata om kattungar och lyktstolpar! Hade jag inte väntat mig……
  Då har jag den här debattnivån klar för mig.
  Vänlig hälsning!
  Birgitta

  • Niklas
   24 June, 2012 at 23:03 —

   Birgitta:

   Vilken värld lever du i???

   Alla som skrivit inlägg här frågar om resultat på att kyäni funkar, å som du ser så kommer det inga….vet du varför??? För det finns inte….

   Lyssna på en säljare så hör du att de säljer drömmen om pengar….

   Å vet du vad…om du frågar om pengar så får du inga svar på det heller….vet du varför?? För det finns inga där heller…. Det är fakta å kommer va tills motsatsen bevisas!

  • 2 July, 2012 at 19:59 —

   Ja, det är den debattnivån att jag faktiskt bemöter det du säger med riktiga argument. Vad är det för fel med det? Jag var väldigt respektfull mot dig, förstår inte varför du klagar på min attityd.

   Du förstod mycket väl vad jag menade med min jämförelse med kattungar, lyktstolpar mm. Men visst kan jag förtydliga om det var krångligt: du säger att du vill prova saker innan du förkastar dem, fast du dagligen förkastar en hel del produkter, beteenden och tjänster utan att ha provat dem och utan att någonsin vilja prova dem. Det är inte ett bra argument, att man måste prova saker innan man får tala om dem. Baserar man sig på vetenskap är det dessutom betydligt bättre än att testa saker själv. Se placeboeffekten t. ex.

   Det är tråkigt att du sticker så fort någon tycker annorlunda än vad du gör, det är bästa sättet att undvika utveckling.

 53. Birgitta Gravås
  26 June, 2012 at 12:33 —

  Har ingen avsikt att fråga såna frågor…..
  Jag lever nog i verkligheten och i den ingår en viss nyfikenhet……..
  Jag lägger inte ord i någon annans mun. Det är tydligen en mycket svår sak att lära sig
  Med vänlig hälsning
  /Birgitta

  • Per
   27 June, 2012 at 13:02 —

   Hej Birgitta,

   Jag ska ge dig ett kosttips.
   Köp frysta blåbär i närmsta affär (ej den amerikanska sorten med vitt fruktkött utan den svenska sorten med blått/rött fruktkött). Värm två matskedar i kastrull, blanda med lite yoghurt och strö över krossade kakaobönor.
   Kostnad per månad: ca 100-150kr.

   Vad kostar Kyani per månad?

   Ingen direkt skillnad i näringsinnehåll.

   med vänlig hälsning
   Per

  • Niklas
   27 June, 2012 at 21:58 —

   Det är ingen direkt sund inställning att köpa blåbärssaft för 800 :- / litern…

   Kyänis viktigaste argument är att det håller ett högt ORACvärde, med de säger inte att en tredjedels tesked kanel innehåller 2ggr såg högt värde…

   Tror du mig inte så fråga…

   Det finns inte heller någon kvalitetsstämpel eller certifikat på produkterna, inse att det bara är dyrt lurendrejeri…

 54. Per
  27 June, 2012 at 13:03 —

  Eller ännu bättre, plocka blåbär själv.
  Ät det sen, både motion och näring i ett.

  Per igen 🙂

 55. Ingela
  8 July, 2012 at 23:18 —

  Lika lite som man kan dra alla postorderföretag över en kam, lika lite kan man jämföra alla mlm-företag med varann. Och enligt mig är det här någonstans som problemet ligger…

  Jag jobbar själv med mlm (inte Kyäni och inte hälsoprodukter) och anser att en del mlm-företag löst gränslandet gentemot pyramidspel på ett mycket dåligt sätt. Det finns nämligen alldeles för många mlm-företag som i princip är konsument-nätverk, där säljarna i nätverket samtidigt utgör kunderna och där nästan inga externa kunder existerar. Många mlm-företag har nämligen inga krav på att det måste finnas externa kunder, utan det är frivilligt att skaffa kunder. Extremt många mlm på internet är uppbyggda på detta sätt och faktiskt även många etablerade mlm.

  Detta sätt att komma undan försäljning till externa kunder har skadat hela mlm-världen. Alla företag som inte har krav på att deras säljare/marknadsförare skaffar kunder likaväl som nya säljare/marknadsförare, borde enligt mig klassas som pyramidspel. När mlm-företag byggs upp på att konsumenterna (som tyvärr även här kallas säljare) ska köpa in sig för att få bättre priser, borde DSA o liknande ha dragit öronen åt sig.

  Tyvärr är det nu inte så, och vi lär fortsätta diskussionen ifall mlm också är pyramidspel, just för att det finns förtäckta pyramidspel som kallas mlm. Och observera att detta system gäller många etablerade mlm-företag, där folk inte förstår att det bara handlar om ett konsumtionsnätverk.

  Hur märker man då skillnaden? Så fort du kan bygga upp ett stort nätverk av andra “säljare”, utan att det finns KRAV på EXTERNA kunder, så är det ett förtäckt pyramidspel, enligt mig.

  Att sen många säljare/marknadsförare av hälsoprodukter lovordar sin produkt med hälso-argument, är faktiskt något som i de allra flesta fall inte är tillåtet. Vilket gör att man kan få en dubbel problematik, med förtäckt pyramidspel och otillåtna hälsoargument.

  Det är därför jag inte jobbar med vilket företag som helst, utan är stolt över “mitt” företag, där allt är otroligt genomtänkt.

  Ibland kan man helt enkelt inte jämföra äpplen med päron…

 56. B.F.
  9 July, 2012 at 14:43 —

  Hei Ingela. Det du skriver er meget kloke ord, og det beskriver hovedproblemet med MLM-bransjen, nemlig at useriøse aktører som Kyani misbruker salgsformen til å drive Multi-level Recruitment, altså verving er mye viktigere enn salg til sluttkunder. Hvis du jobber for et MLM-selskap som stiller krav om å skaffe et salgsvolum på sluttkunder før man får lov å verve nye konsulenter, er jeg meget interessert i å finne ut mer om dette.

