Skeptiska snabbisar

Skeptiska snabbisar 12/12

 • Manliga hormonella preventivmedel har varit på väg länge, länge, men kraven på att de inte ska ha några biverkningar har varit så enorma att de aldrig kommit ut på marknaden. Män förväntas nämligen inte stå ut med akne, minskad sexlust eller depression eftersom de inte kan bli gravida. Vi tror (eller hoppas) att läkemedelsbolagen underskattar män.
 • Kan du skilja på citaten från killmagasin och citaten från våldtäktsmän? De flesta kan inte det. Något är riktigt fel.
 • Skeptikerpoddens Anders Hesselbom argumenterar på Newsmill för att föräldrar som gärna vill att deras barn ska få fira Lucia i kyrkan kan ta med dem dit själva i stället för att kräva att skolan ska göra det.
 • Om någon missat att George Takei är internets Batman: Här fredsmäklar han mellan Star Wars och Star Trek för att kunna bekämpa det största hotet mot scifi. You guessed it — Twilight.
Previous post

Inkvisitionen: Symboler och tillit

Next post

Skeptiska snabbisar 15/12

skepchickse

skepchickse

Skepchick.se:s adminkonto. Används för gästinlägg och skeptiska snabbisar.

3 Comments

 1. Martin
  12 December, 2011 at 15:57 —

  Hmm, jag gissade på citaten och hade rätt på 14 av 16, så jag antar att det är rätt stor skillnad där i alla fall. Däremot brukar jag svara majoriteten fel på testet där man ska gissa ifall namn är porrstjärnenamn eller namn på My Little Ponies.

 2. 12 December, 2011 at 16:41 —

  Jag råkade se svaret på de två första men tror nog jag hade gissat rätt på dem. Av resten hade jag fel på fyra. Men ärligt talat tog jag de flesta på huruvida de var skrivna. Förstapersons-perspektiv tycktes vara indikativt på ett uttalande från en våldtäktsman medan generella uttalanden om “girls like X” lät mer som en dålig blaska. Och på de flesta hade jag rätt. Av det drar jag slutsatsen att de flesta som deltog i studien inte var några stjärnor på textanalys. 😛

 3. 12 December, 2011 at 18:10 —

  Det svåra är egentligen inte att lista ut var citaten kommer ifrån. Det finns som sagt olika knep för det. Problemet är ju att värderingarna verkar vara likvärdiga.

Leave a reply