Skepticism

Skiten som håller mig tillbaka

Som en sjukdom. Som en osynlig radda hinder och fällor.

Om det inte vore för det här skulle jag vara dyrkad och rik. Bara läsa “tack för att du räddade mitt liv”-brev hela dagarna och räkna sedlar. Sucka över hur jävla jobbigt det är att vara så fantastiskt älskad. Åka land och rike runt, uppträda för fullsatta hus. Jag skulle kunna betala av mammas huslån, köpa en fet lägenhet till mig och pojkvännen, livstids förbrukning snus till pappa och nåt mä data till brorsan.

Livet kanske inte vore perfekt, men alla ekonomiska orosmoment skulle i alla fall vara bortblåsta. Om jag bara kunde elda ner det här jävla staketet mellan mig och en strid pengaström. Samvetet.

Jag har all kreativitet som behövs och jag har den sociala kompetensen. Det kanske låter som skryt, men faktum är att jag tror att de flesta har det. Det är lathet eller just det förbannade samvetet som hindrar dem från att ge sig in det.

Jag skulle kunna läsa din handflata eller din kaffesump eller din näsborre. Jag skulle kunna se kärlek, rikedom och ett lyckligt liv för dig. (Du kommer knappast reklamera spådomen efter att du blivit påkörd av en lastbil. Och vem vet, kanske menade jag ditt NÄSTA liv? Jag har aldrig fel, det är du som inte förstår bara.) Man kan inte smickra för mycket när det gäller människor som saknar kritiskt tänkande. Om någon ger mig mer än en komplimang i följd börjar jag direkt känna efter i fickan så att smooth talkern inte stulit min plånbok medan jag blickade in i dennes ögon. Men går man till ett medium har man redan stängt av det kritiska tänkandet och är vidöppen för manipulation i form av komplimanger och framtidshopp. Det är bara att mata in, ju mer desto fler sedlar hamnar i min hand. Jag ser i min glaskula att alla älskar dig och att du är en väldigt smart och kärleksfull person. Snygg också, jävligt snygg.

Jag skulle kunna säga att din farmor hoppas att du har det bra. Ni var ju väldigt nära varandra. Du ser osäker ut, nehej okej, hon säger nu att hon ÖNSKAR att ni varit nära varandra. Jaa och hon älskade dig alltid lite speciellt eftersom du var så smart och kärleksfull. Det blir tvåtusen kronor tack.

Det hade varit så lätt. Om samvetet inte fanns där eller om samvetet var outvecklat. Om jag kunde lura i det att jag faktiskt HJÄLPER folk genom att ljuga för dem och ta deras pengar. Om om om.

Om någon känner en psykolog som kan fixa bort den här skiten  – kontakta mig. Ni får 10% av allt jag tjänar sen.

Previous post

Låt oss tillbedja kossan

Next post

Skeptiker, sälj er själva!

charmkvark

charmkvark

charmkvark är en skeptisk kvinna på 25+. Kriget mot charlatanerna vilar aldrig och vissa dumheter kan bara mötas med sarkasm. Skojar och svär. Driver tillsammans med två till podcasten Kvack!. Krönikör i Magasinet SANS.

7 Comments

 1. 22 February, 2011 at 17:44 —

  Jag fantiserar ofta om sätt att tillämpa mina kunskaper inom naturvetenskaplig och teknisk internjargong; vem skulle inte köpa mina piller som korrigerar dina Zeeman-energier och förhindrar spridning mot dina Brillouinzoner?

  Min hemsida skulle dessutom inte se ut att vara konstruerad av en rättshaverist år 1994 med animerade blinkande stjärnor i neon och multikolorerad text i fyra olika fonter. Nej, den skulle vara clean as shit och locka foliehattar med klass som har drömfångare från någon konstnär i Berlin och inte från the Dollar store i Västerhaninge.

  Med andra ord: jag förstår dig precis.

 2. 22 February, 2011 at 20:24 —

  Det gäller att bli tillräckligt desillusionerad vad det gäller människor och deras förmåga att fatta rationella beslut så att man till slut inte tycker att de förtjänar annat, de dumma jävlarna 😉

 3. 22 February, 2011 at 23:06 —

  Min mamma tror på allsköns newage, & lite till – allt efter humör & situation. I övrigt är hon en rätt slipad kvinna. Min mamma har ett stort nätverk, för min mamma är kul, ger järnet & vill väl hela vägen in. Gott så. Grejen är att där hon tycker att hon hjälper folk med tex finansiella spörsmål, där tycker jag hon säljer andelar i pyramidspelsliknande hokuspokus. När jag tycker hon sätter sin person i pant & instrumentaliserar sina sociala relationer för att tjäna pengar på dem, ser hon oproblematiskt hjälpsam välvillighet. Där hon upplever kosmiskt sanktionerad win-win, ser jag motsatsen. Vi har talat klarspråk tusen gånger. Vad hon tänker om mig i det avseendet, tänker jag om henne. Jag har träffat några av hennes vänkunder – vanligt småhederligt folk som du & jag – & de säger vänligen att jag är cynisk, klentrogen, på det
  hela taget lurad, & kanske avundsjuk. Nåt ligger det kanske i det. Min mamma gör gott om stålar, har ett myllrande socialt liv & somnar med gott samvete. Annorlunda är det för mig.

 4. 23 February, 2011 at 08:55 —

  @inja72:

  Mycket intressant skrivet! Du kanske är lite avundsjuk (precis som jag), men inte på det DE tror. Du skulle ju också kunna skaffa nåt jävla försäljarcert och börja kränga maaagisk blåbärssoppa för 3599:- litern. Det man avundas är ju deras världsfrånvända syn på sin situation. Och den är själva förutsättningen för att kunna sälja sånt där.

 5. 23 February, 2011 at 08:57 —

  @hekkonen:

  Ja, fan, irriterande när man sitter på massa kunskap som skulle kunna inbringa många sköna tusenlappar. Bara man inte hade det jävla samvetet.

  F ö håller jag med dig om hemsidorna. Och vill tillägga att grammatiken inte heller brukar vara på topp. Det måste jag skriva ett inlägg om sen!

 6. 23 February, 2011 at 12:45 —

  Jag har jobbat som professionell övertygare i flera år, och ja, det är extremt lätt att vilseleda och dupera om man så önskar.

  Men det är ju också det som gör att man faktiskt blir så förbannad tror jag. Eftersom det är så lätt och så enormt bedragande så blir det som att se en vuxen slå ett barn, i det att man utövar en form av dominans över en människa som på detta sätt är oförmögen att försvara sig.

  Människor som kan tänka sig jobba med dessa saker kniper sina offer när de är som svagast och mest lätta att dupera, för att sedan linda in dem så hårt i illusionerna att de sedan själva sprider sjukdomen vidare till andra.

  Så behåll du din upprördhet, charmkvark, jag tror att varken du eller vi andra vill att du ska vara utan den, för du blir ingen vidare människa då.

 7. 24 February, 2011 at 18:27 —

  @cultinfo: Aha, du tänker så! Man bara ger folk vad de förtjänar liksom.
  @davbjo: Mm, du har så rätt. Det är väl bra att jag inte snor godis från små barn, så att säga. Men jag blir ändå lite avis när tjuvarna sitter och smaskar i sig allt gott.

Leave a reply