  • 30 July, 2012 at 15:42 —

   Raderade en av Ingelas kommentarer. Du får inte ragga kunder här, spelar ingen roll hur seriöst företaget är. 🙂

 57. Jlo
  10 July, 2012 at 12:54 —

  Hade (Japp, hade, Kyäni förstörde vänskapen) en vän förut som ville få med mig i Kyäni. Då jag sökte arbete under den tiden drog han till med lockelser såsom “tjäna riktigt stora pengar, arbeta på egna villkor osv osv”, riktiga fulspel.

  Jag gick i alla fall på ett sånt där “möte” (Han nämnde inte att det var Kyäni direkt, eller vad själva “jobbet” gick ut på), lyssnade på dom som stod och talade och fattade galoppen direkt att dessa kunde dra åt h-vete.

  Det var väldigt lite prat om själva produkten, hela talet var mer riktat åt “hur mycket dom tjänade”, vilket givetvis bara var fantasisummor, jag konfronterade även efteråt att detta var otroligt likt ett pyramidspel och dom drog såklart parallellen med att tex. IKEA är uppbyggt på samma sätt (fast deras försäljare lägger inte press på kunderna att öppna ett eget IKEA på sidan av)

  Däremot brast det när han avslutade med att det såklart kostar en “liten avgift” men “man tjänade ju så enormt mycket pengar att det inte gjorde någonting”, fanskapet skulle ha runt 3000 kronor för att jag skulle få en låda smörja att pracka på folk. Då började jag även att konfrontera min vän där och det blev en het diskussion och har faktiskt inte pratat med han sedan dess.

  För mig så känns det som att Kyäni liknar väldigt mycket en sekt, en sekt som (efter hörsägen) kan vara mycket svår/jobbig att ta sig ur. (Massa skriverier om ungdomar som inte fått pengarna tillbaka för att dom velat sluta alternativt blivit hotade när dom ville säga upp sig).

  Sedan till er andra nu som försvarar detta och ska jämföra detta med ett “vanligt” försäljarkneg med fast lön + provision – tror ni dessa försäljare BETALAR företaget för att få sälja produkterna? Vore jävligt misstänksamt om tex. försäljare inom bilhandeln var tvungna att köpa ut bilarna för ett par hundra tusen innan dom fick sälja dom själv, tycker ni inte?

  Mvh,

  Jlo

  • 30 July, 2012 at 15:45 —

   Väldigt intressant och läsvärt, tack för din kommentar. Det är just pga sånt här som jag kämpar emot pyramidspel.

 58. Jirapha
  11 July, 2012 at 23:06 —

  Det kom en distributør innom meg og skrøt uhemmet av disse kyani produktene, ettersom jeg har vondt i leddene så syntes jeg dette hørtes interessant ut. Det som overbevisste meg var at Distributøren sa at jeg hadde full 30 dagers returrett på varene og hvis jeg ikke var 100 % fornøyd. Og lettlurt som jeg var så gikk jeg på den. Etter 26 dager hadde jeg ikke kjent noen som helst forandring, og jeg bestemte meg for å levere disse produkter tilbake. Jeg sendte Mail til kyani og sa at jeg ikke kunne anbefale deres produkt videre fordi at jeg kjendte overhode ingen forandring. Fikk da beskjed om å fylle ut et skjema for kanselleasjon som distributør og sende produkter til Sverige. Jeg gjorde dette, og jeg sendte også en bekreftelse på varer som ble sendt på Mail til kyani. Dagen etter at varene ble sendt, fikk jeg en Mail i fra kyani hvor det sto at som distributør så hadde jeg kun 14 dager på meg, fikk også beskjed om at jeg heller ikke fikk noen penger på de produkter som ble til overs.

  Dette står det ingen som helst plass om på de Norske kyani sine sider. Jeg står igjen med ingen produkter og jeg er svindlet for 8000.-

  Jeg oppdaget også at jeg fikk personer “under” meg uten at jeg har anbefalt dette produktet videre.

 59. B.F.
  12 July, 2012 at 09:49 —

  Hei, Jirapha, kan du utdype hva disse 8000 besto i?

 60. Jirapha
  14 July, 2012 at 20:31 —

  8200.- Norske kroner

 61. Jirapha
  16 July, 2012 at 16:39 —

  Fikk i dag melding om at jeg får tilbake 90% av returnerte varer, det er jo tross alt litt. Ikke for åpnede vare slik som Distributøren sa. Tipper på at jeg sitter igjen med rundt 5000.- kr når jeg får tilbakebetaling for returnerte produkter. Dette har vært en dyr måned og jeg kan ikke si at jeg vil anbefale produktet eller noen til å være med på dette! Jeg har kvittering på porto og jeg har kvittering på medlemsavgiften, med de 8200.- blir dette ca 9000.-!

  • 30 July, 2012 at 15:48 —

   Men usch vad tråkigt att du åkte på det. 🙁 Förhoppningsvis har du lärt dig något och kan hindra andra från att gå på samma bluff! Skitbra att du är här och kommenterar t. ex.

 62. Maggan
  24 July, 2012 at 11:12 —

  Intressant att läsa alla inlägg då jag precis gått med i det som vissa beskriver som “sekten”. Jag låter framtiden få utvisa om företaget och produkten är bra eller som ni säger en bluff. Att vara målinriktad vet jag lönar sig i MLM branschen. Om man inte tror på produkten kommer man aldrig lyckas. Återkommer med fakta när jag gjort en utvärdering om ca 6 månader.

  • Niklas
   25 July, 2012 at 00:53 —

   Om man måste tro på produkten för den ska funka har det redan havererat….

