Pseudovetenskap

Hehehehealer.

Läste på Jonas Adners blogg (som f ö är en av Sveriges roligaste) om Harmoni-expo, Sveriges största alternativmässa. Bara hemsidan är en katastrof utan dess like, som alltid med allting fluminriktat. Flest irriterande gif-ar när den dör vinner. Och får reinkarneras som en färgglad Comic sans-text.

Jonas hade i alla fall trotsat den enorma trötthet som kommer över en när man går in på hemsidan och klickat sig vidare till programbladet. Där hittar man inte bara namn som Solkråka och Guldstråle, utan också spännande föredrag, bland annat:

 • Lyssna på dina änglar och skifta vibration
 • Änglar som hjälpare i ditt liv
 • Hela dig själv med Alice Blomsterterapi
 • Bordsdans

Efter en lång dag av lärande är man förstås lite seg. Man vill underhållas och bara slappna av. Skratta gott. Då sitter det inte fel med lite spiritual stand up!

(Extra kul att dressen är felskriven där, .com ska det vara. Energifokus.se är ett riktigt företag inom energisektorn.)

Alltså. Det räcker ju med att tänka på hur låg ribba det är för att bli vanlig stand up-komiker i Sverige.  För det finns ingen konkurrens! Dra ett skämt, säg “kuk” och du är med i gänget. Sen får du trava runt mellan olika tv-paneler och dra välplanerade skämt som ska låta spontana. Du får en femhunka, en öl och ständigt frågan i intervjuer: “hur blev du så rolig?”. Samt 2000 följare på Twitter. I ALLA FALL. Med tanke på kvaliteten där vågar jag inte ens fundera över hur det ser ut på en spiritual stand up. Eller jo, det gör jag.

Jag tänker mig att det är mycket igenkänningshumor.

– Ni vet när man tappat bort sin skyddsängel? Så jävla störigt! Ja, jag tappade min häromdagen. Men när min shaman frågade var hon var sa jag att vi lekte kurragömma. Och att hon är VÄLDIGT bra på det! (paus för skratt)

Eller kanske lite skämt ala Seinfeld?

– What’s the deal with yoga? Sounds like a gang member saying hello to Lady Gaga. YO, GA!  (paus för skratt)

Ordvitseri?

– Jag kan inte bota sjukdomar bara genom att tänka goda tankar. – Inte jag healer! (paus för skratt)

Jag blir som sagt väldigt nyfiken. Jag kollade in på Caritas hemsida och måste säga att hon redan fått mig att skratta till flera gånger. Så det känns ju lovande. Så, vi ses där va?

 

Previous post

Salt är inte bara gott...

Next post

Kreativitet + destruktivitet = rövdrink

charmkvark

charmkvark

charmkvark är en skeptisk kvinna på 25+. Kriget mot charlatanerna vilar aldrig och vissa dumheter kan bara mötas med sarkasm. Skojar och svär. Driver tillsammans med två till podcasten Kvack!. Krönikör i Magasinet SANS.

2 Comments

 1. 18 October, 2011 at 11:50 —

  Inget går upp mot the real deal, kan jag säga. Fast jag knde hålla mig för skratt när jag var där. Om man har tid och pengar och tror sig kunna hålla sig i skinnet utan att få hjärnblödning kan jag rekommendera ett besök.

  Själv gick jag dock inte på Stand-up när jag var trött i fötterna efter att ha traskat runt i några timmar — jag blev healad av Amegastaven i stället. Det ni!

 2. 25 October, 2011 at 10:59 —

  Och jag blev healad av TsT-11! W00t!! ;-D

Leave a reply