Skepticism

Kan du din Ken Ring?

Min pappas fru är från Etiopien och när hon precis kommit till Sverige tillbringade vi ganska mycket tid ihop. Vi fikade och jag försökte lära henne lite svenska. Vi började prata om ormar, som hon är livrädd för. Hon sa att ormar är farliga på grund av… Ja, hon letade efter ordet “gift”, men när jag sa det skakade hon bara på huvudet.

– Jag är gift med din pappa.

– Ja… joo, fast… Det finns två sorters gift.

Sen följde en lång och hattig förklaring av mig på blandad svenska, amhariska och engelska. Jag vet inte om hon blev klokare av det. Det är ju skitkonstigt egentligen. Varför ska saker heta samma sak? Trams!

Vissa människor håller ju också på så, t. ex Ken Ring och Ken Ring. Ken Ring är en svensk rappare och Ken Ring är en flummig gubbe som tror att månen styr vädret/alla typer av olyckor. För att hjälpa dig i den här Ken Ring-djungeln har jag konstruerat ett roligt spel för hela familjen! Kan du din Ken Ring?


Och här finns facit. Lycka till!

Previous post

På gulnade giganters axlar

Next post

Skeptiska snabbisar 6/4

charmkvark

charmkvark

charmkvark är en skeptisk kvinna på 25+. Kriget mot charlatanerna vilar aldrig och vissa dumheter kan bara mötas med sarkasm. Skojar och svär. Driver tillsammans med två till podcasten Kvack!. Krönikör i Magasinet SANS.

2 Comments

  1. 4 April, 2011 at 23:07 —

    Underbart, helt underbart! Som sann skeptiker och Hip-Hop entusiast fick jag naturligtvis alla rätt vilket jag är brutalt stolt över.
    //Fysio-Wille

  2. 5 April, 2011 at 07:07 —

    @fysiopodden: Vad kul! Tack och grattis. Sprid gärna vidare. 🙂

Leave a reply