Skepticism

Skeptiska snabbisar 17/4

Previous post

Varför inte laglig homeopati?

Next post

Den religiöses megalomani

charmkvark

charmkvark

charmkvark är en skeptisk kvinna på 25+. Kriget mot charlatanerna vilar aldrig och vissa dumheter kan bara mötas med sarkasm. Skojar och svär. Driver tillsammans med två till podcasten Kvack!. Krönikör i Magasinet SANS.

5 Comments

 1. 17 April, 2011 at 21:46 —

  Några försöker åtminstone analysera bilden åt Tyra, men hon skrämmer upp både sig själv och andra. Suck….. : (

 2. 18 April, 2011 at 08:57 —

  Men! Vi har ju ett svenskt skepchick-forum också! Tänk vad man får lära sig när man tittar genom sidor man brukar surfa på. 🙂

  Och om Tyra: Skulle tro att om Tyra varit skeptisk hade artikelförfattaren haft lite svårt att göra en slagfärdig titel.

  (Tyra Sjöstedt: “Inga Konstigheter”)

 3. 18 April, 2011 at 10:53 —

  Blindpew: När det gäller påstått övernaturliga fenomen blir det ofta en slags “god of the gaps”-argument. “Jag vet inte vad det här är”=”Det är övernaturligt”. Det finns alltså en defaulttolkning som man använder sig av när man inte har kunskap om ett visst fenomen.

 4. 18 April, 2011 at 18:57 —

  Bra att Dalai Lama granskas. Man ska ju inte sticka under stol med hans vettiga sidor, t ex en mer vetenskapsvänlig inställning än de flesta religiösa ledarna. Men jisses vad han är överskattad.

 5. 19 April, 2011 at 01:35 —

  Någon som vet mer om det här angående Dalai Lama:

  Delvis är det förstås denna hans kamp som gör att vi i väst gärna överser med att han faktiskt är en sträng och ortodox ledare – som dessutom anklagats för att predika en religion för västliga öron och en helt annan, betydligt hårdare och mer renlärig, på hemmaplan.

Leave a reply