Skeptiska snabbisar

Skeptiska snabbisar 19/5

Glöm inte att tipsa oss om intressanta nyheter, blogginlägg, webbsidor och annat!

  • Åtta miljöpartister påpekar på SvD Brännpunkt att om man tar klimatforskning på allvar kanske man även borde ta medicinsk forskning på allvar, om man själva vill bli tagna på allvar som ett seriöst parti. Det tackar vi för!
  • VoF:s ordförande Martin Rundkvist har fått reklam från en marabout. Skepchick.se:s Felicia noterar att hon en gång fick en identisk lapp i sitt brevinkast (i en förort söder om Stockholm) — men med ett annat namn på.
  • Elöverkänslig har tilldömts skadestånd för att en läkare ansåg att hennes besvär var psykiska. DO anser alltså att patienter ska få ställa sina egna diagnoser, annars blir de diskriminerade. Eller?
  • I en dokumentär på UR Play får vi följa en man som växte upp i en sekt. Bland annat konfronterar han sektledaren. Han berättar även att man inte fick leka med exempelvis My Little Pony eftersom de ansågs innehålla budskap från djävulen.
  • Vetenskapsrapparen Baba Brinkman uppträder i Stockholm ikväll! Missa inte!

 

666

Previous post

Inkvisitionen: Är du vidskeplig?

Next post

Inkvisitionen: Vad är din akilleshäl?

skepchickse

skepchickse

Skepchick.se:s adminkonto. Används för gästinlägg och skeptiska snabbisar.

1 Comment

  1. 20 May, 2011 at 09:26 —

    Angående elöverkänsligheten så verkar det inte nämnas i domen utan skadeståndet verkar bero på allmän oskicklighet hos läkaren. Mer finns på VoF:s facebook sida https://www.facebook.com/vetenskap/posts/224201997590419

Leave a reply