  • 30 July, 2012 at 15:54 —

   Eftersom du redan tycks bestämt dig ska jag inte försöka övertala dig att låta bli. Men gör mig (och dig själv) en tjänst: skriv upp tydliga mål nu, innan du startar. Så att du vet vad du ska utvärdera om 6 månader. Skriv även upp förhållningsregler (t. ex inte sälja till familj/vänner utan försöka hålla isär privatliv och karriär).

   Skriv ner hur många timmar du jobbar. Alltifrån arbete med hemsida till att ringa kunder eller ta hand om leveranser. Annars blir det svårt att utvärdera om det varit värt det i slutändan.

 63. Patrik
  2 August, 2012 at 06:37 —

  Fick ett samtal för ca 1 vecka sen av en gammal kollega jag inte träffat på 6 år. “Hej jag är i stockholm, hade varit kul att träffas!”

  Skit skoj tänkte jag, tills jag dyker upp och han börjar försöka sälja in dehär skitet.

  Teoretiskt sätt är det faktiskt inte ett pyramidspel, då man “bara” får pengar 9 ‘generationer’ ner, d.v.s. 10e i ledet får man inte pengar av. Med det sagt, så är det ändå ett jävla fifflande som går ut på att störa gamla bekanta, släkt och vänner med det här skitet.

  Skulle aldrig någonsin terrorisera mina vänner med något sånt här.

 64. Jirapha
  7 August, 2012 at 00:22 —

  Jeg fikk utbetaling på 1760.- kr. Jeg tok kun 2 esker med blåbærjuice i fra den store kartongen med varer. Jeg kjøpte varer for ca 8250.- nok, i kartongen skulle det være varer for ca 9000. Skulle få 90% av varenes verdi igjen. I følge Distributøren hadde jeg tatt varer for ca 600.- nok. De som sitter på hovedkontoret for kyani må ha sovet i matematikktimene. For 9000-600 = 8400.- 90 % av dette blir ca 7560.- Da lurer jeg på hvor resten av pengene har tatt veien? Tipper at Distributøren blir overrasket når han finner brev fra politiet i postkassen, hvor han er anmeldt for svindel!

 65. Jirapha
  9 August, 2012 at 17:42 —

  Må bare si at Distributøren er anmeldt etter bedrageri paragrafene.
  Paragraf 270 -273 etter Norsk lov!

  Han har brutt markedsføringsloven også.

  Hvis politiet lager sak utav dette med mine vitner så har dette en strafferamme på inntil 6 år!

 66. Hjulet
  10 August, 2012 at 14:33 —

  Så sant, räknade på att om hela världen, alltså 6 miljarder var med i kyäni, skulle det endast behövas 21 st led (varje försäljare har 3 försäljare som har tre försäljare osv. under sig). med tanke på att två tredjedelar av världen (eller mer) inte ens har råd med produkten gör man nog en väldigt dålig affär om man inte är någonstans bland topp 3 eller så. Hursomheltst är det oetiskt efterssom alla efterkommande blir helt lurade.

 67. Jirapha
  11 August, 2012 at 15:46 —

  Jeg har sett på innholdsfortegnelsen til et produkt som heter Biovit, dette produktet inneholder nesten de samme vitaminer som det er i kyanis pakke med blåbærjuice. Hvis du tar en flaske med Biovit og blander med Redbull vil du sannsynlighvis ha samme effekt, eller ingen effekt. Dette produktet koster ca. 50 kr, og den varer i ca 50 dager. Kyanis blåbærjuice koster 285.- + mva, den holder i 30 dager. Slik at dere ser at en pakke med blåbærjuice er ca. 10 ganger så dyr som flasken med Biovit. Dette er ikke det eneste produktet som kyani selger og som dem overpriser. Nå har det seg at det Norske lotteritilsynets paragraf 16 sier noe om dette. Den Norske straffelovens paragraf 270 sier noe om selgerne av dette produktet. Jeg hadde nok vært veldig forsiktig hvis jeg skulle ha vært selger av kyanis produkter:)

 68. Christoffer
  12 August, 2012 at 14:29 —

  Tycker det är ganska orättvist att kalla ett företag med en försäljningsstruktur som en pyramid för pyramidspel. I pyramidspel finns inga produkter och inga inkomster förutom de från nya medlemmar som sedan betalas uppåt.

  Kyäni är åtminstone ett företag med en produkt som man väljer att sälja via just en specifik affärsmodell. Produkten existerar i fysisk form, vissa gillar den, vissa gillar den inte.

  Har man inte provat tycker jag inte man ska börja prata strunt om en produkt oavsett vad. Jag har aldrig ägt en SAAB t.ex så skulle aldrig få för mig att påstå att bilen i sig är ett stycke skrot. Att SAAB som företag är rena dyngan är däremot en helt annan grej.

  Har en kompis som säljer Kyäni och lägger kanske 2-3 timmar i veckan på det och får 1000-1500 kr. Sköna pengar för en vanligt student.

  Pyramidspel är en sak. En företagsmodell en annan.

 69. Jirapha
  17 August, 2012 at 00:07 —

  Jeg må bare si at jeg anmeldte Distributøren på fredag, mandag gikk jeg til aviser. Tirsdag ble jeg oppringt i fra Kyani, dem sa at jeg skulle få det resterende beløp inn på konto. Jeg har nå fått beløpet, men hva som var den utløsende faktor vet jeg ikke. I Norge så kalles det pyramidespill hvis mer enn 50% av inntektene er i fra verving. Det som en distributør kjøper er også innenfor dette, fordi det må kjøpes produkter for å være kvalifisert for å ta ut utbytte. Slik at du må faktisk ha kunder som er villig til å betale overpris for blåbærjuicen og omega3 pillerne for over 50% av inntektene, og det har jeg vanskelig for å tro når du kan finne de samme produkter på Rema for 1/10 av prisen til Kyani!

