Inkvisitionen

Inkvisitionen: Explosionsrisk!

Alla har vi våra pet peeves. Själv klarar jag inte längre av att titta på debatter med, eller läsa artiklar av kreationister, då de får mitt blod att koka. Argument som upprepas gång på gång på gång men i något olika former (argumentationsevolution?), alla lika jävla dumma … ja ni ser, jag kan knappt hålla mig sansad! Homeopati däremot klarar jag av att läsa om utan att explodera av ilska.

Förklaringen är troligen ganska enkel: Evolutionsteorin var vad som ledde mig in på den bana mitt liv sedan tog. Jag upptäckte den i trettonårsåldern och tyckte den var helt otroligt vacker, och när jag började inse att det fanns folk som argumenterade emot den på dåliga grunder fick det mig att ta ställning som ateist, humanist och skeptiker. Jag har överdoserat på intelligent design-idioti och kreationistnonsens och nuförtiden klarar jag knappt av det alls. Det faktum att argumenten, som refuterats ad nauseam, aldrig ändras nämnvärt, gör mig fruktansvärt frustrerad.

Har du något särskilt ämne du älskar att hata? Någon pseudovetenskap, alternativmedicin eller konspirationsteori som du alltid går igång på? Varför är just det ämnet så viktigt för dig? Eller är alla vanföreställningar lika illa?

Previous post

Utmaningen!

Next post

Spamattack

Felicia

Felicia

6 Comments

 1. 8 June, 2011 at 18:21 —

  Min “favorit” måste vara homeopati, just för att det är så förbannat jävla korkat att man smäller av. Extra viktigt tycker jag att det är eftersom medicinsk irrationalism över lag skadar väldigt många människor världen över.

 2. Tobit
  8 June, 2011 at 20:03 —

  Som läkarstudent är min älskling att hata alla former av alternativmedicin – och kanske homeopati lite extra. Att det är så sanslöst stort och statsfinansierat i t.ex. Storbritannien ger mig frispel.

  Om jag får pusha för en bok som kanske skulle förtjäna lite reklam så är “Trick or treatment” av Singh och Ernst både välskriven, tillräckligt lättläst även om man inte är superintresserad av medicin, och extremt väl underbyggd med fakta.

 3. 8 June, 2011 at 22:50 —

  Tror inte jag hatar något “alternativt” jag blir mer deprimerad, undvikande, frustrerad och tappar hoppet på mänskligheten.

 4. 9 June, 2011 at 00:03 —

  Avskyr chemtrails-konspirationen. Pallar inte deras plågsamt tydliga idioti.
  Kolla själva: http://bit.ly/iffORl

 5. Micke D
  9 June, 2011 at 09:36 —

  Antivaxarna. Cyniska frontfigurer utnyttjar oron hos lättledda föräldrar, och barn dör och/eller far illa.

 6. 9 June, 2011 at 09:55 —

  Kvantkvacksalveri, alternativmedicin och homeopati är väl det som i nuläget får blodtrycket att stiga. Kvantkvacksalveri förekommer väl ofta tillsammans med homeopati/altmed, men även inom newage och “alternativ”- energi/fysik.

  Kreationism, Intelligent Design och månlandningskonsprationen brukade vara mina favoritområden. Men jag ser det mer som komik numera och får en skön känsla av överlägsenhet när man så lätt kan sticka hål på argumenten.

Leave a reply