AlternativmedicinSkepchick-ismSkepticism

Smala lyckan på kryddburk

Gästinlägg av mildamakter

Ibland när jag måste gå och kratta i skräppostfiltret för att något aktiveringsmail eller liknande hamnat där brukar jag roa mig med att kika över min egen fördomsprofil. Kvinna verkar de snappat upp att jag är, samt potentiellt överviktig. Eller ja, det räcker väl med att jag blir identifierad som kvinna så förutsätts det väl att jag vill gå ner i vikt. Någonstans mellan 5 och ptja… säg, 30 kilo.

Pärlan av viktminskningsmail som stod ut i mängden var det här där Patricia delar med sig av sin rörande historia hur hon lyckades tack vare följande mirakelkur. Hur mycket som helst i den här texten får mig att gå bananas.

Patricias förklaring är slående, eftersom vi kvinnor så väl känner till hennes problem, och eftersom det är en så stor belastning i våra liv. Nämligen hur vi kan bli av med vår övervikt utan dieter, lidande eller andra besvär.

VI kvinnor. Okej. VI kvinnor, denna homogena grupp. Denna stora belastning i våra liv. Belastningen VI kvinnor tyngs av är absolut våra kilon. Som sagt, är du kvinna är du per automatik bekymrad över din vikt i första hand, ty större bryderier tillåts inte tynga våra vackra skallar. VI kvinnor vet ju hur det är, vi måste finnas till i första hand, inte för oss själva utan ta hand om barn och man, detta ok. Framför allt VI utan barn, eller de som lever tillsammans med sin flickvän. Då blir det ju så, man går där och nallar på pralinerna och ser på tv-shop. Klart man lägger på sig! Eller? Ja hur som helst så har i alla fall jag fått ett sjuhelskottas fint erbjudande här som jag tänkte vi kunde titta lite på tillsammans. Okej!

Som liten flicka var jag smal, och höll dessutom min figur, eftersom jag såg till att inte äta för mycket.

Jag har alltid tänkt mig mycket på min vikt, eftersom alla kvinnor i min familj är ”robusta”.

Jag var inte smal, men välproportionerad. Efter att min son Paul föddes blev allt annorlunda. Under de följande månaderna lyckades jag inte att gå ner de 10 kilo som jag hade lagt på mig under graviditeten.

Kvinnorna är ”robusta”, säger du? Inte timglasformade eller spensliga som sköra barbiedockor. Ja redan där blir man ju bekymrad. Så kan en ju inte ha det? Att redan som liten tänka på sin ”figur” känns däremot rimligt. Eller? Personligen tänker jag direkt att någon som redan som ”liten flicka” ens reflekterar över sina eventuella ”former” snarare låter som en duktig liten soldat i den armé VI kvinnor tydligen sen ska sälla oss i för att bekämpa de vämjeliga KURVORNA. Eller förlåt, sitter kurvorna på ”rätt ställen”, är vi okej. Men detta är få förunnat. Inte ens Beyonce kommer undan från hånfulla tjockispikar trots att hennes kropp och främst röv hyllas som fantastisk. Hur som!

Inte SMAL, men välproportionerad. Ja ingen sån där ÄCKLIG kvinnokropp där inte det fläskiga sitter som byst och härlig rumpa? Det är viktigt att poängtera. Tio hysteriska kilo efter en graviditet. Okej. Panik. Eller? Jag vet inte. Enligt vad jag kan läsa mig till här behöver man inte ens som kurvig spåra ur och dial 9 1 Anna Skipper om man lägger på sig kring de tio, förutsatt att man vill ha en hälsosam liten bebis.

Patricia blev deprimerad och sökte hjälp hos läkare, enligt texten. Tanken på hur andra såg på henne och hennes övervikt verkar vara en orsak. Står inte särdeles mycket om hon njöt av att bli morsa och ha en frisk unge tillsammans med sin man. Sekundärt kanske när man behöver gå ner tio kilo. Vad vet jag. Att vända sig till sina närmaste för lite stöd och få svar som ”gör nåt då” eller ”förbättra ditt liv” verkar inte heller det vara något slags problem, fortfarande är det VIKTEN. Vikten, ens förhållande, och hur andra ser på OSS kvinnor.