 70. nicolina
  27 August, 2012 at 16:05 —

  Jag har ganska nyligen fått nys om kyäni, och får höra både positivt och negativt om det. Dock förstår jag inte varför folk blir så upprörda. Jag kan hålla med om att det är elakt att lura på människor skitprodukter, som många av er säger att de gör. Om det nu skulle vara så, är detta inget speciellt för kyäni. Jag har tidigare jobbat på ica, och där försöker man lura på folk att köpa grejer när de skriver annonser och hur de väljer att placera sina produkter i butikshyllorna, och det är inga nyttiga varor de placerar där kan jag säga. Hela samhället är uppbygt på att få folk att konsumera.
  Ta bara det här med planerat åldrande, att man ska bli tvungen till att köpa skitprodukter för att hela tiden köpa nya, hur schysst är de? Då kan man välja att sälja en produkt som kanske har positiv verkan på människor.
  Även om de nu skulle vara placebo är väl det en positiv effekt? Så länge det hjälper människor, eller?
  Som att det enda rätta i världen skulle vara kemiska mediciner, bara för att svenska staten valt att våra sjukhus ska använda sig utav de?

  Sen de här med att man är tvungen att “köpa” sig in i företaget för att börja sälja är väl ungefär desamma som att starta sitt eget företag, man måste satsa för att komma igång. Det är bara ett annat sätt att jobba.
  Man blir aldrig tvingad, alla väljer själva.

 71. 28 August, 2012 at 11:19 —

  Kyäni i Sverige är nu en saga all. 80% av alla säljare har hoppat av.

  • Neighbour of The Beast
   4 October, 2012 at 11:25 —

   Nu har du väl ändå hoppat i galen tunna Anders. Om 98% av kunderna är nöjda, och många säljare använder produkten så faller det på sin egen orimlighet att 80% skulle hoppa av.

 72. Gunita
  21 September, 2012 at 00:44 —

  Nu är det ju faktiskt så här att det mesta i världen är uppbyggt enligt pyramid modellen. En butik, t.ex. säljer varor från Indien eller Kina eller var som helst. Kedjan mellan den lägst stående indiern el kinesen som får utföra skit jobbet till en nästan obefintlig lön, ja, t.om. barnarbetare är mycket vanligt, till dig som bär dina 1000:- jeans, är ganska lång, och minst 6-7 led innan du får produkten i din hand. Hur många har inte tjänat pengar på det? För dina jeans får en liten indier kanske 1-2 kr, och du betalar 1000 kr. Skillnaden att sälja kyäni eller aloe vera eller smink el. vad som helst är marknadföringsplatsen. Om du väljer att gå i i en butik eller på nätet, eller köpa genom ett nätverk och låta grannen tjäna en slant är sktisamma, om det inte är så att svenne banan lider av den svenska avundsjukan och inte kan unna grannen några kronor. Och det tror jag är där problemet ligger. Man ska göra på det traditionella sättet, annars är det fel. Punkt! Så allt skitsnack om pyramidförsäljning, lägg ner och sätt er in i marknadsekonomi och var inte bara avundsjuka svenskar som lever på bidrag och parasiterar på andra som sliter för brödfödan. Om produktens varande eller inte siar jag inte om, kärnan i denna diskussionen ligger i sättet att sälja. Varför lägger ni inte mer energi på att dissa Svenska spel och statens monopol på att lura av svenskar pengar, systembolagens försäljningstricks för att få fler folk att supa skallen och pungen av sig, för att inte tala om tobaksindustrins ihärdiga kampanjer för att få folk att få lungcancer och luras på pengar??? För att inte tala om dessa deprimerande bingohallar, där sjukskrivna, arbetslösa, ensamma stackare gör av sina och familjen sista slantar, och vem tjänar på det? Är inte det ett samhällsproblem mer än produkter som många äter och mår bra utav? Då undrar jag var nivån ligger, men som jag redan förstått så handlar det om den svenska avundsjukan.

  • Christer
   28 November, 2012 at 18:19 —

   Pyramid spel är när du värvar personer som skriver på ett ” kontrakt ” att jaga nya medlemmar in i denna spiral.Om du går på ICA och handlar dessa Kina jeans så ät det ditt val eftersom du kan välja att köpa jeans från Grekland eller från Afrika eller vad det nu passar dig, men går du in i en pyramid affär så har du bara ett val. Men eftersom det finns så många som tror att man snart sitter i en merca och äter glass om man säljer 2 paket hälsokost piller så kommer alltid dessa pyramid affärer att finnas, och snart står du på tur,

 73. Fredde
  10 November, 2012 at 09:16 —

  Snubblade på denna blogg av en händelse när jag googlade “kyäni”, som jag länge känt på mig att det måste vara en ny bluff. Har en fd klasskamrat som skriver om detta fenomen på facebook, och redan i det han skriver att det hjälper mot, har jag fått en känsla av att det rör sig om placebo. Fattar inte folk att om något låter för bra för att vara sant, så är det oftast det. Har även en fd arbetskombis som pratar sig varm för en annan variant av lurendrejeri, nämligen kraniosakral terapi (h**p://www.kraniosakral.se/terapi.asp) som också är: 1, svindyrt, 2:ett utmärkt sätt att lura folk som är desperata och 3: inte gör någon skillnad alls

 74. 15 November, 2012 at 11:03 —

  Längst upp fråga nr2: 2. du behöver få in lite extrapengar?

  Hmm jag håller inte på med kyäni nu gjorde det för cirka 1 år sen, Har fortfarande pengar kvar på kyäni kortet och handlar med det ibland. Så vad är det för skick snack du har skrivit att man inte får pengar bara förlorar? Jag gjorde kyäni några timmar i veckan i en månad och fick ett antal tusen kronor. Har inte förlorat något, bara fått antal tusen kronor extra. Så sluta snacka en jävla massa skit och gå tillbaka till ditt 7 till 4 jobb din luffare !

