Skeptiska snabbisar

Skeptiska snabbisar 8/12

 • Kristendomen må förvalta en fantastisk kulturskatt av konst, arkitektur och musik, men kristen webbdesign lämnar en del att önska.
 • Modeller är inte tillräckligt snygga/enformiga längre. H&Ms hemsida nyttjar datorgenererade skyltdockor, på vilka vackra kvinnors huvuden klipps in och kläderna ritas på. Men okej då. De är åtminstone inte vita allihop. Via Jezebel.
 • VoF:s ordförande Martin Rundkvist intervjuades nyligen i norsk radio om Thor Heyerdahl, den norska rikshjälten som nog inte var någon vidare bra arkeolog trots allt.
 • @Predden tipsar om Hyresgästföreningens tidnings okritiska inställning till elallergi. Bra påminnelse efter Mora om att det finns kvar att göra…
 • En fråga som inte helt sällan dyker upp i feministiska sammanhang är vad som är universellt mänskligt (och därmed möjligen har sitt ursprung i vår biologi) och vad som är kulturellt betingat. Här finns en intressant diskussion om varför en bör ta många evolutionspsykologiska förklaringar med en nypa salt.
 • Ni måste läsa det här blogginlägget och se tillhörande video. Terry Evans skämmer ut sig mer än någonsin och drar i fallet med sig en sörjande mamma som förlorat 3 barn. Det är äckligt, det är vidrigt och det är pinsamt. Terry Evans och Caroline Giertz, hur kan ni sova på nätterna?
Previous post

Vill du skriva för Skepchick.SE?

Next post

Inkvisitionen: Symboler och tillit

skepchickse

skepchickse

Skepchick.se:s adminkonto. Används för gästinlägg och skeptiska snabbisar.

2 Comments

 1. Fredrik Paulsson
  8 December, 2011 at 17:03 —

  Jag noterar att Evans i en replik (http://www.aftonbladet.se/nyheter/article13997910.ab) säger detta:

  “Människorna som kommer till mina storseanser gör det frivilligt. Det är upp till var och en vad de gör med den information som de får. Det är deras val om de ska tro på det jag säger eller inte, säger Terry Evans.”

  … Vilket är ett underligt, men juridiskt gångbart, svar på ja/nej-frågan “Lurar du folk?” På det här viset försöker han rättsligt hålla ryggen fri. Jävla fegis. Jävla charlatan.

  Jävla skitstövel.

  • 8 December, 2011 at 18:55 —

   Medhåll medhåll medhåll. Blev oerhört äcklad när jag såg videon som det länkas till här ovanför. Att det kan vara lagligt att bete sig så där alltså…

Leave a reply