…Han kunde inte stödja mig. Men han klandrade mig genom att säga ”förbättra ditt liv”, ”gör något då”, ”reagera då”… När det stod klart för mig att vårt förhållande sakta gick under, bestämde jag mig att ”reagera” och ”förbättra mitt liv”…!

Patricia bestämde sig alltså för att hoppa på en så kallad ”mirakelkur” istället. Men hon är inget komplett dumhuvud! Står här att hon är ”lite skeptisk”, pust! Fem noll till korkade klyschor.

Jag hade hört och läst i tv-reklam och tidningar om en kur, som verkligen kunde hjälpa de kvinnor som annars inte lyckades gå ner i vikt. Jag var lite skeptisk, men beställde produkten ändå.

Det var genialt! Jag behövde inte följa en strikt diet, så jag kunde fortsätta att laga mat till min lilla familj. Jag kunde inte tro det, det lät för bra för att vara sant!

Sista stycket tillhör mina absoluta favorituttryck. ”Det lät för bra för att vara sant”. Alltså dagens tips; låter det ”för bra för att vara sant” så är det oftast också det. Sen kan väl jag tycka att det inte låter så vansinnigt genialt och mirakeloriginellt det här att ät vad du vill men gå ändå ner i vikt! Finstilt: om det du vill äta är lite salladsblad medan du zumbar like crazy. Men men, för all del.

UPPTÄCKTEN GJORDE MIG TILL EN SMAL KVINNA! Säger Patricia fortsättningsvis. Och vem fan ställer sig inte i glädjebrygga och undra hur hur hur?! Hur i helvete då?? Medan en ligger utslagen i ryggläge med pizzaslicen dinglandes från mungipan. Jag behöver gå ner ett par kilon och FÖRSTÅR inte vart mitt problem ligger?! Behöver hjälp för att lösa den här gåtan! Räds ej KVINNA vi läser vidare.

Nästa dag började jag genast på Removyl-kuren (så heter produkten som förändrade mitt liv). Den dagen var min man och jag på väg till en stor nöjespark tillsammans med vår son Paul.

Jag kunde ju inte följa någon diet, med alla de läckerheter och söta saker jag alltid har älskat att äta, så jag åt allt utan att hålla tillbaka … pommes frites, pizza, glass och godis. Och för att avsluta dagen på ett härligt sätt, åt vi på den vackra restaurangen vid vattnet.

När jag ställde mig på vågen morgonen därpå, hade jag ändå gått ner ett kilo! Det var otroligt! Det var verkligen uppmuntrande…

…gick ner runt 4–5 kg per vecka.

*insert valfri information om att det varken är hälsosamt eller ens fysiskt rimligt att gå ner 4 – 5 kilo i veckan här*

Föreställ dig hur glad jag blev, när jag återigen kunde komma in i alla mina jeans… Nu, när de kommit på modet igen.

Efter 10 dagar hade jag redan gått ner 6 kilo. Min man trodde inte sina ögon. Han såg alltid hur jag åt, men att jag fortfarande synbart gick ner i vikt.

Okej. HURRA för meningen med livet är att kunna 1) följa modet, 2) förbluffa ens man med hur fantastiskt smal aka attraktiv man blir genom att äta VAD man vill hur mycket som helst, Tjejer ni vet väl att killar inte gillar tjejer som petar i maten? Således har du inte disciplinen att gå och kräkas efteråt som en duktig flicka för att *hålla formen* så får du se till att fixa det på annat sätt, genom mirakelkur eller vad vet jag. Ändra dina kostvanor samt öka motionen eller någonting i den stilen? Fokusera på hälsobiten i att eventuellt vara överviktig istället för att så snabbt som möjligt vara snygg i några speciella brallor.

Min man var den som var mest entusiastisk över mitt resultat. Han har blivit mycket förälskad i mig igen. Ofta tar han mig i sina armar och säger att han älskar mig mycket!

Själv har jag fått en enorm vitalitet och återupptäckt livsglädje. Jag finner mig själv sjungandes, när jag gör hushållsarbetet hemma. Det har inte hänt på länge!