 75. 19 November, 2012 at 18:34 —

  Jag har nu “hoppat” lite i kommentarerna och blir lite konfunderad. Varför detta massiva påhopp på något man egentligen inte vet något om? Den distributör vars sidor visas, är ju i alla fall grovt oseriös! Tyvärr finns det sådana människor överallt. Jag håller med dem som säger att det inte är pyramidspel bara för att strukturen är pyramid. Det är det ju på en vanlig arbetsplats också: chefen, några “mindre” chefer, deras assistenter, lägre tjänstemän/förmän och så den stora massan av knegare… Vad är skillnaden? Att någon du känner faktiskt är företagssam nog att vilja tjäna extra? Har en kompis som när han började med sådant här blev trakasserad av arbetskamraterna på Volvo, för att han var “korkad” och “snobbig som tror han ska bli något”. Tja, idag ligger han på en månadsinkomst på ca 90.000 kr, enbart på denna slags försäljning, inkl Kyäni. Haha, gissa om f.d. arbetspolarna är sura? Det är ju det som det handlar om: Jante och den kungliga svenska avundsjukan. Ingen får gå utanför mallarna. Själv har jag och min familj använt Kyäni i 3 år. Jag har halverat min astmakortisondos och tar aldrig luftrörsvidgande längre (3-4 ggr/v förut), har skippat allergimedicinen (efter 20 år) och kan gosa med de pälsdjur jag förut var superallergisk mot. Som bonus är mina muskelinflammationer och fibromyalgisymptom borta och min artrosvärk klart lindrigare. Min man gick i 7 år med svårt handflateeksem som inga salvor bet på. Såren var för djupa för laser. Nu har han använt en av Kyänis produkter i 1,5 år och handflatorna är sedan över ett år helt läkta. Min då 82-årige pappa blev av med en cancertumör med hjälp av Kyänis produkter. Den hade tagits biopsi på, mätts vid ultraljud (1×2 cm)men trots det fick han vänta i flera månader på operation. Under tiden använda han Kyänis Hälsotriangel. När han väl opererades fanns bara cellförändringar kvar. Dessutom har vi sluppit 3 veterinärbesök tack vare Kyäniprodukten Nitro FX och Nitro X-treme: när en katt får ett grässtrå i halsen kan den inte få bort det själv. Veterinär måste söva för att ta bort det (och detta har Distriktsveterinärerna såväl som Strömsholms Djursjukhus sagt!). Men när jag gett detta har katten fått upp grässtrået. Testade när ingen veterinär kunde ta emot förrän 2 dagar senare, om jag inte ville sitta i timtal på Strömsholm. Då hade han redan haft grässtrået i 2 dagar, så jag ville inte vänta. Numera kör vi det varje gång. Företagets medicinska styrelse leds av framstående läkare tillika forskare och produkterna används även av elitidrottare. Vatten och fruktos och inget annat? Jo, visst… (Sedan har faktiskt företaget fler produkter än Sunrise som denna diskussion började med.)
  Låt folk använda vad de vill och tjäna pengar på vad de vill! Den attityd som många här visar upp är mycket nedlåtande och oerhört mycket Jante.
  Och nej, jag är inte “lättköpt”, tvärtom är jag väldigt skeptisk av mig. Så när en bekant presenterade Kyäni för mig började jag med att googla på innehållet, som TOCOTRIENOLER (starkt cancerhämmande bl.a.) och KVÄVEOXID (anti-inflammatoriskt och därmed bl.a. blodtryckssänkande). Jag har rådfrågat min läkare, två sjuksköterskor, en dietist och en hälsocoach. Ingen av dem använde eller sålde produkterna, ska jag tillägga, men sköterskorna började efter att jag visat informationen för dem (i samband med mina frågor, alltså).
  Säg vad ni vill, men jag säger: döm inte!! Aldrig! Vad ger dömandet?

 76. 22 November, 2012 at 11:42 —

  Tänkte testa Kyäni trots att inläggen här ovan gjort mig lite nervös till denna produkt. Dock så tycker jag att man kan iaf testa “skiten” innan man dissar den.
  Får se, kanske fungerar kanske inte.. Har ätit en del olika “kosttillskott” då jag alltid tränat mycket i olika former. Både billiga och dyra med blandade resultat. Lovar att återkomma om någon månad med vad jag tycker om det..

 77. Christer
  28 November, 2012 at 18:06 —

  Jag har sysslat med affärer under hela mitt långa liv, Så självklart nosade Kyäni upp mig. Efter deras två timmar utlägg om hur Kyäni kommer att rädda världen så frågade jag vad som skiljer Kyäni från andra pyramid spel, att dom fick sitt blåbär i halsen och genast brusade upp var ju självklart eftersom Kyäni minsann inte sysslade med sånt, Jag förstod att det var ingen idé att fråga vidare eftersom deras blodtryck låg högt över än vad som är hälsosamt.. Så jag frågade ” Menar ni att jag ska betala för reklam, varuprover, och allt annat jag behöver för att sälja Kyäni , Dom skruvade på sig och visste inte riktigt vem av dom som skulle svara, men svaret var ,, bla bla , bla,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,, bla, ..JA…. eftersom Kyäni tycker att bla bla,,bla,,, ja, det var så mycket skitsnack att jag höll på att pinka på mig,
  Men tycker du att det är ok att betala för en coca cola T-shirt och göra gratis reklam för dom, så kanske Kyäni är något för dig eftersom du får betala precis allt för att marknadsföra dom,

  Så när dom sa att Kyäni är det bästa som finns och ingen annan gör det lika bra som dom så la jag in ett pass att man kan gå in på vilken hälsokost affär som helst och köpa precis detsamma till lägre pris eftersom Kyäni affärs ide är att en snygg lyxig förpackning säljer sig själv.

  Kyäni är säkert bra precis som alla andra hälso kost produkter , men att deras affärs metod är precis som vilket pyramid spel som helst gör att jag avstår

 78. Annelie
  30 November, 2012 at 22:51 —

  kyäni vill ju få många att köpa deras produkter och dem vill få många att också börja sälja produkter, för dem säger att det är ett bra sätt att få in extra inkomster på.

