ParanormaltSkepticism

skellefteewa – Flashbacks egen Saida

På forumet Flashback samsas och osamsas element från alla samhällets skikt. Där finns förstås också en hel hög medium. Den som utmärker sig nog att få ett eget inlägg är användaren skellefteewa, kvinnan som ständigt briljerar i Den stora tråden om borttappade föremål.

skellefteewa har en förmåga som, om den är sann, är otroligt intressant. Bara genom att en anonym medlem skriver t. ex “Jag har tappat min tröja, den är röd och v-ringad från H&M” kan hon lokalisera tröjan. Hon behöver inte ställa horoskop, få mormorsmors födelesedatum eller ens veta vilken stad det gäller. Inget, nada, zip. Hon ser direkt in i folks lägenheter och kan se alla våra privata föremål. Lägg alltså dina mest pinsamma grejer i förrådet innan du ber om andehjälp.

Hur förklarar hon själv sin förmåga? Jo, så här ligger det till:

Jag kan bara prata för mig själv, jag går på nicket, det blir en beröringspunkt. varje nick är unikt och härleder till personen, så därför failar det om man lånar nick tex, fast ibland är andevärlden smartare och går ändå till den personen. Då får jag upp bilder på personen och just det speciella den frågar om, eftersom jag har så mycket på PM och så hinner jag bara med en snabb och slarvig bild. Annars tar det kanske en timme eller så att se hela bilden.

Sen har jag lite olika metoder, jag kan förflytta mig astralt och då ser jag personens skuggbild.
Detta kan alla medium och därför jag är lite avog mot att de tar betalt, jag kan driva ut andar hemifrån också, så det är fånigt att man ska behöva dit.

Kan man heala kan man göra det också på avstånd. Det finns ingen tid och inga avstånd i andevärlden så är det.

Men det bästa är om man har ett namn att gå på, då blir det ju personen direkt, även om 50 stycken har samma namn.

 

Det här känns som ett halvnytt grepp. Att inte ens LÅTSAS att man behöver ta en aurabild eller lukta på nån sten för få tillgång till sina förmågor. Jag gillar’t!

Jag gillar även att hon är skeptisk mot de egna. Det är inte så vanligt, oftast är det ryggklappning och “heja dig!” hela vägen till banken av rädsla för att kritiken ska vändas tillbaka mot en själv. Jag säger inte att hennes kritik gör henne mer trovärdig, men det är i alla fall en frisk fläkt. Dessutom kan hon ibland säga “det som blåser är din ventilation, det är ingen ande” istället för att alltid dra den döda farmodern-kortet.

Det irriterande är att hennes förmåga skulle vara så himla lätt att testa – men det är förstås inte intressant. James Randi är ju bara en trollkarl, jag är inte intresserad av pengar, jag vill bara hjälpa folk är några av argumenten.

Om jag hade en övernaturlig förmåga likt skellefteewa skulle jag vilja köra upp det i ansiktet på alla skeptiker. Tvinga dem att omforma hela sin världsbild och dessutom få en fet insättning på kontot. Förnedra James Randi på ålderns höst och peka fuck you åt VoF. Om inte för min egen skull, så för alla mina kollegor och kunders skull.

Men detta intresserar inte skellefteewa. Hon hjälper finniga nazister på Flashback att hitta förrådsnycklar istället. Gratis är det i alla fall och det är ju trevligt (även om vi inte vet vilken business som sker i PM).

skellefteewa, om du läser här: jag har lagt ett litet meddelande till dig i en silvrig burk. Om du kan läsa det lovar jag att göra precis det som står på lappen.

Previous post

Skeptiska snabbisar 4/3

Next post

Stavros-gate

charmkvark

charmkvark

charmkvark är en skeptisk kvinna på 25+. Kriget mot charlatanerna vilar aldrig och vissa dumheter kan bara mötas med sarkasm. Skojar och svär. Driver tillsammans med två till podcasten Kvack!. Krönikör i Magasinet SANS.

9 Comments

 1. 5 March, 2011 at 13:38 —

  Illustrationen fick mig att göra en spit-take. Tur jag inte hade något i munnen.

 2. 5 March, 2011 at 14:01 —

  @Felicia: That’s what SHE said! Ooooh snap!

 3. 5 March, 2011 at 14:16 —

  Världens sämsta användarnamn har hon också. Jag blir osäker och rädd när två e sitter bredvid varandra sådär. Hur länge ska man e:a? “EEeee… ee… e… wa?” Vi har även två innan dessa. Jag utnämner skellefteewa till Sveriges Mississippi!

 4. 6 March, 2011 at 03:08 —

  @ hekkonen Vi som pratar RIKTIG svenska säger skelleftE till våran hemstad Skellefteå. Medans alla förutom Norrlänningar betonar Å:et så hugger vi av efter E:et. Därav hennes användarnamn antar jag. Du uttalar det bara SkellefteEwa. lol

 5. 6 March, 2011 at 10:43 —

  @skelleftetommy: Du verkar ha missat poängen min gode herre. Norrlänningars språkliga egenheter är inte det jag vänder mig mot. Jag vore lika upprörd om hon hette vilhelminaanna eller torneååsa.

 6. 6 March, 2011 at 14:38 —

  Om man är en utövare av något, vad som helst egentligen, och vägrar styrka sin kompetens eller påstår sig ointresserad av att göra detta så kan man inte möjligen tas på allvar. INGEN skulle ta en rörmokare som yttrade sig så på allvar, men för troende är detta normen.

 7. papi79
  9 November, 2011 at 19:46 —

  tja skep chick

  måste säga dej att EWA har hjälpat papi en gång ! sonen SÅG den spöket vi hade i lägenheten i järfälla men DEN för svann efter EWA hjälpt oss! så snacka inte illa om ewa !

  mvh papi 79

  • 9 November, 2011 at 21:46 —

   Precis, hoppa inte på bedragare, för någons son har nu slutat inbilla sig saker.

   Logiskt.

 8. 10 November, 2011 at 10:23 —

  Skulle nog vilja hävda att SiarSixten är snäppet vassare än skellefteewa!

Leave a reply