Skeptiska snabbisar

Skeptiska snabbisar 9/6

 • Mats Reimer, vars blogg på Dagens Medicin är välbesökt av skeptiker, kritiserar Vidarkliniken i DN: “Antroposofiska läkare har förstås rätt att ha sin världsåskådning med dess religiösa föreställningar om den andliga nyttan med mässling, men politikerna borde inte acceptera att Vidarkliniken motarbetar det viktiga smittskyddsarbete övriga läkare i den offentligt finansierade vården bidrar till.”
 • Philip Wildenstam kommenterar ovanstående här med en stark text av Roald Dahl, och Alicia Hamberg alias @zzzooey förklarar mer om antroposofiskt vaccinmotstånd här.
 • Det här med testprotokoll är knepigt. Men det är klart, hur ska man veta om man måste ha sin nätmössa på sig om man inte har koll på när wifinätverken är som starkast? Samma sak jueh. Via @R__Franklin
 • Med anledning av SlutWalk, här är några tips som garanterat förhindrar våldtäkt.
 • Jesus lämnar chemtrails. Nuff said.
Previous post

Vad är väl ett flak på studenten?

Next post

Pride - ett privilegium

skepchickse

skepchickse

Skepchick.se:s adminkonto. Används för gästinlägg och skeptiska snabbisar.

8 Comments

 1. 9 June, 2011 at 15:44 —

  Nu känner jag mig dum, men jag ser inte problemen med testprotokollet.
  OK, massor av andra konstigheter i texten, men att mäta “automatiska” kroppsfunktioner medan man har en router på eller av borde väl vara ett rimligt sätt att mäta “elallergi”.
  Wifimätaren och näthatten var väl under resan till testet.

 2. 9 June, 2011 at 17:33 —

  Inte randomiserat, inget kontrollgrupp, inte dubbelblindat(?), en testperson och så vidare. Men visst, vet man vad man vill ha för resultat av en studie så är det perfekt.

  • 10 June, 2011 at 12:06 —

   Var ser du det? Jag läser länken som en “dagboksberättelse” om hur en deltagare i försöket upplevde att medverka. Jag ser inget som motsäger att det fanns fler försökspersoner som utgör kontrollgrupp etc.

   Som brasklapp så vilja jag dock påpeka att jag inte tror att det finns något som kan kallas elallergi, men att jag inte kan se något i berättelsen som pekar på ett dåligt utfört experiment.

 3. 9 June, 2011 at 19:25 —

  Man får kanske hoppas att det där inte är testprotokollet, med tanke på hur mycket runtom själva testet det innehåller. Annars vill jag mest se näthatten. Verkar spexigt.

  Vad är det egentligen hon påstår sig vara allergisk mot, är det specifik wlan, eller råkade det vara det enda de testade? Är man allergisk mot radiovågor sådär överlag kan det ju annars vara lite jobbigt att existera.

  Annars gillar jag konceptet “trådlöst wifi”. Bortsett från att WiFi är ett trademark, inte en teknik, så är det ganska ovanligt med trådbunden wifi. 🙂

 4. 9 June, 2011 at 19:42 —

  Jag skulle vilja walraffa/trolla en elöverkänslighetskonferens nån gång. Typ åka dit, sätta upp en massa routrar och andra prylar i något närliggande rum utan att de vet, och sen delta på konferensen och se vad som händer…

 5. 10 June, 2011 at 07:21 —

  “EEG mättes inte eftersom wlan-signalen på 10 Hz (10 pulser/sekund) kolliderar med den typen av mätningar.”

  Undrar var de hittade sin wlan-router, min jobbar på 2.4 GHz-bandet. 🙂

 6. 10 June, 2011 at 20:26 —

  Vidarkliniken, de är ju bara för mycket. Finns det fler sjukdomar som är andligt utvecklande? Leukemi? Halsböld? Könsherpes? Det är för dumt, man tror liksom inte att det är sant. Jättebra debattartikel av Mats Reimer f ö. Och om jag minns rätt uppmärksammades mässlingsrekommendationerna först av Alicia Hamberg: http://zooey.wordpress.com/2011/05/05/masslingsrad-fran-vidarkliniken/

  Vidarkliniken har f ö replikerat nu, här kan man läsa det: http://www.dn.se/debatt/vi-ska-granska-vara-rad-om-masslingen

Leave a reply