Skeptiska snabbisar

Skeptiska snabbisar 26/12

 • Ska vi rädda tigrarna? Eller ska vi hacka upp dem i småbitar och trycka i oss i pillerform i tron om att det botar diverse sjukdomar det finns noll bevis för? Låter som ett lätt val, men tydligen inte. (Tipstack @Wildenstam.)
 • Apropå diskussionen om rosa som förts i bloggosfären på senaste tiden: Julen kan göra flickor extra rosa, menar en forskare. (Och Natalie på Skepchick.org utvidgar diskussionen.)
 • Inte nog med att det är meningslöst att äta vitaminer om en inte lider av vitaminbrist, det kan vara direkt skadligt. Sveriges Radio tog upp ämnet för ett par veckor sedan.
 • Många podcasts pausar över jul och nyår, men den skeptiska podcasten Kvack! kör på. Så vill du ha något att lyssna på även under dessa veckor föreslår vi att du kikar in där.

Förresten. God fortsättning!

Previous post

Skeptiska snabbisar 22/12

Next post

Skeptiska snabbisar 30/12

skepchickse

skepchickse

Skepchick.se:s adminkonto. Används för gästinlägg och skeptiska snabbisar.

2 Comments

 1. anna
  27 December, 2011 at 23:31 —

  Apropå hundprataren som sa att en hund var död… här bidrog en djurpratare till att en annan hund dog. Vet inte om ni tagit upp detta innan.

  Djurprat leder inte alltid rätt
  27 december 2011 kl 03:14, uppdaterad: 27 december 2011 kl 03:16
  “På Kalmar djursjukhus avlivades en hund sedan en djurpratare berättat att hunden hade en tumör i hjärtat. Trots undersökning och röntgen kunde veterinären inte övertyga djurägaren att låta hunden leva. Obduktionen visade att det inte fanns någon tumör, skriver Barometern.”

  • 28 December, 2011 at 10:19 —

   Hej Anna! Vi har inte tagit upp det än, men jag såg länken florera på twitter igår. Fy fan alltså. 🙁

Leave a reply