Skepchick-ism

Mensigt värre

Var på bio för ett tag sen. En av reklamfilmerna innan filmen föreställde ett gäng kvinnor i en affär. De börjar svimma, skrika, springa som galningar. De är utom sig av lycka! Vad har hänt, kan man fråga sig? Kolla själva:

Så här, OB, Libresse, Always och allt vad ni heter: jag SKITER i om ni så gör g-punktsstimulerande tamponger i rent guld, jag SKITER i’t. Vissa produkter tillhör kategorin: “sånt man kanske måste köpa, men som aldrig är roligt eller peppigt att behöva ödsla pengar på”. Hemorrojdsalva, toapapper och mensskydd  (ingredienserna till ett riktigt härligt fredagsmys).

Ring mig när ni har kommit på ett sätt att tvångsmensa män, då kan jag göra ett skadeglädjeskutt modell small/medium. Men den dagen jag med galet lycklig blick galopperar genom ICA i jakt på en ny tampong, då hoppas jag verkligen att någon av mina medmänniskor gör sin plikt och kväver mig med ett tiopack extratjocka nattbindor.

Nu undrar någon grinig gubbe säkert vad det här har med skepticism att göra. Jag tycker det är vilseledande reklam. Nu kommer ju alla som blir tillsammans med kvinnor tro att allt som krävs för att vi ska gå upp i brygga av lycka är ett paket tamponger av ett nytt märke. Vilseledande kvinnoreklam. Sånt ska man vara jävligt skeptisk mot.

Previous post

Skeptiska snabbisar 27/2

Next post

Konspiration på hög nivå

charmkvark

charmkvark

charmkvark är en skeptisk kvinna på 25+. Kriget mot charlatanerna vilar aldrig och vissa dumheter kan bara mötas med sarkasm. Skojar och svär. Driver tillsammans med två till podcasten Kvack!. Krönikör i Magasinet SANS.

9 Comments

 1. 28 February, 2011 at 15:51 —

  Jag har alltid varit extremt skeptisk mot tamponger. De verkar läskiga. Nu har jag inte mens alls nuförtiden tack vare mina minipiller, vilket är JÄVLIGT skönt.

  Det intressanta är att jag stött på inte en utan TVÅ läkare på vårdcentral som varit väldigt skeptiska mot detta. De antydde att det är “onaturligt” att inte ha mens. Jag kontrade med att människokvinnor i “naturligt tillstånd” oftast är gravida eller ammar, och att detta ständiga menscyklande vi västerländska kvinnor ägnar oss åt är i allra högsta grad onaturligt. Bl.a. finns det indikationer om att det kan öka risken för bröstcancer då man får en tillväxt av bröstvävnad vid varje cykel — ju fler celldelningar, desto större risk för mutationer.

  Behöver jag nämna att båda läkarna var män?

 2. 28 February, 2011 at 16:32 —

  Skeptisk mot tamponger? Jag förstår inte vad du säger, borde du inte ligga avsvimmad av glädje vid någon skämshylla på Ica? Din bästa vän tampongen får man bända ur dina cold, dead hands.

  Haha, kul att du läxade upp läkarna. Och yey, ännu en fördel med mens – ökad risk för bröstcancer.

  Nu måste jag googla pungcancer och surfa på hairybacks.com så jag inte blir bitter över den lott jag drog i könslotteriet.

 3. 28 February, 2011 at 17:07 —

  Bra inlägg och kul kommentar Felicia. Det enda som skulle kunna få mig lite glad och positiv till att köpa tamponger vore om de här http://www.redwombatstudio.com/wpg2?g2_itemId=250
  började säljas…

 4. 1 March, 2011 at 14:20 —

  Bloody good inlägg! ^^

  När nu mensrelaterade beting ändå är uppe på väggen så har jag en fråga till mina kvinnliga medskeptiskor. Hur bemöter ni detta påstående som titt som tätt alla kvinnor får höra; “har du mens eller?”

  O.o

 5. 1 March, 2011 at 15:46 —

  @kaylee: “Nej, men din näsa verkar ha det” och sen riktar man en rak höger mot nästippen ungefär.

 6. 2 March, 2011 at 10:20 —

  En hyllning till alla mens reklam som någonsin har funnits.

 7. 2 March, 2011 at 12:26 —

  @lillerik: Jag fattar inte riktigt det roliga, men det kan ju bero på att jag käkar piller som faktiskt fungerar typ sådär. Förutom att jag aldrig äter sockerpiller då, så jag slipper mensmonsterveckan.

 8. 3 March, 2011 at 09:20 —

  Inlägget fick mig att tänka på en liten iaktagelse jag gjorde hos min lokala icahandlare!

  Skulle handla mina hysteriskt roliga tamponger i roliga mönstrade lådor (inget konstigt här) på samma “kvinnohylla” finns ägglossningsprov och gravtest, vilket känns ganska naturligt eftersom det är vi som brukar kissa på dom. Men på herrhyllan fanns kondomerna (!), jag förstår deras logik men, vad dom säger är att kvinnor vill ha barn och män vill undvika det :s
  Tycker det känns förlegat och fördomsfullt.

 9. 3 March, 2011 at 20:55 —

  @jennie: Haha, rolig iakttagelse!

Leave a reply