  Jag höll på med kyäni ett tag, för ville tjäna in extra pengar så man kunde ha råd med att åka på nån resa då och då.

  Nu har jag slutat, det var sjukt svårt att lyckas tjäna på det här och dessutom kostar produkterna typ 1000 kr/ mån. Det är 12000 på ett år

  Vad kan man få för 12000kr? Jo minst 3 st sista minuten resor utomlands.
  Känner mig lite lurad, för jag ville gjärna tjäna pengar så jag hade råd att kunna komma utomlands, vilket jag hade kunnat göra minst3 ggr bara jag inte köpt produkterna.

  Mitt mål med kyäni var alltså att kunna få råd med nån resa varje år. Hade egentligen kunnat haft råd med 3 resor, om jag inte köpt produkter under ett år.
  Förstår ni vad jag menar?

 79. Peter
  2 January, 2013 at 22:58 —

  tänkte skriva nåt långt men det är int värt det.. so long

 80. Hardy
  16 January, 2013 at 18:56 —

  Tjena.

  Till skillnad mot Peter så skrev jag något överdjävulska långt..

  😉

  Jag har läst vissa delar av ovanstående inlägg och kommit framtill att det är mycket personangrepp som slängs hit och dit. Helt ärligt så tycker jag det är lite underligt hur folk kan lägga ned så mycket tid till att skriva hatiska inlägg.

  Några grundläggande saker innan du läser denna långa text, ok?

  Läs alla ord.
  Läs texten två gånger.

  Tänk på följande innan du ger någon kommentar:
  “Att tala innan Du tänkt, är som att torka Dig i röven innan Du skiter.”

  Oavsett vilken vara (produkt/tjänst) som någon verksamhet (företag/privatperson) avser erbjuda eller vill få snurr på – så krävs det två saker: Köpare och Säljare.

  Köpare har möjlighet och rättighet att få korrekt information om det denne vill köpa.
  Säljaren vill få betalt för varan och har skyldighet att ge korrekt information.

  MARKNADSFÖRING

  Det kan ske på många olika sätt och här skiljer sig metoder för marknadsföring ordentligt mellan varandra. Två exempel:

  Ett sätt är reklam via diverse media (tidningar, tv, radio och så vidare).
  Fördelen är att Du når ut till den stora massan av människor med förhoppningen att en viss procent är mottaglig just då och köper Din vara. Om man har tillräckligt mycket pengar kan man skapa en “hjärntvätt”/programmering hos mottagaren, så att denne per automatik tänker på specifikt företagssortiment när denne tänker införskaffa vara.
  Nackdel–DYYYRT, kostar multum att användas. En stor del av reklamen hamnar dessutom på de som inte alls har bråkdelen av behovet.

  Ett annat är mun till mun metoden – att använda “vanliga” människor som budbärare.
  Fördelen är att den som kommer med budskapet om varan, ger sin personliga åsikt och på så sätt ökar trovärdigheten till varan. Billigt att använda, i de flesta fall helt gratis.
  Den som hör om en vara frågar gärna om andras åsikter för att få bekräftelse om nyttan och tillfredsställelsen inför sitt köp. Det vill säga; om du är nöjd med ditt köp, ökar ju möjligheten att jag blir nöjd med mitt.
  Nackdelen är att det kan ta lång tid att få in kunder. eftersom hastigheten beror på hur pass aktiva “den vanlige” personen är med sin del i marknadsföringen.

  På det senaste åren har jag sett en oerhörd ÖKNING av en KOMBINATION av de båda – genom reklam via sociala medier. Som morot brukar det vara ett pris som lottas ut bland de som “gilar/kommenterar/delar”. Dock kan det ibland ge en motsatt effekt, eftersom det kan kännas som ett känslolöst/tomt innehåll. Jag menar att reklamen sprids utan att någon reflekterar över innehållet. “Spridaren” vill bara ha en chans på utlottningen av vara.

  ANSTÄLLNING vs FÖRETAGANDE

  Som anställd;
  Du får ett uppdrag att genomföra och arbetstider när det ska utföras. Du har en skyldighet att göra ditt jobb och följa arbetstiderna – men inte så mycket mer…
  Utför du inte ditt uppdrag/skiter i arbetstider inväntar reprimander, mer sånt och det blir förhandlingar och i ett dåligt fall får du en uppsägning.
  I de värsta fallen av försummelse har folk faktiskt blivit ersättningsskyldiga till företaget.

  Kostnaden för dig i ett företag kan räknas i grova drag med +40%.
  Det vill säga om du har en bruttolön på 20 000 kronor kostar du företaget 28 000kr.

  Som företagare;
  Som företagare kan du vara anställd av ditt företag – men likväl så är det DU som måste se till att det blir omsättning. Om du inte gör det ordentligt går företaget i konkurs.
  Du måste lägga ned den tid som krävs för att lyckas, även om du anställer andra (fast det brukar vara rätt kostsamt från början).

  Den egentliga anledningen till varför man vill starta en egen verksamhet är väldigt personlig. Men generellt sett är det tre mål som förenar företagare:
  Pengar
  Att få vara sin Egen Chef
  Att klara av någonting själv

  (inte nödvändigtvis i den ordningen)

  VAD KOSTAR DET ATT SKAPA ETT EGET FÖRETAG?

  Oj, ja – det beror ju på varan.
  Oavsett om det gäller produkt eller tjänster måste du ha en tillverkning, ett lager, säljavdelning, ekonomi&bokföring, en viss logistikhantering, en kundservice där kund kan ställa frågor (och göra reklamationer).

  MEN – om du gör allt själv, blir det billigt, eller?
  😉

  Men om vi skulle skippa allt som har att göra med framtagning av produkt/råvaror/produktion eller ordningställande av material till dina tjänster/genomförandetid, struntar i ovanstående måsten för försäljningsarbete osv..

