KulturSkepchick-ism

Louis Vuitton + Darfur forever

Louis Vuitton hade kunnat samarbeta. De hade kunnat ta sitt ansvar som ett gigantiskt varumärke och rikt företag och spridit lite medvetenhet om Darfur, bättrat på sin image litet. De hade åtminstone kunnat hålla käften och låta saken bero. Men nej, de tycker istället att konstnären Nadia Plesner borde betala dem en massa pengar för ett konstverk som bland annat avbildar en väska som liknar deras produkter.


Så här ser det ut. Ser ni väskan som den utsvultne lille pojken bär på? Stackars Louis Vuitton! De som ser konstverket kan ju tro att de är ansvariga för allt som hänt i Darfur! Tillsammans med Paris Hilton, Facebook, frihetsgudinnan, Paramount Pictures och typ hela USA.

Ironin är förstås att de genom att bete sig på detta sätt ser till att deras varumärke verkligen förknippas med kriget i Darfur. Vi på SkepchickSE drar vårt strå till stacken genom att se till att konstverket sprids.

Previous post

Stavros-gate

Next post

Kvällspressvetenskap

Felicia

Felicia

5 Comments

 1. 9 March, 2011 at 20:06 —

  Hear, hear!*
  Väl skrivet Felicia! Klart som korvspad att vi står bakom detta och buar på Vuttan. Konstnärinnan gjorde detta för att uppmärksamma Darfur och donerade alla intjänade pengar.
  “Tröjan blev snabbt populär och för pengarna som kom in köpte Nadia Plesner medicinsk utrustning som skickades till det svältdrabbade Darfur.” Hade varit mycket smartare av Vuitton att stödja stället för stjälpa. ‘.’

  *It is an abbreviation for “hear, all ye good people, hear what this brilliant and eloquent speaker has to say!” (tyckte det passade in på våran Felicia). ^^

 2. 10 March, 2011 at 08:05 —

  Rent ut sagt skamligt av LV.

  Man skulle ju hoppas att lite lämpligt kända personer tog upp det här och offentligt kritiserade LV för det, så länge det är vanligt folk som är förbannade så lär det inte påverka LV eftersom få av oss köper deras väskor och deras image inte är att vara folkliga.

  Skulle dock kändisfolket aktivt ta avstånd från dem så tappar de av sin glamour-stämpel och det vore betydligt mer kännbart för dem.

 3. […] 2 miljoner spänn! Den liknar nämligen en väska från Louis Vuitton. Jag hittade bilden här: Louis Vuitton + Darfur forever och vill hjälpa till att sprida den. Hur fan kan man hävda upphovsrätt när någon målar en sak […]

 4. 13 March, 2011 at 00:07 —

  Det där bråket har ju pågått jättelänge, läste om det för ett par år sen och äcklades enormt. Sen glömde jag det när tidningarna slutade skriva om det. Bra att de tar upp det igen!

  Det finns så många sätt att hantera en sån här grej på. Deras sätt är kanske det sämsta. Antar att de känner att de måste statuera exempel, men ändå. De skulle ha kunnat göra så många saker. Dragit uppmärksamheten till sig på ett bra sätt. Designat en egen Darfurväska och skänkt intäkterna av den till Darfur. Köpt konstverket själva till överpris. Eller. Bara. Låtit. Det. Passera.

 5. 16 March, 2011 at 16:10 —

  Jag anar att LV kände att saker började brännas och kunde kosta rejält i goodwill och framtida inkomster…

  Nu verkar de vara på god väg att göra en pudel i frågan. http://www.dn.se/ekonomi/louis-vuitton-berett-att-backa

Leave a reply