Skepticism

Obeskrivligt onödigt

Sitter klistrad framför datorn, oförmögen att lämna live-sändningen på Svtplay utav NRKs bevakning utav tragedin i Norge. Ofattbart att detta hemska har drabbat vårt  grannland och man känner sig så liten just nu. Har mått illa sedan jag slog på datorn i morse och möttes av nyheten att 91 st blivit mördade och nu har dödssiffran stigit under dagen till 92 st. Nu kan man bara vänta till undersökningarna är klara för att få svar på varför något sådant här onödigt skedde.

Här kan ni läsa om vad en av de överlevande, Prableen Kaur, berättar om det hon upplevde på ön.

Och vad kan man säga om Facebook när sidor som dessa dyker upp?

Det finns många som skrivit mycket bra och inspirerande om händelserna i Norge och om mördaren. Just nu har jag svårt att finna orden. Men för att lätta våra sinnen något, om än lite, så ger jag er denna fantastiska TED-videon:

 

 

(Fågelbilden är lånad härifrån)

Previous post

Bekräftelse

Next post

En negerboll till kaffet, tack!

kaylee

kaylee

Är en sjöman, piratimitatör, guide extraordinäre och blivande helikoptertekniker som seglandes tog sig ner till Australien och blev kvar där i två år. Backpackade från ställe till ställe, provade på allt som inte kunde göras i Sverige; delfinmatare, fyrhjulingsguide och fårklippare är några av mina tillkomna kunskaper. Men min största utmaning (och ära) är att få skriva för SkepchickSE.

1 Comment

  1. […] jag känner, fast bättre och med hälften så många ord (Skepchick har också bra blogglänkar här). Mina tankar går till offren och deras familjer, och jag hoppas att alla drabbade får det stöd […]

Leave a reply