  För tillfället struntar vi i sånt som driver företaget och ger dess omsättning.
  Vi ska bara kolla på början av starten, det mest “basic” som krävs:
  Registrering av företag, försäkringar och bokföring.

  Registrering; sker via bolagsverket och den billigaste företagsformen är enskild näringsidkare, 900 kronor via webbregistrering.

  Försäkringar; paketlösning inklusive ansvarsförsäkring via något av de större bolagen cirka 250 kronor per månad. Runt 3000 kronor på ett år.

  Bokföring; löpande gör du själv och anlitar någon revisor för granskning två gånger per år. Bokförningsprogram 1000 kronor + revisor 2 x 1500 kr ger (med dessa höftade avgifter) summan 4000 kronor.

  Totalt: 7900 kronor för det första året, och cirka 7000 kronor per resterande år.. på fem år blir det 35 900 kronor.

  Du tänker nu; “Det Drar jag ju av”
  … jo visst – MEN du måste ut med pengarna först!

  Betänk nu att du dessutom måste göra din vara – förvara den någonstans – sälja den – leverera och svara på klagomål etc…

  Håll med om att du kommer ha en större kostnad än 7900 kronor första året!?

  HUR MÅNGA TIMMAR PER VECKA BEHÖVER DU JOBBA?

  Svårt att säga men ekvationen är oftast:
  Om du har en vara som kostar “mycket” (alltså som snabbt ger dig den önskade vinsten) så tar det lång tid att hitta köpare och sälja den.
  Kvalitativ vara.

  Har du “billig” vara så krävs det att du säljer många varor över lång tid för att få den önskade vinsten. Kvantitetsvara.

  Oavsett vilken metod så går det åt tid för att nå vinsten.

  Vinst, alltså då menar jag vad företaget har “kvar” efter att ALLT annat är betalt. Det du kan bygga vidare företaget med.
  Lön – finns inte för enskild näringsidkare, man kallar det för eget uttag och ska räknas in i vinsten.
  Det är av vinsten som din skatt beräknas, cirka hälften kommer att gå iväg till stat/kommun/landsting.

  Typ, om du tar ut 15 000 kronor i eget uttag varje månad (180 000 på ett år).
  Vid deklaration visar det sig att efter att du räknat bort det du kan och liknande – så är din vinst 100 000 kronor. Fast då ska du dessutom räkna in de 180 000 i vinsten, dvs 280 000 kr.
  Summa skatt att betala (grovt räknat) 140 000 kr.
  Ops, hade du bara 100 000 kr i kassan O_O
  (lite skatterelaterat sidspår, jag vet, sry)

  MLM-VERKSAMHET JÄMFÖRT MED ???

  Då man jämför en MLM-verksamhet med “vanligt” arbete – måste man jämföra den med att starta ett nytt företag.

  Om man säger att “du ska inte betala för att jobba, du ska ha betalt”… så menar man lön för genomfört arbete, det vill säga en anställning.
  Vilket MLM inte går ut på.

  Om du kommer ihåg (eller scollar upp o kollar) så är det en massa saker som man måste sköta om för att driva eget företag. Typ i mitt exempel så kalkylerade jag fram en (felaktigt låg) grundkostnad på fem år blir över 35 000 kronor. Du måste i realiteten räkna med att det tillkommer några hundra tusen för framtagande, utvecklande, marknadsföring och distibution av dina varor.

  För de flesta MLM-verksamheter slipper du allt sånt, för OAVSETT vilken varan än är – så brukar det finnas en engångsinvestering på cirka 3000 till 5000 kronor. Då får du tillgång till varor, beställningsformulär, kundsupport, logistik, tillverkning av varor, förpackning, administration, osv.

  Kom ihåg att jämföra det med att starta ett nytt företagande för 7900 kronor (utan produkter, utan varulager, utan beställningsmöjligheter, ingen admin, etc,).

  Dessutom har du oftast möjlighet att “tjäna igen” den investeringen om du skaffar/rekryterar ett par kollegor och att hjälpa dem igång. Om du vill.

  Det som MLM-verksamheterna erbjuder har oftast en avans på cirka 20 (upp till 30) procent.
  Så att sälja en vara för 500 kronor ger dig 100 kronor i provision. 20 varor per månad ger dig 2000 kronor. Vilket blir 24 000 kronor på ett år.

  MEN man måste gå in i affärsverksamheten med öppna ögon. Du måste förstå att du inte anställs – du kommer att påbörja din egen verksamhet – en egen rörelse. Och DU MÅSTE GÖRA DITT JOBB för att få betalt för den tid du stoppar in.

  Så om du tjänar 2000 kr / månaden och stoppar in 40 timmar per månad, är det femtio kronor i timmen.
  Men om du klarar att göra samma arbete på 10 timmar blir din timlön 200 kr!

  PROBLEM

  Det uppstår diverse problem då de där dryga personerna ploppar upp och saboterar din inställning:

  1) häcklare – de som rackar ned på det du gör. De gör detta för att de ser att du är kreativ och försöker göra någonting som kan ge dig extra inkomst. Att du har möjligheten att få mer pengar än dem och det kan de aldrig tillåta.
  Det DU tänker är fel, det du säger är fel, det du erbjuder är skit, det du gör är fejk, DU är usel om du försöker “sko” dig på andra – och så vidare.

  2) predikanter – de som tycker att detta är “guds-gåva-till-mänskligheten” och nu ska vi viga våra liv till detta. Och om du inte kör igång nu är du för alltid ett “förlorat får”. De anser att du ska maxa din organisation och resa land och rike kring för att ge andra människor möjligheterna till att “se ljuset”.

  3) klippare – de som går in och enbart ska tjäna pengar utan en endaste tanke på att det är människor som man har att göra med. De som roffar åt sig på bekostnad av andras arbete och kör över personligheter med sin buffel-attityd.

