Skepchick-ism

State of the Kingdom

…är titeln på mitt debutinlägg på Skepchick, där jag  nu har den fantastiska äran att ingå i teamet. Jag hoppas kunna sprida lite information om svensk skepticism till en internationell publik, samt att ge SkepchickSE lite extra publicitet genom att översätta ett och annat av mina underbara medskribenters alster samt korsposta inlägg.

Det senare kan innebära att det kan komma att dyka upp inlägg på engelska här på vår svenska blogg, vilket jag hoppas att ni kan ha överseende med. (På samma sätt hoppas jag ni har överseende att bloggmjukvaran fortfarande är på engelska. Vi jobbar på att få en svensk översättning installerad.)

Exakt hur samarbetet mellan SkepchickSE och “moderskeppet” kommer att te sig i framtiden kommer att visa sig, men under tiden får ni gärna läsa State of the Kingdom!

Previous post

There is no more story.

Next post

Jag hatar skeptikerrörelsen. Och feminismen.

Felicia

Felicia

7 Comments

 1. 12 February, 2011 at 19:03 —

  Jättebra! Jag kommer RSS:a den här bloggen som jag gjort med vanliga Skepchick såväl som Phil Plaits “Bad Astronomy”!

  På State of the Kingdom skrev du om pub-möten. Hur ser jag till att komma med på dem? Försöker göra mig själv lite aktiv i skeptikerrörelsen.

  • 13 February, 2011 at 13:45 —

   Det var stora namn att bli RSS:ad med, vi känner oss ärade!

   Sök på Skeptikerpub på facebook så hittar du en sida du kan gilla, via den får du information om när det sker pubmöten! Just nu händer det mest i Stockholm och Linköping men det krävs bara att någon vill bestämma tid och plats så kan det göras i andra städer också…

 2. 14 February, 2011 at 07:48 —

  Svinbra första inlägg! Woho!

 3. 15 February, 2011 at 15:38 —

  Wensby: Skeptikerpub Sthlm har träffar (minst) en gång i månaden på Magic Bar vid Karlaplan. Om du bor i Stockholm eller har vägarna förbi är vi jättevälkommen! Vi brukar inte sitta och vara särskilt seriösa utan är där för att vara sociala, träffa andra skeptiker och ha det kul i största allmänhet. Vi har hittills varit mellan 20 och 40 pers, och det kommer alltid nya så du ska inte känna dig blyg…

  Om du inte bor i Stockholm så känner jag åtminstone till återkommande träffar i Linköping (finns också på Facebook, sök efter “skeptikerpub”), Uppsala, Örebro, Lund, Göteborg och säkert en massa andra ställen. Då kan du kolla på VoFs forum under “VoF och den skeptiska rörelsen”: http://www.vof.se/forum/viewforum.php?f=16&sid=f0774387f6b9dd33d8cafad4e5277c85

 4. 15 February, 2011 at 15:56 —

  Okej tack! Det är för övrigt jag som är Wensby och bor i Stockholm så jag dyker väll troligtvis upp på Magic Bar någon gång. 🙂

Leave a reply