MetaSkepchick-ism

Vill du skriva för Skepchick.SE?

Skepchick.se slog upp portarna i februari i år och vi känner oss hittills väldigt nöjda med resultatet. Det har varit en spännande och lärorik resa och vi hoppas kunna fortsätta länge, länge! Tyvärr har det uppstått ett visst kvinnofall — bloggande kan ibland vara ganska tidskrävande och vi skeptiska aktivister tenderar ju vara passionerade människor som har många strängar på våra lyror. Därför är det nu dags att ta in (minst) en ny skribent. Skicka in din ansökan idag!

Vi söker dig som:

  • behärskar svenska språket (eller något som åtminstone liknar svenska) och kan fatta dig någorlunda kort.
  • kan skriva något för Skepchick.se minst varannan vecka, men gärna oftare.
  • har ett sinne för humor och lagom skinn på näsan. Som bloggare måste en kunna ta kritik!

Du måste inte vara ciskvinna. Kromosomsammansättning och genitalier är inte viktiga för oss utan det som spelar roll är ditt intresse för skepticism, din inställning till feminism och din syn på vikten av diversitet inom skeptikerrörelsen. Du behöver inte heller ha någon speciell utbildning eller ha lärt dig hela SkepDic och Snopes utantill.

Vi är särskilt intresserade av att bredda vår stab, då vi för närvarande är övervägande helsvenska, “able-bodied” Stockholmare med ateistisk/kristen bakgrund. Det handlar inte om någon slags PK-kvotering utan snarare att vi vill få in intressen och perspektiv på de vanliga ämnena (skepticism, vetenskap, sekularism, feminism) som är underrepresenterade i skeptikerrörelsen. Det betyder naturligtvis inte att du inte ska söka om ovanstående råkar passa in på dig — du kanske passar perfekt ändå! Det vet vi inte förrän vi ser din ansökan.

Varför ska du söka? Du får inte betalt, men du får vara del av ett ständigt växande internationellt nätverk av fantastiska bloggar som drivs av fantastiska människor. Du får chansen att diskutera dina favoritämnen på en blogg med en etablerad läsarkrets, samt möjligheten att länka vidare till din egen blogg om du har en sådan. Och så får du äran att kalla dig Skepchick! 😉

Intresserad? Skicka in din ansökan till admin [at] skepchick.se. Den behöver inte vara lång men se till att du inkluderar ditt namn (du får skriva pseudonymt men vi vill gärna veta vem du är), bakgrund, intressen och eventuella länkar till tidigare alster. Vi vill ha ansökan före jul!

Om du inte själv vill/kan/har tid/anser dig lämplig men känner någon som du tycker borde blogga för oss, skicka länken till dem, även om de aldrig läst Skepchick tidigare! Kom även ihåg att vi gärna tar emot gästinlägg om du känner att du inte har tid att skriva på regelbunden basis.

Previous post

Skeptiska snabbisar 5/12

Next post

Skeptiska snabbisar 8/12

Felicia

Felicia

1 Comment

  1. 18 December, 2011 at 14:25 —

    Hade jag bara bättre självförtroende och, framför allt, var säkrare på att jag kunde leverera regelbundet skulle jag söka. För vem skulle inte vilja associeras med det här gänget?

Leave a reply