  Det finns fler personligheter men – dessa är de tre vanligaste. De återfinns i “vanligt” arbetsliv och MLM-världen, jag ringaktar dem å det kraftigaste.

  AVSLUTNINGSVIS

  Jag har själv varit inne på ACN & Herbalife – men pga min inställning (och till viss del mina “fina” jantetroendemedmänniskors tips och råd) så har det runnit ut i sanden.
  Men – krasst sett, jag gjorde inte mitt jobb.
  Dock har några av mina bekanta fortfarande en sidoinkomst av försäljning för MLM-företag.

  Ett tips i all välmening är http://www.verksamt.se
  Där finns fina vertyg att räkna fram vad det kostar att starta och driva ett nytt företag.

 81. 7 June, 2013 at 14:38 —

  I ett pyramidspel, som f.ö är förbjudet i Sverige enl. lotterilagen, så byter bara pengar ägare.
  I ett MLM-företag så betalar Du och får varor för motsvarande belopp, vilket är fullt lagligt.
  Amway har funnits och fungerat i över 50 år ex.vis.
  Man behöver inte jaga nya rekryterare även om det är där man tjänar mest pengar.
  Man kan även ha kunder som enkom köper de produkter du erhållit!!
  Kyäni som bra eller dålig produkt??
  Gillar man inte en specifik produkt så behöver man ju inte använda den.
  Men tron kan försätta berg däremot!!

 82. 17 December, 2013 at 03:58 —

  Sanningen med kyänis “unika marknadsplan” är att distributörerna är kunder som kör en dyr investering första månaden ( ca 5000 kr) DÄREFTER ska man ha 100 QV (poäng för att hålla sig aktiv varje månad till rättigheter att få lön till ett värde av minst 850 kr för ett triangelpaket)

  Dom säger sig vara kundbaserade men klyftorna med vad man tjänar på mellan vanliga kunder och att rekrytera någon är gigantisk enorm. Lite tydligare: Kunden köper varor för 5000 du tjänar ingenting jämfört vad du tjänar på att ta in någon till ditt “team” med samma varor och pris.
  Eftersom detta är “kundbaserat” frågade jag innan jag började ” jaha okej men det låter ju bra så hur många kunder har ni då “? Svar: ” vi kör med 3 distributörer och 4 kunder” (falskt)

  Efter att jag har varit med i några månader så spelade jag lite med dom och låtsades skita fullständigt om dom ljög för mig eller inte och passade på och fråga ” Produkterna är så svårsålda och ingen vill köpa dom, hur har ni lyckats att få kunder och lever ni verkligen på kunderna?”
  Svar: “ska jag vara ärlig så lever vi bara på att rekrytera folk än att skaffa kunder därför att det är där pengarna strömmar in, det här med kunder tjänar du ingenting jämfört emot vad du tar in någon i det här”.

  Ja visst jag är dum som gick med på det här skiten men ändå! Ett pyramidspel vet vi alla vad det är men detta känns mer som ett kamouflerat pyramidspel där dom låtsas att produkterna är det viktigaste att tänka på men ändå så är det bara själva rekrytering av nya distributörer som pengarna kommer ifrån.

  Jag listade ut med en kalkylator, hjärna och lite logiskt tänkande att såklart !!! Det är vi distributörer som är kunderna, varför skulle vi annars sikta in oss på att ta in hela världen!

  Det fulaste är att dom säger att man betalar bara 1 gång och inge mer fastän man frågar dom. Så dom lägger en autoship profil på en i smyg som debiterar ca 1000 kr för nya produkter varje månad!

  En kyäni distributör lär sig i börjans gång att.

  1. Läs inte på flashback eller andra forum om kyäni för det är bara avundsjuka personer som vill förstöra bara.

  2.Säg aldrig att det går dåligt fastän du ligger minus flera tusen, säg bara när dom frågar att det går skitbra du borde va med !

  3. Låtsas vara exalterad eller helt glad när du kontaktar personer som du ska få in på möte.

  4. Detta är inget pyramid spel där man tjänar pengar på att rekrytera utan du tjänar endast på kunder.(sanningen skrev jag i texten några rader uppåt)

  5. Gå på events: en så kallad utbildning där det är bara mer babbel om gubbjäveln själv än själva säljtekniken. På slutet får man ett jättebra erbjudande att köpa fler produkter till halva pris plus mer poäng. Vilket trolleri….

  Ni som funderar att gå med kan förbereda er att riskera alla dina nära och kära relationer till ett rent helvete. Tro mig, det var därför jag slutade plus att man är lurad av det här.
  Oja just det ja! Om personen du funderar på att rekrytera har väldigt dåligt ställt med ekonomin så skiter du fullständigt om personen kommer få ekonomiskt kaos av att gå med. För du ska ju ha QV ellerhur? Dra bara repliken att personen kommer att dra in dubbelt så mycket inom några veckor bara och kanske dagar…

  Jag slutade för att jag insåg att jag har blivit lurad samt hjärntvättad, utnyttjad till max.
  Kunde ha förlorat alla mina vänner samt nära och kära pga detta skickliga bedrägeri sekten.
  Fick inget privatliv heller… spelade ingen roll om jag sa att nu är jag med min flickvän så ändå knackade dom på dörren och trodde att dom skulle få in henne i det här.

  Jag önskar att det går att få stopp på dom men hur fan då?

 83. 2 August, 2014 at 18:11 —

  Fick en låda med Kyäni-påsar av en släkting när jag fyllde år för några år sedan och tänkte att har jag fått det kan jag lika gärna testa det. Första dagarna kände jag mig faktiskt piggare, men insåg att det antagligen berodde på det taurin som produkten innehöll. Det går att köpa i tablettform för en bråkdel av priset.

  Några måste tjäna grova pengar på hälsokost. Ibland deppar jag lite över att jag inte kom på vissa produkter först…

Leave a reply