Skepticism

Skepticism är sexigt

Eftersom jag älskar musik och att gå på konserter passar det ju rätt bra att mitt första inlägg handlar om just livemusik.

George Hrab är väl bekant för de flesta i skeptikersvängen för sin podcast, The Geologic Podcast, och sina låtar med skeptisk/ateistisk vinkling och mycket humor. Han är just nu ute på en liten turné och igår spelade han i Göteborg.

Jag måste erkänna att jag bara hade hört några låtar med honom innan och tror faktiskt att det hela växer av att ses live. Han skämtar och bjuder på sig själv där uppe på scenen med sin gitarr. Blandar musik, stand up och lite allvar om vartannat. Under kvällen framför han låtar med titlar som: God is not great, Think for yourself, Skeptic och Brainsbodyboth. Han hinner också med att berätta om hur han blev skeptiker, hur det kändes att spela inför James Randi (som då sjöng med!) och om hur sorg ju måste bearbetas även om man inte tror på ett liv efter detta.

Vi är inte så många i publiken men alla har roligt. Vi får skriva lappar med frågor om precis vad som helst och jag frågar hur vi skulle göra skepticism sexigare. Han anser att rörelsen är på rätt väg – många fler yngre människor är inblandade och fler tjejer (även om vi inte är så många i publiken denna kväll.)

Och George Hrab hjälper till. Han bidrar till att göra skepticismen roligare och lättillgängligare. Bort med mossighetsstämpeln!

George Hrab visar sig dessutom inte bara vara otroligt trevlig på scen utan snackade gärna med alla både före och efter konserten.

På torsdag spelar han i Stockholm och jag rekommenderar verkligen alla att gå dit.

Han finns på Spotify och på Humanistpodden finns hans senaste skiva, Trebuchet, att ladda ner (samt en intervju).

Previous post

Humanism > skepticism

Next post

slumpmässiga händelser...

mary

mary

2 Comments

  1. 16 February, 2011 at 13:05 —

    Härligt inlägg Mary! Låter som en jättetrevlig kväll och jag önskar jag kunnat se honom i Stockholm den 17/2.

    ps, jättefin avatar. ^__^

  2. […] För en mer utförlig beskrivning av kvällen. Kolla in på Skepchick.se […]

Leave a reply