Det fascinerande är, att jag inte gått upp ett gram sedan jag avslutade kuren. Min vikt har stannat på 55 kilo och det är min idealvikt. Dessutom äter jag vad jag vill utan att gå upp i vikt.

Om jag vill gå ner 3 till 4 kilo, kan jag göra det utan problem. Då tar jag bara ett Removyl-piller 2 gånger om dagen i en vecka.

Men jag vet att min man inte vill det. Han tycker att jag är perfekt som jag är. Det är inte nödvändigt att bli smalare.

Patricia Andersen

Jag behöver gå och tröstäta för att lugna mina nerver nu. Det finns alltså ingenting som skvallrar om en lycklig kvinna så mycket som om hon sjunger då hon sköter sina hushållssysslor? För att inte tala om vilken härlig man hon verkar ha som inte tycker det är nödvändigt att hon går ner lite till, och lite till, och lite till tills vem fan vet, hon kvittrar och föder barn samtidigt som hon springer och hämtar hans tofflor och viftar på svansen. Och det är minst sagt ”fascinerande” att hon gick ner till sin idealvikt, stannade där, och livet är fenomenalt och perky med tanke på att det inte finns en mirakelkur i världen som kan ordna det så. Det skulle i så fall vara ignorance is a bliss, en trasig jävla våg samt att MUMU-modet tillfälligt kommit till byn.

Så, vad är det här om? Vad är det för spännande kombination av ödleögon och drakspott dessa livräddare kastat ner i grytan?

Produkten innehåller bl.a. 13 örter och växtextrakt: rosmarin, salvia, kummin, enbär, koriander, basilika, fänkål, kanel, nejlika, stjärnanis, söt apelsin, eukalyptus och mynta. De har alla sina egna speciella funktioner och arbetar i var sin del av kroppen.

De helande växterna som ingredienserna utvinns ur, har sedan urminnes tider använts för att bota olika problem på ett naturligt sätt. Vissa är diuretiska (vätskedrivande), andra inverkar på matsmältningen och andra minskar bildning av gas i tarmarna.

Okej. Så receptet på Patricias smala lycka är snarlik ett recept på en kreativ höstgryta. Och vad jag kan se gör den dig i bästa fall uttorkad och mindre pruttig. Jag vet inte med er. Men jag är skeptisk…

 

Mildamakter (@mildamakter på twitter): Värmländska i exil, med förkärlek för att raljera och måla verkligheten i metaforer. Bor i Göteborg, dricker öl och skräpar runt. Börjar nytt liv varje måndag, slutar det tisdag eftermiddag. Feminist ut i fingerspetsarna och levererar stundtals sociala handgranater då åsiktsfrihet och modet att stå för det man tror på ligger varmt om hjärtat. See you in hell. Eller vänta. Det finns ju inget!

Previous post

The Straw Vulcan och andra bra tal

Next post

Skeptiska snabbisar 5/12

skepchickse

skepchickse

Skepchick.se:s adminkonto. Används för gästinlägg och skeptiska snabbisar.

3 Comments

 1. 5 December, 2011 at 14:56 —

  Det låter som att Patricia skulle må mycket bättre om hon helt enkelt dumpade sin röv till man.

 2. 6 December, 2011 at 11:28 —

  Fattar inte hur du kunde hålla dig så lugn genom hela blogginlägget, mildamakter. “Min man var den som var mest entusiastisk över mitt resultat. Han har blivit mycket förälskad i mig igen. Ofta tar han mig i sina armar och säger att han älskar mig mycket!” får mig att koka av för tidig julilska.

 3. 6 December, 2011 at 12:25 —

  För det första: bra sågning!

  För det andra: Gå ner 6 kg i veckan av att äta pizza och godis? Mmm, låter himla bra det! Gillar även att hon var “lite skeptisk”. Men ändå köpte produkten. Det är skepticism at its finest!

  För det tredje: Uäääh vilken vedervärdig annons. Här finns förresten en varning och lite mer info om företaget som säljer skiten (det är inte deras första lurprodukt, chockerande nog): http://cint-blir-knyt.se/2011/09/varning-for-sverigehaftethealthzoneremovyl/

Leave a reply